Bekijk de webversie

Nieuwsbrief IVN Gelderland

Word IVN Natuurgids

In de afgelopen 50 jaar heeft IVN bijna 15.000 IVN Natuurgidsen opgeleid. Vind je het leuk om meer te weten over de natuur en die kennis te delen met anderen? Meld je dan aan voor de natuurgidsen-opleiding! In januari 2017 starten er Natuurgidsen-opleidingen in Apeldoorn, in Nijkerk, en rond Ede (aanmelden via secretariaat@ivn-ede.nl).
 

Advies voor gemeenten

IVN Gelderland heeft jarenlange ervaring met het betrekken van mensen bij de natuur. Deze ervaring zetten we graag in om gemeenten te helpen inwoners (nog meer) te betrekken bij hun leefomgeving. Voor de gemeente Brummen stellen we bijvoorbeeld een Natuurmenu voor basisscholen samen, vol leuke en leerzame natuuractiviteiten. Ook in Epe realiseren we een aantrekkelijk educatief aanbod voor basisscholen. Zo ontdekken steeds meer leerlingen de natuur in hun eigen omgeving.

De provincie Gelderland biedt cofinanciering voor gemeenten die ons inzetten om draagvlak en betrokkenheid van burgers en maatschappelijke organisaties bij groen, natuur en landschap te vergroten. Neem voor meer informatie contact met ons op.
 

Terugblik Dag van de Duurzaamheid: 10-10-'16


Gedeputeerde Josan Meijers las op uitnodiging van IVN Gelderland en NME Betuwe voor bij De Hervormde School in Opheusden. Samen met wethouder Herman Gerritsen (gemeente Neder-Betuwe) ging zij met de kinderen in gesprek over verantwoord omgaan met plastic.

Diezelfde dag werden in Kerkdriel 150 leerlingen meegenomen in een bijzondere reis door de natuur tijdens de dansvoorstelling NATUURlijk, opgevoerd door Dansstorm Oost. IVN Gelderland organiseerde deze ochtend samen met Bezoekerscentrum De Grote Rivieren en Provincie Gelderland.
 

Provinciale subsidie voor betrokken burgers

De Provincie Gelderland biedt subsidie voor inwoners die betrokken zijn bij natuur, groen of landschap. Bijvoorbeeld voor de aanleg van een openbare natuurtuin, het herstel van houtwallen in het buitengebied, of de aanleg van (tijdelijke) natuur op braakliggende terreinen.

IVN Gelderland heeft veel ervaring met het ondersteunen van initiatiefnemers in het groen. Ben je op zoek naar hulp of advies? Neem dan contact op met IVN projectleider Marieke Ankoné.
 

Terugkomdag IVN Gastheren van het Landschap

Het IVN Gastheren netwerk in Hattem & Heerde werpt al snel vruchten af: de eerste gezamenlijke activiteiten zijn succesvol verlopen en de Gastheren kijken uit naar meer samenwerking in 2017 - bijvoorbeeld rond de internationale Hanzedagen. Dat bleek op de Terugkomdag die IVN Gelderland organiseerde in De Heerd in Heerde. Lees meer.
 

Jongeren als gebieds-adviseur in Heerde en Geldermalsen

Op 24 oktober startten honderd leerlingen en hun docenten van Christelijk College De Noordgouw in Heerde met IVN Jongeren Adviesbureau. De leerlingen verdiepen zich de komende weken in een écht maatschappelijk vraagstuk, en brengen advies uit. Binnenkort gaan ook de leerlingen van het ORS Lek & Linge in Geldermalsen aan de slag met hun opdracht.

IVN Gelderland verbindt met het Jongeren Adviesbureau partijen zoals gemeente, waterschap en de recreatiesector met jongeren uit het gebied. Een instrument om jongeren te betrekken bij processen in het gebied en hen inspraak te bieden: dat levert voor alle partijen winst op. Lees meer.

Werkatelier  Gelderse Bezoekerscentra

Op 6 oktober organiseerde IVN Gelderland een werkatelier voor de Kring van Gelderse Bezoekerscentra. Een waardevolle bijeenkomst, waarin veel kennis gedeeld werd. De Bezoekerscentra zien IVN Gelderland ook in 2017 graag als aanjager van deze kennisuitwisseling. Met nadruk op regionale samenwerking. Zo hebben Dijkmagazijn Bemmel, Dijkmagazijn Beuningen en Natuurmuseum Nijmegen plannen om met IVN Gelderland de beleving rond de Waal te vergroten. Meer weten? Neem contact op met Stefanie Jansen.
 

IVN helpt besturen in een veranderend werkveld

Op uitnodiging van IVN Gelderland kwamen op 1 september voor het eerst de besturen van de Gelderse NME-centra en Bezoekerscentra bijeen. Tijdens deze bruisende bijeenkomst stonden thema’s centraal als verbreding van aanbod en doelgroepen, nieuwe financieringsmogelijkheden en het zichtbaar maken van activiteiten.
IVN Gelderland ondersteunt met deze bijeenkomst de besturen bij het vervullen van hun rol in een veranderend NME-werkveld. Dit werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. Deze nieuwe vorm van ondersteuning zal volgend jaar dan ook een vervolg krijgen.

En verder...

Agenda

  • IVN Apeldoorn op TV Gelderland
    Dinsdag 8 november gaf IVN'er Marieke Spreij tips aan ouders en leerkrachten om met kinderen naar buiten te gaan. Bekijk de opnames, gemaakt bij de Prinses Julianaschool in Lieren, op de website van Omroep Gelderland.
     
  • Terugblik Oogstfeest
    IVN Gelderland kijkt terug op een zeer geslaagd Oogstfeest 2016, bij Open Erf De Groote Modderkolk. Bekijk dit beeldverslag voor een impressie van het Oogstfeest, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Gelderse groene organisaties.
     

Geef de natuur cadeau

Op zoek naar een cadeau? Geef dan een IVN-lidmaatschap cadeau voor slechts 24 euro. De ontvanger krijgt ook gratis het blad Mens & Natuur.

Lees meer

Belastingvrij schenken

Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten, die erop gericht zijn om kinderen in contact te brengen met natuur.

Lees meer
IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij te beleven. 
© Copyright IVN 2016
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

               


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Jansbuitensingel 13 · Arnhem, Gld 6811 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp