Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 09/02/17

Öppna webbversion

e-Hälsa allt mer aktuellt

e-Hälsa är IT-lösningar och innovationer som förbättrar och förnyar hälsofrämjande arbete och skapar helt nya former av vård och omsorg t.ex. med hjälp av elektronisk utrustning, hemsidor, smarta appar, sök & besöksbokningsystem, delade patientjournaler och sammankopplade datasystem s.k. ”Big data”.

Ett bra exempel är den nyligen bortgångne Hans Roslings fantastiska arbete att med tillgänglig statistik förklara hälsotillståndet i världen.

Här på Dental24 kan du hålla dig uppdaterad på utvecklingen inte minst inom e-Hälsa.


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

1 miljon användare av e-tjänsten Journalen

E-HÄLSA Nu har 1 miljon personer loggat in i Ineras e-tjänst Journalen och läst sin journal. Patienterna är nöjda och har stor nytta av tjänsten, och även läkare och annan sjukvårdspersonal blir mer och mer positiva till möjligheterna när patienten får tillgång till sin egen journal.

Läs mer


BCG-dagen – en tradition som blivit en institution

UTBILDNING För 10:e året arrangerade Brånemark Center Göteborg sin populära utbildningsdag den 3 februari 2017. På temat Implantat i praktiken presenterades vetenskaplig och klinisk uppföljning samt spännande material för både kirurgi och protetik, bl a ett keramiskt implantat.

Läs mer


Farid Akhlaghi ny krönikör på Dental24

AKTUELLT Tandläkare Farid Akhlaghi hälsas välkommen som krönikör på Dental24. Farid är specialist i parodontologi och har stort intresse och erfarenhet av minimalinvasiva behandlingar. Under mer än femton år var Farid en av tandläkarna i gruppen runt Sverker Toreskog på Landalakliniken i Göteborg.

Läs mer


Bloggaren Johanna Ene utsedd till Årets tandsköterska 2017

UTMÄRKELSE På årets Yrkeskonferens för tandsköterskor tilldelades Johanna Ene utmärkelsen Årets tandsköterska för sitt arbete att göra tandsköterskan synlig för hela teamet i hela landet via sin blogg Tandsköterskan.net. Johanna är också en uppskattad och välläst bloggare på Dental24.

Läs mer


Krönikor

ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Mamma bryr sig!

Lilly är skör. Hon bor på ett äldreboende och behöver stöd med både det ena och andra, bl a med munhygienen. Lilly vill inte äta. Min mamma hette Lilly. Hon skulle ha fyllt 86 år i år. Tyvärr dog hon för 10 år sedan. God kvalitet i vård och omsorg är A och O, både...

Läs mer
johanna

En tandsköterskas tankar

Tandsköterskornas Yrkeskonferens 2017

Alla behöver få känna sig betydelsefulla. Viktiga och värdiga något eget att bilda ring runt. Jag misstänker att många av oss tandsköterskor kan känna oss ganska bortglömda och skuffade åt sidan i sammanhang där tandläkare och hygienister räknas lite, lite mer. De andra yrkena inom tandvården har många alldeles egna sammanhang. Eller så är det någon som vill verka hylla oss, men i grund och botten handlar det om att tjäna pengar på oss rätt och slätt.

Läs mer

Webinars

Fördelar med CBCT-röntgen för implantat kirurgi

17 Feb 2017

Repair or Replace? Learn about the best treatment for defective restorations.

15 Feb 2017

Fler webinars på Dental24.se

Videopresentationer

Nyhet! Bluephase Style 20i

PRODUKTPRESENTATIONER Senaste tillskottet i Bluephase-familjen Nu kommer en ny kraftfull LED-lampa med hög prestanda, Bluephase Style 20i. I Turbo-programmet är effekten 2000 mW/cm2. Ett snabbprogram förkortar härdningstiden till endast 5 sekunder. Bluephase Style 20i är smidig att arbeta med och har en läcker design. Den är dessutom utrustad med en ny ljusledare som ger ökad uteffekt....

Läs mer

Omvärldsbevakning

Folktandvården täpper till baskethål och nyckelhål i ny kampanj

8 Feb 2017 10:54

Varierande förläsningsserie i vår

8 Feb 2017 06:00

Så ska tandhälsan bli bättre för barn och ungdomar i länet

7 Feb 2017 08:10

Tandhygienister rekryteras från Portugal

7 Feb 2017 05:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Boka datum nu. Program kommer i mitten av februari då det också finns möjlighet till att anmäla sig.

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

16 Mar Svenska Tandvårdsdagen - för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Hjälp! Var tog benet vägen runt implantatet?

05 Apr Periimplantiten är nu tyvärr en del av en tandhygienists vardag. Hur kan man behandla den på ett effektivt sätt? Denna kurs kommer att belysa möjliga orsaker till periimplantit och hur dessa påverkar behandlingsalternativen som står till buds. Många kliniska tips kommer att ges och vi tittar på olika hjälpmedel vid behandling.

Läs mer

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan.

Läs mer

Repair or Replace? Learn about the best treatment for defective restorations.

14 Feb New insights for the treatment of defective restorations In this 20 min webinar NIOM Managing Director professor Jon E. Dahl presents the newest data for the best treatment of defective restorations. We invite you to join us in this session where we hope to provide some inspiration and new insight.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.