Kan du inte läsa mailet? Klicka här

Nyhetsbrev 22/05/14 OM DENTAL24 KONTAKTA OSS PRENUMERERA ATT SYNAS PÅ DENTAL24
Dental24 med Dentalmagazinet
RSS prenumerera här
 

Dental24 - Blogg för delade meningar

 

Det ryktas på nätet…

Läs mer


Gordons krönika

 Det är upplevelsen som räknas

Läs mer


Oralmind - Ulrika Lindmark

 Munhälsa och levnadsvanor

Läs mer


Bodels blogg

 Just Du kan ha gjort skillnad i mitt liv

Läs mer

Magdalenas ergonomiblogg

 Så minskar du problem i underarmar och händer

Läs mer

Karins blogg

 Uteblivande debiteras

Läs mer

Senaste nytt

 1. Karin Sjögren ny bloggare på Dental24
 2. Förlängning av tandhygienistutbildningen utreds
 3. Hur man lyckas bäst på webben

Mest lästa/visade

 1. Just Du kan ha gjort skillnad i mitt liv
 2. Negativ dental AB
 3. Tandblekning – vad gäller och hur når man bra resultat?
 4. Kliniketablering: Dagnelidkliniken – familjeföretag i supersnabb expansion
 5. Protestricket – en framgångsfaktor i profylaxarbetet
 6. Förbättringar i tandvårdsstödet från den 1 september 2014
 7. Dentalakademin – begåvade eldsjälar hittade sin drömklinik på högklassigt hälsocentrum
 8. Erik Strand tillträder posten som tf vd för Praktikertjänst
 9. Unident förvärvar Digitales
 10. Rapport från AACD i Orlando

Mest lästa/visade på
Tandläkare24

 1. Hur planerar vi inför framtidens implantatbehandling?

Mest lästa/visade på
Tandhygienist24

 1. Regeringen får tänka om kring 3-årig obligatorisk utbildning av tandhygienisterna

Mest lästa/visade på
Tandsköterska24

 1. Vision startar upprop för högre löner

Mest lästa/visade på
Tandtekniker24

 1. Utvecklingen av våra material ger oss nya möjligheter

Mest lästa/visade på
Företagare24

 1. Medarbetare inspireras till entreprenörskap

Mest lästa/visade på
Laser24

 1. 21 upplysande år med Academy of Laser Dentistry (ALD)


Hej,


Tre gymnasieelever på tandsköterskelinjen skapade en utbildning som de testade på SFI-elever med goda resultat. De är nu övertygande om att bättre kunskap om tandhälsa hos invandrarföräldrar kan leda till att deras barn får med sig goda vanor i livet och kan undvika karies i unga år.

Ännu en ny bloggare dyker idag upp på Dental24. Tandläkare Karin Sjögren, som inte kan få nog av kommunikation, kommer att blogga om saker och ting i tandvården som väcker hennes nyfikenhet.

Ha det så skönt i majvärmen!

/Gunilla Ekholtz
Skribent Dental24


Nyheter på Dental24


Förlängning av tandhygienistutbildningen utreds

Regeringen uppdrar åt Universitetskanslersämbetet att analysera för- och nackdelar av en förlängning av utbildningen till tandhygienistexamen till 180 högskolepoäng.


Karin Sjögren ny bloggare på Dental24 

Tandläkare och kommunikatör Karin Sjögren börjar idag blogga på Dental24.  I sin första blogg tar hon upp sina tankar kring Uteblivandefakturor och vem som egentligen bär ansvaret för att en patient uteblir från tandläkarbesöket.


Språket vägen till bättre tandhälsa hos invandrarbarn

Tre elever på tandsköterskeutbildningen i Helsingborg har utvecklat ett sätt att lära ut munhygien till nyanlända föräldrar. De har också testat metoden och visat att den fungerar. De är själva invandrare och vet att barn med utländsk bakgrund har en allmänt dålig munhälsa jämfört med svenska barn och det vill de ändra på.


Återvinning av brackets kan ge besparingar på 75%  

andvården förbrukar årligen nästan en halv miljon brackets till de 30 % av alla svenska skolbarn som beviljas tandreglering. Samtidigt som det överallt i samhället gäller att spara och vara miljömedveten är det få landsting och kliniker som utnyttjar möjligheten att återvinna sina brackets.


Hur man lyckas bäst på webben 

Digital kommunikation, del 2: Nästan inget är som förr när det gäller marknadsföring. Tidigare satte man upp skyltar, annonserade i kataloger och tidningar, tryckte broschyrer etc. Nu gäller det att bli synlig på webben. Nästan alla söker numera information på nätet och många undanber sig traditionell reklam. Det betyder att den verksamhet som vill få uppmärksamhet måste synas på nätet.


Ny teknik förbättrar vidhäftningen av keramisk tandersättning

Vetenskap: En ny patenterad teknik, som utvecklats vid Malmö högskola, ökar möjligheten att fästa keramiskt material för att ersätta förlorad tandsubstans. Med hjälp av glaspartiklar har forskarna fått fram en ytstruktur som gör att den keramiska tandersättningen fäster bra på tänder med hjälp av cement.


Urban Englund ny styrelseordförande i Praktikertjänst 

Företagsnytt: Urban Englund, leg tandläkare på Tandläkarhuset i Hudiksvall, och sedan 2012 ledamot i Praktikertjänsts styrelse, utsågs till koncernens nya styrelseordförande på Praktikertjänsts årsstämma 2014.


Tandvårdsreformen: Miljarder fryser inne 

TV4 Play: Tandvården: Så måna miljarder blir liggande


Nya Piezomed från W&H

Produktnyhet: NYA Piezomed med innovativ ultraljudsteknik ger hög precision och lämnar den mjuka vävnaden oskadd vilket innebär mindre smärta och snabbare läkning, en märkbar lättnad för patienten samt underlättar kirurgens arbete då det medför mindre blod på behandlingsområdet. 


 

Dental24 - Blogg för delade meningar

Det ryktas på nätet…

Det har nog inte undgått någon att varor och tjänster allt som oftast recenseras på nätet. Detta kommer att få en ökad betydelse vid val av leverantör för olika varor och tjänster. När vi väljer t.ex. hotell eller resmål är det nästan självklart att först läsa vad andra tycker. Hur bra eller dåligt stället är blir allt mer transparent och varför inte lita på andras erfarenhet? Detta gäller även för tandvården!

Läs mer ››


Gordons krönika

Det är upplevelsen som räknas

Idag handlar det om något helt annat än odontologi. Det handlar om två fullständigt olika upplevelser av att åka tåg mellan Stockholm och Göteborg och hur företagen bakom tänker, ger service och i ett fall: mervärde.

Läs mer ››


Oralmind - Ulrika Lindmark

Munhälsa och levnadsvanor

Ska vi samtala om levnadsvanor inom tandvården eller är det enbart hälso-och sjukvårdens ansvar? Levnadsvanor påverkar 20% av sjukdomsbördan. Då levnadsvanor också påverkar munhälsan, särskilt mat-och och tobaksvanor, borde det även vara tandvårdens ansvar.

Läs mer ››


Magdalenas ergonomiblogg

Så minskar du problem i underarmar och händer

Förr talade vi om tennisarm, lateral epikondylit, men idag säger vi oftare Musarm. Faktum är att denna typ av underarmsbesvär även förekommer i tandvården. Problemen drabbar ofta personer som utför ensidiga, upprepade rörelser med hand och handleder dagligen, något man gör då och då när man arbetar med instrument.

Läs mer ››


Karins blogg

Uteblivande debiteras

"UB. Pat ej gått att nå. UB-faktura skickad.” Vad har hänt?

Läs mer ››


Nyheter i övrig media / Omvärldsbevakning 


Tandläkare låste in patient - Inrikes

När en dispyt om betalningen uppstod mellan tandläkaren och hans patient, en kvinna i 20-årsåldern, låste tandläkaren helt sonika dörren till mottagningen så att kvinnan inte kunde ta sig därifrån.


Få avtal om frisktandvård i Västmanland

Det är få personer i Västmanland som tecknat avtal om frisktandvård. Med ett avtal får man tandvård till ett fast pris, oavsett vad det egentligen skulle kosta, men hitintills så har bara 1 773 personer i länet tecknat avtal, säger Anna-Karin Wagner på Folktandvården.


TV: Nya Folktandvården invigd

Under fredagen invigdes det nya Folktandvården på Trädgårdsgatan. I de nya lokalerna samsas tre kliniker. Mängder med kollegor kom med gratulationer.


Sveriges bästa affärsidéer belönas med över en halv miljon kronor

| Under onsdag- och torsdagskvällen samlades hundratals människor runt om i landet och mer än en halv miljon kronor delades ut.


Tandläkare kan förlora legitimationen

MALMÖ. Medan tandläkare Rikard Nydahl avtjänade ett fängelsestraff för skattebrott, upptäckte hans ersättare brister på hans klinik. Nu vill Inspektionen för vård och omsorg återkalla Nydahls tandläkarlegitimation.


Tandläkare drog ut 21 tänder – flera var friska

HISINGEN. Tandläkaren drog ut 21 tänder ur patientens mun– fast flera av tänderna var friska. Han ska även ha skrivit ut antibiotika felaktigt och inte journalfört korrekt. Trots detta får tandläkaren inte sin legitimation indragen.


Moderaterna vill satsa på akutvården i regionen

I stället för att satsa pengar på unga vuxna i tandvården så vill moderaterna nu satsa på akutvården och minska överbeläggningar på sjukhusen.


Carola Lemne lämnar rättstvist bakom sig

Carola Lemne, Svenskt Näringslivs nya vd, är i sin tidigare roll som vd för Praktikertjänst indragen i en infekterad rättstvist. En av vårdbolagets viktigaste tandläkare har fått sparken nyligen men bestrider uppsägningen, uppger Dagens Industri.


Dåliga tandhälsa går i arv

För att förebygga karies hos riktigt små barn driver nu Folktandvården i Östergötland ett forskningsprojekt i stadsdelen Hageby i Norrköping. Där får gravida kvinnor komma till specialutbildade tandhygienister för motiverande hälsosamtal.Senaste nytt i övrig fackpress

Nyheter ifrån Tandläkartidningen, Tandhygienist-tidningen, KvalitetsMagazinet och Socialstyrelsen finns på Dental24:s förstasida ››


Videopresentationer

sonicare_video

Philips Sonicare FlexCare Platinum VS ordinary toothbrush
Se filmen ››

 

 

 
Dental24 - Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

*Marknadsundersökning gjord med 872 besökare på Swedental nov 2013.

 

Avregistrera dig