Copy
HI Weekly Newsletter #42 | 2018
View this email in your browser
2018-10-17  •  Doug Savage

Ontario/Quebec

In Metcalfe, Ontario, heeft jury Mike West de Grand Champion-titel uitgereikt aan Willows-Edge Atwood Faith (foto), een vierjarige Holstein van Velthuis Farms. Faith was eerder deze zomer Reserve Champion tijdens de Supreme Dairy Show. Reserve Champion in Metcalfe was Hendercroft Fever Bazooka EX-96, deelnemer aan de seniorenklasse voor Herb Henderson.

Triple Crown

In Australië heeft de Atwood-dochter Hillview Park Atwood Julianna de Triple Crown 2018 volbracht door de Supreme Champion Dairy Cow-titel te winnen op Queensland’s belangrijkste melkveeshows: Toowoomba, Gatton en Brisbane. Julianna is eigendom van Ardylbar Holsteins nabij Toowoomba.

Onderscheiden

De Amerikaanse organisatie NAAB heeft Gordon Doak onderscheiden met de 2018 Service Award voor zijn vele jaren leiderschap voor deze organisatie. In zijn rol binnen de NAAB, was Doak van cruciale betekenis voor het openen en ontwikkelen van internationale markten voor de Amerikaanse KI’s. Tevens beheerde hij de uniformering van het spermacoderingssysteem en was hij actief binnen het onderzoek, gezondheidsprotocollen voor stieren en managementcomités.

Herzien

Fonterra in Nieuw-Zeeland heeft de 2018/19 melkprijs voor veehouders herzien van $6.75 kg melk na omstreeks $6.25 tot $6.50 vanwege de naar verwachting grote internationale melkvoorraden. De totale melkproductie in Nieuw-Zeeland neemt het komende seizoen naar verwachting toe met 1.3%.

Kort nieuws:

  • De Red & White Cattle Association in de VS heeft een nieuwe website gelanceerd op www.RedandWhiteCattle.com
  • Fokker Adam Liddle uit New York is de 77ste Klussendorf Award-winnaar op World Dairy Expo
  • Driejarige Woodmansees Harris Jora wint de Atlantic Dairy Championship Show in Canada

Focus:

Drouner K&L Aiko 1386 (foto), eigen aan Mts H&C Albring in Drouwenermond, Nederland, heeft de hoge vaarzenscore VG-88 ontvangen. Aiko is een dochter van Apoll-P-Red (Aikman-Lawnboy) die recent is doorgebroken als de nr.1 dochtergeteste rode stier in Duitsland. Apoll is een zeer succesvolle stiervader en fokt uitmuntend voor kg melk. Het complete verhaal over Apoll verschijnt in HI’s aanstaande November-uitgave.

Copyright © 2018 Holstein International, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.