Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 31/03/16

Öppna webbversion

Problematiskt för Folktandvården

Framförallt Folktandvården upplever för närvarande en anstormning av nya och unga patienter från både när och fjärran. Till detta kommer ett stort rekryteringsbehov på många orter. Detta resulterar i stora utmaningar för tandvården om inget extraordinärt görs omgående. Oavsett vilka åtgärder som görs nu kan vi inte förvänta oss någon snabb lösning på den akuta situationen.

Om detta och en hel del annat kan du läsa på Dental24 – Sveriges ledande digitala kanal för svensk tandvård.

Med vänliga hälsningar
Per Ahlberg
Grundare till Dental24Dental24 - tandvårdens ledande digitala mediekanal

Relevant innehåll och kommunikation inom tandvården
Nyheter, Artiklar, Podcasts, Videos, Kurser & Event, Lediga jobb och Annonsering

Nytt på Dental24

Pressen på folktandvården väntas bli långvarig

AKTUELLT Överbelastning som ett resultat av att asylsökande behöver akutvård och en underliggande personalbrist orsakar problem i många landsting. Lösningar som särskilda akutteam, pensionerade tandläkare och ökade öppettider ska korta köerna. Men frågan är om det räcker?

Läs mer

 

Dåliga rotfyllningar kan bero på stress och ekonomi

AVHANDLING Bara hälften av alla rotfyllningar som görs i allmäntandvården uppnår god kvalitet. Orsaken till att tandläkare accepterar tekniskt dåliga rotfyllningar kan vara att de upplever rotfyllningar som svåra, förknippar dem med stress och frustration samt att en rotbehandling med god kvalitet ofta tar längre tid än vad tandvårdstaxan ersätter. Det visar en ny avhandling vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Läs mer

 

Existentiell stress och inre oro

HÄLSOUTBILDNING Här fortsätter serien om stresshantering: Många forskare tror att vår stora hjärna utvecklades för att vi skulle kunna hantera det komplicerade sociala samspelet som behövdes för att de fysiskt svaga människorna skulle kunna samarbeta i en fientlig värld. Med på köpet fick vi ett medvetande om tiden, oss själva, vårt eget liv och döden.

Läs mer

Folktandvården inför introduktionsår för tandsköterskor

UTBILDNING Som en av de första folktandvårdsorganisationerna i landet, har Folktandvården i Uppsala län startat ett introduktionsprogram för tandsköterskor.

Lär mer

Vad är det som orsakar smärta?

ERGONOMI Muskuloskeletala åkommor eller belastningsbesvär är en av de vanligaste sjukskrivningsorsakerna i Sverige. Ofta beror belastningsskador på monotont arbete med ensidig belastning.

Läs mer

5 saker som påverkar din image

PROFILERING Hur du uppfattas hänger ofta ihop med hur du lyckas. Här är fem saker som kan påverka din image.

Läs mer

Zirkonium hetaste dentaltrenden när industrin visade upp sig i Chicago

PRODUKTNYHETER Övergången till en helt digital plattform inom tandvården går snabbt. Teknikutvecklingen i kombination med nya starkare material som zirkonium har banat vägen och chair side CAD/CAM-tillverkning är numera möjlig för nästan varje position i munnen.

Läs mer

 

TePe EasyPick™ belönas med det prestigefyllda Red Dot Award

PRODUKTNYHET Den innovativa tandstickan TePe EasyPick™ har belönats med det internationella designpriset Red Dot. TePe EasyPick™ har valts ut bland 5 214 bidrag från 57 länder.

Läs mer

Falska produkter i omlopp

FÖRFALSKNING Dentsply DeTrey GmbH har upptäckt att falska produkter av ”Prime & Bond Refill NT Pakage” med lot nr #1511000479 har hittats på marknaden. Produkterna är köpta via en internethandlare som i sin tur köpt produkterna av en tredje parts leverantör.

Läs mer

Lillemor Nordenhammar, Sveriges Tandhygienistförening vinnare av Årets Mötespris 2015

PERSONNYTT Vinnare av Årets Mötespris 2015 är Lillemor Nordenhammar, Sveriges Tandhygienistförening, för sina insatser i samband med Tandhygienistdagarna som gick av stapeln i april förra året.

Läs mer

Krönikor

gordon

Gordons krönika

Från botten till toppen, del 2 – det gäller att veta åt vilket håll man är på väg och vad man vill

Läs mer
mats

Tandteknikerns vardag

Det våras för digitala avtryck

Läs mer
johanna

En tandsköterskas tankar

Swedental ur tandsköterskors perspektiv

Läs mer

Omvärldsbevakning

No RSS items found.
Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

No RSS items found.
Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Kickoff 2016 Följ med oss till Åre och Copperhill för att inspireras en helg!

26 Aug - 28 Aug, Åre Åre förknippas kanske främst med vintersäsongen, men faktum är att under sensomma­ ren är det närmast en magisk upplevelse. Vi hoppas att ni vill följa med på Kickoffen i Copperhill

Läs mer

Att fylla luckor och bygga bett

13 Apr - 17 Apr, Göteborg Att inte kunna le och kommunicera obehindrat för att man har skadade eller fula tänder är ett begränsande funktionshinder. Med protetisk rehabilitering kan vi förbättra individers livskvalitet, ge dem tillbaka en god självkänsla och se dem skratta.

Läs mer

10 kriterier inför köp av CBCT

30 Mar, Internet Prof. Dr. Frank Liebaug tar upp i sitt webinarium en 10-punkters checklista över av du bör beakta inför din invstering av CBCT. Som hjälper både hindrar dig från dåligt köp och hitta det bästa systemet för dina individuella diagnostiska behov.

Läs mer

Ta’t lugnt och få mer gjort

08 April, Malmö Handfasta tips i tidboksplanering och arbetsfördelning.
En föreläsningskurs med praktiska övningar som visar hur ditt teams arbetsdag skulle kunna te sig om man förändrar sättet att fördela arbetsuppgifterna.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Omvärldsbevakning Kurser och event Platsannonser Leverantörer

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.