Copy
View this email in your browser
Nr. 18 – September 2015

Cassave en peper

Het regenseizoen is in volle gang. De cassave groeit als kool en het belooft een mooie oogst te worden begin 2016. Intussen zijn de pepers klaar om geoogst te worden. Na wieden, wieden, wieden wordt het de komende periode plukken, plukken, plukken. We werken nu hard aan een drooghut waar de pepers eerst gedroogd en vervolgens verpakt worden.
Door onze succesvolle aanpak weten steeds meer boeren en boerinnen SSL
te vinden. De Gereedschapsbibliotheek is ook al een echt meeting point.
Met de officiële opening in november zal de bekendheid en daarmee de
functie van de bibliotheek nog verder groeien. Bovendien is het terrein
rondom de Gereedschapsbibliotheek inmiddels vrijgemaakt voor aanplanten van verschillende gewassen die onder meer gebruikt gaan worden voor schoolmaaltijden op de lokale school. Kortom, er gebeurt van alles!
Eerste workshop
voor de jeugd

In juni 2015 heeft in samenwerking met de lokale school de eerste workshop plaatsgevonden op de nieuw opgezette proefvelden. Onder leiding van Paye, de landbouwkundige van SSL, worden de leerlingen bewust gemaakt van de kracht en toekomst van landbouw. 

Opnieuw samenwerking met stichting Wilde Ganzen

Al eerder berichtten we over het opzetten van zogenaamde kennishutten in de regio Rivercess. Deze door SSL geïnitieerde manier van kennisdeling is niet onopgemerkt gebleven. De stichting Wilde Ganzen is erg enthousiast over onze aanpak wat geleid heeft tot een hernieuwde samenwerking: SSL en de Wilde Ganzen gaan samen ‘on tour’!
In het project ‘The Knowledge Tour’ reizen we naar dorpen in Rivercess om daar kennishutten op te zetten. In de al aanwezige plaatselijke ‘pallava’ hutten (bestaande ontmoetingsplaatsen in elk dorp) verzorgt een landbouwkundige training op maat en kennisdeling voor en met de lokale boeren en boerinnen. Onze trainer kan al direct op pad met de inmiddels aangeschafte motor!
Omdat nog niet alle fondsen geworven zijn moeten we nog even aan de slag maar met de komst van Wilde Ganzen is elke opgehaalde euro ineens € 1.50 waard! Help ook mee om dit mooie project op te kunnen starten en maak uw bijdrage over op rekeningnummer
NL44RABO0160731658 t.n.v. SSL o.v.v. Project Knowledge Tour.
Want hoe groot of klein uw donatie ook is, voor ons is deze nog eens anderhalf keer zo waardevol als gewoonlijk!
Sponsor ons zonder extra bijdrage
 
Koopt u wel eens online bij Bol.com, Fonq, Media Markt, Booking.com, Zalando, Wehkamp, Hema, V&D of vele andere winkels?
 
Dan kunt u heel eenvoudig zorgen voor wat extra inkomsten voor onze stichting!
Al deze organisaties en winkels storten namelijk een percentage van uw online aankoop op onze rekening. Maar dan moet u dat natuurlijk wel kenbaar maken. Dat kan via de url sponsorkliks.com: doe dus voortaan al uw online bestellingen via deze website en help SSL zo zonder dat het u verder iets extra’s kost!
 
Alvast bedankt en zegt het voort aan vrienden, familie en bekenden.
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

INVESTEER IN AMBITIE
 

Copyright © 2015 Stepping Stone Liberia, All rights reserved. Afmelden voor nieuwsbrief