GCE-NL Nieuws 9 december 2013
Bekijk dit bericht in uw browser
Tweede Kamer akkoord met bezuinigingen op onderwijs in OS

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat ook in 2014 door met een versnelde afbouw van de Nederlandse bijdragen aan onderwijs in ontwikkelingslanden. Dat is de uitkomst van het begrotingsdebat dat de afgelopen weken in de Tweede Kamer werd gehouden. Door een nieuwe bezuiniging van circa 1 miljard euro daalt de Nederlandse ontwikkelingshulp voor het eerst in 40 jaar onder de internationaal afgesproken norm van 0,7% van het BNP. Desondanks kreeg de Begroting 2014 het akkoord van de meerderheid van de Tweede Kamer.
Lees meer

Wereldwijde campagne 2014: passend onderwijs voor gehandicapte kinderen

Van alle kinderen in ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot onderwijs, vormen kinderen met een handicap de grootste groep. Waar ze wel de kans krijgen om onderwijs te volgen, is dat vaak op aparte scholen, waardoor ze nog meer apart komen te staan van hun eigen gemeenschap. Gaan kinderen met een handicap naar een gewone school, dan is de kans dat ze voortijdig stoppen twee keer zo groot dan voor andere kinderen. Daarom vraagt de Global Campaign for Education Internationaal in 2014 speciale aandacht voor het recht op onderwijs van kinderen met een handicap.  
Lees meer

Nieuw magazine AOb over kinderarbeid en onderwijs

De nieuwste cijfers van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) laten vooruitgang zien. Waren er 3 jaar geleden 215 miljoen werkende kinderen, momenteel zijn dat er nog 168 miljoen. Het is een stap vooruit, maar het zijn er nog steeds 168 miljoen te veel: ieder kind heeft immers recht op onderwijs en zou niet moeten werken, maar op school moeten zitten. Waarom gaat het zo langzaam? Wie zijn die werkende kinderen? Waar lukt het wel om kinderen buiten de arbeidsmarkt en op school te houden? Kunnen we zelf iets doen?

Het nieuwe magazine over dit onderwerp is bedoeld voor gebruik op school, en is vooral geschikt voor de hoogste groepen van het primair onderwijs en de eerste leerjaren van het voortgezet onderwijs.
Lees meer

Eerlijke belastingen en verstandige verdeling

Hoe kunnen overheden in ontwikkelingslanden hun financiële middelen zo inzetten dat ze bijdragen aan goed onderwijs voor iedereen? GCE-Internationaal zet vier voorwaarden op een rij in het nieuwe beleidsrapport 'A Taxing Business; financing EFA through domestic resources'.
Lees meer
Copyright © 2013 Global Campaign for Education Nederland, All rights reserved.

Meld u hier aan voor dit bericht

Meld u hier af voor dit bericht    Wijzig hier uw gegevens 


Email Marketing Powered by Mailchimp