Copy
View this email in your browser
Nr. 21 – Maart 2016

Bezoekjes over en weer
De vice-president van Liberia, Joseph Boakai, bracht eind november een bezoek aan ons land. Op uitnodiging van onze minister Ploumen nam hij deel aan de Conferentie ‘Back to Growth’: een netwerkbijeenkomst voor Nederlandse bedrijven en NGO’s om met gedelegeerden en afgevaardigden van Liberiaanse bedrijven mogelijkheden te verkennen om te investeren in de economie van Liberia. Vanzelfsprekend was ook onze stichting present.
Onze voorzitter had een korte ontmoeting met de vice-president (zie foto) en met de Minister van Landbouw, Moses Zinnah. Laatstgenoemde nodigde hem uit om eens langs te komen in Monrovia. Los van deze uitnodiging hadden de voorzitter Guus en de secretaris Sascha van SSL al besloten om eind april naar Liberia te gaan. Naast het bezoeken van projecten staan afspraken gepland met ons lokaal bestuur, chiefs van de dorpen waar we werkzaam zijn en met de regionale afgevaardigde van het ministerie van landbouw.
Het werk van SSL blijft niet onopgemerkt!

SSL werkt weliswaar in een afgelegen en geïsoleerd gebied maar ons werk krijgt meer en meer bekendheid. Niet alleen worden we steeds vaker benaderd door chiefs om naar hun dorp te komen en samen programma’s te ontwikkelen. Ook het ministerie van landbouw heeft aangegeven ons te willen ondersteunen. Zij hebben gezien wat we doen en hulp aangeboden bij de opzet van drie proefboerderijen met landbouwkundigen van het ministerie.

Uitbreiding gereedschapsbibliotheek

Uncle Dash Logistics is de onderneming die de SSL-truck exploiteert voor logistieke diensten aan boeren in onze regio. De ontwikkeling van dit bedrijf verloopt zo positief dat het heeft kunnen investeren in de aanschaf van een tweede truck.
Begin januari is deze aangekomen in Monrovia met als eerste vracht onder meer een complete timmerwerkplaats, ter beschikking gesteld door de
Stichting Gered Gereedschap. Omdat de ruimte in de gereedschapsbibliotheek niet voldoende bleek om alle activiteiten onder te brengen zetten we een aparte werkplaats op. Vrijwilligers van Gered Gereedschap reizen vervolgens naar Liberia om mensen ter plekke te trainen in gebruik en onderhoud van de machines.
De verhuur van kleinere koffers met een set van meest gebruikte gereedschappen is al van start gegaan via de gereedschapsbibliotheek.
Pachtcontract met ULIC getekend

Het heeft even geduurd, zoals gebruikelijk in Afrika… Maar uiteindelijk is het dan toch officieel geregeld: de overeenkomst met ULIC voor de pacht van 12 hectaren voor de aanleg van proefvelden. Een uitgelezen fotomoment:
 
Schoolkeuken gereed

Leerlingen van het ds. Pierson College in ‘s-Hertogenbosch hebben vorig jaar actie gevoerd om geld in te zamelen voor de bouw van een schoolkeuken. De keuken is gereed, de producten mogen van het veld komen, zodat alle Liberiaanse collega-leerlingen op school een goede maaltijd kunnen krijgen op basis van cassave en aanvullende eiwitten. In de opstartfase nog onregelmatig, maar hopelijk in de nabije toekomst op dagelijkse basis. Dat is namelijk broodnodig (!) want deze kinderen komen elke dag met een lege maag naar school, in de meeste gevallen na een urenlange wandeling.

Wilde ganzen steunt ons project 'Kennishut'

Wilde Ganzen en Stepping Stone Liberia gaan samen ‘on tour’. Een samenwerking voor een betere toekomst van 250 boeren en boerinnen en hun gezinnen in Liberia. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan een kijkje op onze website!
Breng Liberia dichterbij

Om ons werk (nog) beter  te kunnen volgen en sneller met jullie te delen zijn wij op zoek naar een aantal tweedehands smartphone's (met camera). Heb je nog een ongebruikte telefoon in een la liggen die je beschikbaar wilt stellen dan houden
we ons van harte aanbevolen!
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

INVESTEER IN AMBITIE
 

Copyright © 2016 Stepping Stone Liberia, All rights reserved. Afmelden voor nieuwsbrief