Kan du inte läsa mailet? Klicka här

Nyhetsbrev 14/08/14 OM DENTAL24 KONTAKTA OSS PRENUMERERA ATT SYNAS PÅ DENTAL24
Dental24 med Dentalmagazinet
RSS prenumerera här
 

Dental24 - Blogg för delade meningar

 

Delad glädje är dubbel glädje!

Läs mer


Gordons krönika

 Att ta det man har och göra det bättre

Läs mer


Oralmind - Ulrika Lindmark

 Inspiration att sprida forskningsresultat

Läs mer


Bodels blogg

 Insikten ger utsikten

Läs mer

Magdalenas ergonomiblogg

 Ögonen styr vår arbetsställning

Läs mer

Karins blogg

 Att guppa runt i en tidlös tillvaro

Läs mer

Senaste nytt

 1. Svårare infektioner om tandimplantat fästs med benersättningsmaterial
 2. Tandläkare har nyckelroll för ännu effektivare sömnapnébehandling
 3. Nya material och avancerade kliniska koncept på expertsymposium i London

Mest lästa/visade

 1. Insikten ger utsikten
 2. Nobel Biocare bekräftar samtal om eventuell försäljning
 3. Top Dental Sites 2014
 4. Inspiration att sprida forskningsresultat
 5. Nya material och avancerade kliniska koncept på expertsymposium i London
 6. Tryggt och säkert med plastfyllningar – men inte alltid visar forskning
 7. Neoss instruktionsfilmer
 8. Att ta det man har och göra det bättre
 9. Tandläkare har nyckelroll för ännu effektivare sömnapnébehandling
 10. Körkortskurs i panoramaröntgen


Hej,

Hoppas att du också har haft en riktigt skön sommar!

Vi på Dental24 fortsätter att hålla dig uppdaterad.

Här kan du läsa om nyheter & forskning, vad som hänt i sommar men också få impulser via nya intressanta inlägg från våra bloggare. Passa också på att titta på nya videofilmer, platsannonser, kurser och event.

Missa inte detta!

Med vänlig hälsning
Per Ahlberg
Dental24

 


Nyheter på Dental24


Nobel Biocare bekräftar samtal om eventuell försäljning

"Nobel Biocare befinner sig i samtal i en mycket tidig fas som kan, eller inte kan resultera i en transaktion", enligt ett pressmeddelande från Nobel Biocare.

Uppdatering: 2014-08-11
INVESTOR: EQT SÄGS VISA INTRESSE FÖR NOBEL BIOCARE


Tandvårdsstödet fungerar bra men kunskapen behöver öka ytterligare

En majoritet, drygt 70 procent, av Sveriges tandläkare anser att det statliga tandvårdsstödet fungerar bra och att man har bra kunskaper om reglerna, enligt en undersökning genomförd av TLV.


Stort forskningssamarbete för bättre tandhälsa i Region Skåne

Region Skåne delar ut sex miljoner till olika forsknings- och utvecklingsprojekt inom odontologi. Vid sidan av de odontologiska utbildnings- och forskningsenheterna kommer den kliniska forskningen även att utföras på fältet i samarbete med tandvårdens olika aktörer.


Svårare infektioner om tandimplantat fästs med benersättningsmaterial

FORSKNING. Studier vid Malmö högskola visar att benersättningsmaterial kan påskynda nedbrytningsprocessen om ett tandimplantat infekteras.


Tandläkare har nyckelroll för ännu effektivare sömnapnébehandling

FORSKNING: Antiapnéskenor är ett mycket fördelaktigt och allt mer frekvent sätt att behandla obstruktiv sömnapné syndrom (OSAS) vid sidan av eller tillsammans med CPAP (Continuous Positive Airway Pressure). Behandlingen är bevisat effektiv då den reducerar andningsuppehåll, minskar symtom som sömnighet under dagen, snarkning under natten och den har även visat sig ha positiva effekter på blodtrycket1.  


Nya material och avancerade kliniska koncept på expertsymposium i London

RAPPORT: Monolitiska restaurationskoncept stod i fokus på det internationella expertsymposiet ”The Quality of Esthetics” i London den 14 juni. På rekommendation av Kings College London Dental Institute stod Ivoclar Vivadent som värd för mötet där världsberömda specialister diskuterade nya material och avancerade kliniska koncept inför en publik på 750 deltagare.


Tryggt och säkert med plastfyllningar – men inte alltid visar forskning

FORSKNING: Plastfyllningar fungerar bra vid lagning av tänder. Det visar en aktuell studie vid Malmö högskola. Men det finns tillfällen då materialet bör undvikas.
– Plast ska inte placeras direkt på tandpulpan om det är ett öppet sår in till denna eftersom tandens förmåga till självläkning då hindras, säger Helena Fransson, universitetslektor vid Odontologiska fakulteten.


Sommarjobb i Zimbabwe för Tandläkare utan gränser

I slutet av juni begav sig en grupp volontärer bestående av tandläkare, tandhygienister och studenter till Zimbabwe för att arbeta med utbildning inom preventivvård och akut- och reparativ tandvård.


Nytt system för snabbare e-recept och beställningar från ApoEx

Det nya systemet Care innehåller flera nya funktioner som tagits fram på kundernas önskemål. Bland nyheterna märks bl a en ny sökmotor med förbättrade sökfunktioner, utbyten och snabbare e-recept. 

 


 

Dental24 - Blogg för delade meningar krönika

Delad glädje är dubbel glädje!

Det är inte svårt att dela kunskap, tankar och glädje med andra nuförtiden. Många gör det hela tiden privat eller mer officiellt via sociala medier, bloggar, mail eller på sin egen hemsida. Det svåra är förmodligen att komma igång med något nytt. Var inte rädd för tekniken, den är relativt enkel. Kostnaden är mestadels din egen tidsinsats oavsett om det rör sig om Facebook, Google+, egen blogg eller hemsida. Överför din kunskap och dina tankar till de som är intresserade av vad du gör och är bra på. Nyttan kan vara ovärderlig för både dig och dina läsare.

Läs mer ››


Gordons krönika

Att ta det man har och göra det bättre

Efter en fantastisk sommar står hösten för dörren med en möjlighet för den som önskar och vill satsa på att uppleva en nytändning på jobbet - utan en massa kostnader.

Läs mer ››


Karins blogg

Att guppa runt i en tidlös tillvaro

Jag är utanför min comfortzon, ansvarsbefriad. Jag lagar ingen mat och tvättar inga kläder. Inspirationen kommer till mig som ett duggregn över min sommarhatt.

Läs mer ››


Oral design – Ulrika Lindmark

Inspiration att sprida forskningsresultat

Även om semester innebär ledighet, inspireras jag av olika saker som sker under sommaren. Saker som jag har nytta av både privat och i arbetet, utbildning såväl som forskning. Sommarpratare är en av dessa inspirationskällor.

Läs mer ››


Bodels blogg

Insikten ger utsikten

Först av allt - i år måste alla som stannat i Sverige på semestern vara supernöjda och det kommer att märkas på jobbet när vi är tillbaka - lita på det!

Läs mer ››


Magdalenas ergonomiblogg

Ögonen styr vår arbetsställning

Bland det första jag tittar på när jag gör en analys av arbetsställningar och arbetsrörelser vid dentalt arbete är om individen arbetar mycket med sina ögon eller om personen lärt sig komplettera med vad hon/han känner med instrumenten. Det är ofta avgörande för vilken arbetsställning personen har.

Läs mer ››


Nyheter i övrig media / Omvärldsbevakning 


FP vill höja sjuksköterskornas löner

Högre löner till sjuksköterskor i regionen är ett av vallöftena som Folkpartiet i Västra Götalandsregionen i dag presenterade.


En Bjursing i Kenya

I många år har Gunnar Lundström vid flera tillfällen arbetat som tandläkare i Kenya.


Sökte för näsblod – hade tandrot i näsan

Det finns många tänkbara förklaringar till varför man har näsblod – och så finns det sådana som är omöjliga att föreställa sig.


INVESTOR: EQT SÄGS VISA INTRESSE FÖR NOBEL BIOCARE

STOCKHOLM (Direkt) Schweiziska Nobel Biocare, som tillverkar tandimplantat, blir uppvaktat av ett antal potentiella köpare av bolaget, däribland svenska EQT Partners och amerikanska Danaher.


En fråga som det måste borras vidare i

Alliansens tandvårdsreform från 2008 var inte tänkt som det sista ordet. Tandvårdscheck, högkostnadsskydd och en portal för prisjämförelser var tvärtom de första stegen på vägen mot en tandvård som är tillgänglig för alla.


Regeringen storsatsar i Göteborg

Miljonsatsning på kliniskt prövningscenter i Göteborg ska stärka läkemedelsindustrin.


Sjöstedt vill göra tandläkarna rikare

Ledare Vänsterpartiet vill ha större vinster hos vårdföretag.


Nordisk konferens för tandhygienistutbildningen

Nordisk konferens för tandhygienistutbildning ägde nyligen rum på universitet, det var första gången Karlstad var värdar för


Apoteksutmanare spränger miljardvallen

ENTREPRENÖR På knappt fyra år har bröderna Jens och John Patrick Berlips skakat om apoteksbranschen.


Orasolv: Verksamhetsuppdatering och inbjudan till investerarträff

Så här i semestertider vill jag passa på att uppdatera aktieägare om aktuella händelser i Orasolv AB och bjuda in till en investerarträff den 26:e augusti.


Privat tandvård orättvist behandlad

Som privattandläkare upplever jag att det finns många brister och logiska luckor när det gäller bland annat upphandling och kravspecifikation inom barn- och ungdomstandvård.


Stamceller från nerver bildar tänder

Forskare vid Karolinska Institutet har upptäckt att stamceller inne i tandens mjuka delar har ett oväntat ursprung, nämligen nerver. Fynden publiceras i den vetenskapliga tidskriften Nature och bidrar till helt nya kunskaper om hur tänderna bildas, hur de växer och hur de kan reparera sig själva.


Forskarna: Barn äter för mycket socker

Även om resultaten varierar mellan länderna är konsumtionen av kraftigt sockrade livsmedel som läsk och godis generellt för hög bland europeiska barn.


En camping där utsatta får gemenskap och tandvård

I samband med Oasmötet har en tillfällig och annorlunda camping öppnat i Kungälv. Det handlar om De Brustnas Camping, ett projekt som jobbar med utsatta personer.


Pojke hade 232 tänder

Doktorer i Indien plockade ut 232 tänder ur en 17-årig pojkes mun under en sju timmar lång operation. Sjukhuset ska skicka in fallet till Guinness rekordbok, skriver Mumbai Mirror.


Tandläkaren utreds för bedrägeri

Nu utreds även tandläkaren Jan–Olof Bjurling av polisen. Han är misstänkt för bedrägeri, i samband med att han agerat mellanhand åt Leif Nilsson, kvacksalvaren i Viken.Senaste nytt i övrig fackpress

Nyheter ifrån Tandläkartidningen, Tandhygienist-tidningen, KvalitetsMagazinet och Socialstyrelsen finns på Dental24:s förstasida ››


Videopresentationer

lipit_video

Instruktionsvideos från Heraeus Kulzer
Se filmen ››

lipit_video

Neoss instruktionsfilmer
Se filmen ››

   Dental24 - Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

*Marknadsundersökning gjord med 872 besökare på Swedental nov 2013.

 

Avregistrera dig