Copy
Nem jelenik meg megfelelően a tartalom? Kattintson ide és nézze meg a hírlevelet böngészőjében!

Csodálatos időben búcsúztattuk a 2016. évi Szabadidő, szeretem! sportrendezvény-sorozatot

 
A 2016. évi Szabadidő, szeretem! záró állomásán, az Óbudai Fitnesznapon a legjobb formába hoztuk testünket, lelkünket egyaránt. A több száz résztvevőnk a 14 féle óratípus és egyéb program közül megtalálhatta a magának legalkalmasabb gyakorlatot. Ráadásul kedvenc mozgásformáinknak közösségi tereken, szabadtéren lehetett hódolni, ahol még több pozitív energiával töltött fel mindenkit a friss levegő és a lágy napsugarak.
A programok összeállításával célunk volt hangsúlyozni a fittség, a harmonikus testi és lelki élet fontosságát, a mindennapos aktivitás semmihez nem mérhető erejét.
A Laktanya utcai sportparkban alakformáló óráink – body shape, amerikai football erőnléti edzés, deepWORK, alakformáló, spartan – segítségével erősíthettünk külön-külön is egyes testrészt. Az érdeklődés folyamatos volt az itt tartott további programok iránt is, úgy mint Közösségi torna, Nordic Walking, TRX és Jumpingfit. A Zichy-kastély épületegyüttes udvarán összekapcsoltuk testünket és lelkünket, összhangba kerültünk környezetünkkel, embertársainkkal, ebben az olyan órák voltak segítségünkre, mint a gerinctorna, jóga, szeretet tánc és bodyArt. Az Óbudai Fő tér a vidám és vérpezsdítő órák és ritmusok kedvelőinek bázisa volt, zumba, dance aerobic factory, szabad egy táncra? társastánc oktatás, step kondi. Egy különleges mozgással is találkozhattak résztvevőink, kerekes székes tánccsoport mutatta be gördülő showját és rolling fitnesszel mozgatott meg mindenkit.
15 órakor tartott sorsoláson minden nyereményünk gazdára talált, fáradtan, de életenergiával feltöltve térhettünk haza.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbuda Sport nonprofit Kft. 2017-ben tovább folytatja mozgáshadjáratát, megújuló programokkal és új helyszíneken várunk minden kedves óbudai lakost!
 

Elindult az iskolai korcsolyaoktatás

 
A sport területén kiemelkedő helyet foglal el a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelése. Ennek érdekében Bús Balázs polgármester kezdeményezésére 2015 őszétől Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ingyenes korcsolyaoktatást szervez a kerületi fenntartású iskolákba járó diákok részére. A program harmadik szakasza ezen a héten vette kezdetét, amelynek első részében 2. osztályos tanulók vesznek részt a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az oktatások időpontjai 2016.09.13- 2016.12.02. között - 11 héten keresztül, heti egyszeri alkalommal, kedd, szerda, csütörtöki és pénteki napokon valósulnak meg az óbudai Gepárdok Jégcsarnokban.

A harmadik szakaszban a Fodros Általános Iskola Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai vehetnek részt. 

Az oktatás célja az, hogy a gyerekek játékos feladatok segítségével megtanulják a biztonságos és körültekintő korcsolyázás alapjait. A gyerekek a foglalkozások alatt elsajátítják, hogy a csúszós felületen hogyan irányítsák a korcsolyájukat, lökjék el magukat, fékezzenek, vagy éppen álljanak fel esés után. Minden csoporttal két, esetenként három edző dolgozik. A mozgás ezen formája alatt kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, amely más sportok megtanulásában is nagy segítséget jelenthetnek. Az oktatás 40-45 perces.
A program által felölelt időszak lehetőséget nyújt a korcsolyázás alapjainak elsajátítására. Bízunk benne, hogy ennek a programnak is nagy sikere lesz, sok gyermeknek szerezhetünk élményeket ezen a méltán népszerű télisport elsajátításával.
 

Jó tanuló, jó sportoló ösztöndíjpályázat

 
Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megbízásából a 2016/2017. tanévre is kiírta a „Jó tanuló, jó sportoló” Ösztöndíj pályázatot a III. kerületben lakó és tanuló, 7-12. évfolyamra beiratkozott tanulók számára, akiknek a 2015/2016. tanév végén a tanulmányi eredménye elérte vagy meghaladta a 4.00 átlagot.
 
A havi 10.000,- Ft sportösztöndíjban idén is minimum 25 fő részesülhet 10 hónapon keresztül.
 
A pályázat kiírója hiánypótlásra nem biztosít lehetőséget!
A pályázat benyújtási határideje 2016. szeptember 30. 12.00 óra
További részletek a www.obudasport.hu oldalon, tájékoztatás a 1/388-9770 telefonszámon.
 

Friss hírek az Óbudai Nordic Walking Klub életéből

 
Itt a szeptember, beköszöntött az első őszi hónap. Az időjárás bízunk benne, hogy a tenyerén hord bennünket s reméljük, még sokáig élvezhetjük a melengető, jóleső napsugarakat. Az őszi hónap igazán kedvez a természetben, szabadban űzhető sportágaknak. A nyári pihenő és szabadságok után kezdődnek a mindennapok az iskola, a munka, mindenki visszatér a városba, ahol jól esik még az áhított kikapcsolódás pillanatait élvezni. Mi sem kínál erre jobb lehetőséget, mint csatlakozni egy kedves, jókedvű csapathoz az Óbudai Nordic Walking Klubhoz. Korábbi híradásainknak megfelelően a meglévő időpontok mellett ősszel is folytatódnak a szervezett túrák, így aki csatlakozni tud még havi plusz egy alkalommal hódolhat ennek a kellemes szabadidős sportágnak.
 
A heti két edzési időpont egészen október végéig marad, azaz kedd és szerdai napokon 18.00 órától várjuk Önöket. Az edzés időtartama: 1 óra.
 
FIGYELEM! A nyári szezon utolsó edzési időpontja 10.26.
Ezt követően a Klub életében is elkezdődik az igazi ősz-tél, ekkor az edzés minden vasárnap 10.00 órától kezdődik. Első edzés időpontja 2016.11.06. 10.00 órakor, a helyszín és találkozási pont változatlan.
 
Gyülekező: az Óbudai Szabadidőpark területén az Óbudai Teniszklub faházánál
Helyszín: az Óbudai Szabadidőpark területe, 1037 Budapest Laborc u. 2.
Aki még eddig nem próbálta, bátran elkezdheti, az edzések minden alkalommal bemelegítést követően kezdődnek el és játékos rávezető gyakorlatokkal folytatódnak. A séta végeztével soha nem maradhatnak el a levezető és légző gyakorlatok, ezzel okozva minden résztvevőnek teljes felüdülést.Várjuk a Klubban!
 

Óbudai Tenisz Klub

 
A nyári szezon 2016. október 09-én (vasárnap) lezárul a tenisz klubban. A téli szezonra előzetes pályafoglalás 2016. szeptember 12. és szeptember 30. között lehetséges.
A bérletek fizetési határideje: 2016. október 02.
2016/2017-es téli szezon pályadíjai: A szezon 2016.10.17 - 2017.04.16-ig tart (26 naptári hét)
 
Idősávok Alkalmi bérlés Kedvezményes szezonbérlet
07:00 - 11:00 h-ig 4.300 Ft/óra 98.800 Ft 3.800 Ft/óra
11:00 - 15:00 h-ig 3.500 Ft/óra 78.000 Ft 3.000 Ft/óra
15:00 - 21:00 h-ig 4.900 Ft/óra 114.400 Ft 4.400 Ft/óra
 

A házirendben foglaltak szerint a bérletek csak az adott szezonban vehetők igénybe és az időben visszamondott foglalások szintén csak az adott szezonban pótolhatók egy másik, előre egyeztetett időpontban.
Telefon: 06-1-240-5601 vagy 06-70-702-3719

Email: tenisz@obudasport.hu
 

Idén nyáron is Sóstó!

 
2016. június 20-án megnyitotta kapuit az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által támogatott és az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló Siófok-Sóstói Gyermektábor a III. kerületi gyermekek számára. Július 31-ig 6 turnuson keresztül vártuk az iskolai csoportokat.
A táborban lehetőségük volt többek között röplabdázni, kosárlabdázni, focizni, biciklizni, tollasozni, ping-pongozni, kerékpározni vagy a kültéri fitneszparkot használni, így akkor sem kellett megijedni, amikor nem volt kifejezetten strandidő. A tavasszal felújított stégen a gyerekek kipróbálhatták az új csónakot is. Szinte minden csoport kihasználta a lehetőséget és csónakázott a Sóstón.
A hat turnus alatt több mint 900 gyermek változatos időjárás mellett strandolhatott a Balatonban, sportolhatott, kézműveskedhetett, emellett részt vehettek közös programokon, mint a szabadtéri mozizás, futball Európa-bajnokság eseményeinek követése, zenés-táncos ismerkedési est, volt tábortűz és persze a tábornyitó zászlófelvonás sem maradt el egyik héten sem.
Július 3-án erdélyi testvérvárosunkból, Csíkszeredából, július 14-én pedig Varsó-Bemowoból és Aknaszlatinából érkeztek gyerekek, akik az ott töltött héten ugyancsak részt vettek a táborban szervezett programokon, sportversenyeken. A három külföldi csoport ellátogatott Veszprémbe, Balatonfüredre és hajókirándulást tett Tihanyba, ahol megtekintették a bencés apátságot.
 

A három testvérvárosi nyaralás

 
A III. kerületi kiemelt tanulmányi eredményt elérő és példás magatartású diákoknak 2016-ban is lehetőségük adódott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezésében Lengyelországban és Erdélyben élő társaikkal helyet cserélve megismerni egymás országait. Idén először Kárpátaljáról is érkeztek diákok, pontosabban Aknaszlatina várósából.
A külföldi gyerekek a bőséges programterv keretein belül látogatták meg Budapest legszebb történelmi és építészeti remekműveit, többek között a Mátyás templomot, és a Halász Bástyával együttesen a Budai vár gyönyörű helyeit. Az Országház és a Hősök tere sem maradhatott ki a sorból.Kilépve a város zajából, a Dunakanyarban népművészeti emlékekkel gazdag településeken ismerkedtek meg a magyar hagyományokkal, emellett Visegrádon Mátyás Király egykori várát csodálhatták meg, majd a bobozás örömeit sem hagyták ki. A három csoportból először az Erdélyi diákok érkeztek meg sóstói ifjúsági táborunkba. Ők is ugyanolyan részesei voltak a tábori életnek, mint a kerületi iskolás tanulók. Részt vettek a tábori programokon, mint például karaokee, utcabál, pólófestés. A lengyel és kárpátaljai csoport együtt nyaralhatott Sóstón, igaz a kárpátaljai csoport csak három napot tölthetett a Balaton mellett. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekik, de nem szegte kedvüket semmi sem és rendkívüli élményekkel térhetnek haza.
Mindeközben a magyar diákok sem unatkoztak Székelyföldön. Pottyandról indulva az erdélyi havasokban lovak húzta szekeres túrára indultak. A számos történelmi és néprajzi előadás mellett megismerhették a Székelyföld adta természeti szépségeket. A Medve tó, a Csíki havasok és a Szent Anna tó így már nem csak földrajzórákról lesz ismerős nekik. Az Ezer Székely Leány napján a magyar lányok is részt vettek, bővítve ezzel a szép lányok sokaságát.
Népdalokat és néptáncokat tanultak, csak úgy, mint a Lengyelországban nyaraló magyar diákok. Ők Krakkóban szálltak meg, ahonnan a főbb nevezetességek után tovább utaztak Murzasichle-be.
Összefoglalva, a diákok a csereprogram keretében megismerhették egymás kultúráját, szokásait és bővíthették ismereteiket.
 

A programról részletesen a www.obudasport.hu oldalon tájékozódhatnak!

Leiratkozom a hírlevélről!