Copy
NYHETSBREV FRÅN RIKSFÖRBUNDET
Glad sommar och lite om vad som händer under hösten
Bildtext: Freddie Ramm, Pexels.com

Vi önskar dig en riktigt fin sommar!
Långsamt börjar konstlivet vakna till liv efter mer än ett års slummer. Vi på förbundskansliet ser fram emot höstens alla utställningar och möten, både digitala och fysiska.

Från förbundet har vi flera spännande projekt på gång under hösten som Performance på Zoom där 10 konstnärer/grupper erbjuder din förening att låna ett spännande performanceverk. Du kan även låna vår videokonstutställning Videokonst för ALLA under hösten och våren 2021. Vi planerar att bygga upp två helt nya kompetenshöjande nätverk inriktade mot internationellt samarbete och samarbete med unga konstföreningar i Sverige.Vi lanserar också en förbättrad version av vår nya medlemsförmån, en egen kostnadsfri hemsida till din förening.

Den 12:e september kommer vi att hålla en extra förbundsstämma för att besluta om att byta namn så det blir mer tydligt att vi är ett riksförbund. Namnförslaget är Riksförbundet Sveriges Konstföreningar. Kallelse till den extra förbundsstämman skickas ut separat.

Förbundskansliet håller semesterstängt i juli.

Trevlig sommar!
Bildtext: Performance på Zoom med 10 konstnärer/grupper

Performance på Zoom till er konstförening

Performance på Zoom är ett nyskapande konstprojekt där tio konstnärer och konstnärsgrupper erbjuder konstföreningar att ta del av livesänd digital performancekonst. Att visa en performance för era medlemmar kostar inget. Sveriges Konstföreningar står för teknik och ersättning till konstnären.

Presentation av konstnärerna den 26 augusti
Anmäl dig redan i dag till vår presentation av konstnärerna i projektet Performance på Zoom den 26/8 kl. 10.00-15.00. Under den här presentationen kommer de 10 konstnärerna/grupperna att presentera de olika performanceverken som er konstförening kan låna. Anmäl dig här.

Så här fungerar det.

Från den 1 september 2021 till december 2022 kan er konstförening boka en eller flera performance på Zoom.

Välj en eller flera av nedanstående performance. Gå in på respektive konstnärs presentation och boka en performance till er konstförening.


Läs mer på vår hemsida om projektet.

Bildtext: Videokonst för ALLA med Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour

Låna vår videokonstutställning: Videokonst för ALLA

Tillsammans med kurator Kalle Brolin har Sveriges Konstföreningar tagit fram en vandringsutställning som hade premiär 15 september 2020.

Videokonst för ALLA består av ett videokonstprogram med tre korta filmer av konstnärerna Ingela Ihrman, Knutte Wester och Larissa Sansour som konstföreningen kan låna utan kostnad.


Läs mer om utställningen på vår hemsida

 

Ny målgrupp för Allmänna arvsfonden

Från och med den 1 juli gäller en ny arvsfondslag. Lagen innebär bland annat att arvsfonden får en ny målgrupp - vi välkomnar föreningar som vill utveckla verksamhet för personer över 65 år!

Läs mer på Arvsfondens hemsida om den nya möjligheten att söka bidrag.
Facebook
YouTube
Link
Website
Copyright © 2021 Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, All rights reserved.