Bekijk de webversie

Nieuwsbrief IVN Gelderland

Resultaten Schone en Beleefbare Waal 2016 uitgereikt

Honderden vrijwillige Waaljutters uit acht gemeenten hebben het afgelopen jaar duizenden vuilniszakken gevuld met zwerfafval uit de uiterwaarden van de Waal. Alle deelnemende gemeenten ontvingen, met dank aan Dunea, een poster met daarop de resultaten en opbrengsten van de opruimacties. Waaljutters is een campagne van IVN Gelderland samen met de Gelderse Natuur en Milieufederatie. Ook meedoen? Kijk op ivn.nl/schone-rivieren.

Kinderen praten mee in het Gelders energieakkoord

IVN Gelderland en het Klimaatverbond Nederland starten in januari 2017 de kinderklimaatcampagne 2035: onze toekomst. Scholen kunnen een volledig verzorgde les aanvragen en met een lokale politicus in gesprek gaan over hoe hun klimaat neutrale wijk van de toekomst eruit ziet, en zo bijdragen aan actieplan voor Gelderland. Op 10 mei worden alle ideeën uitgewerkt en besproken op het klimaatcongres van het Gelders Energieakkoord. Neem voor meer informatie contact op met Linda IJmker.

Geslaagde afsluiting IVN Jongeren Adviesbureaus

Op 14 en 15 december zijn de IVN Jongeren Adviesbureaus in Geldermalsen en Heerde afgesloten. Leerlingen van ORS Lek en Linge en van De Noordgouw presenteerden die dag hun advies aan de betrokken opdrachtgevers. De jongeren kwamen met goede en bruikbare ideeën, zoals informatieborden over de werking van een rioolwaterzuivering. En een app over de gebiedsontwikkeling, achtergronden en horeca in de Hattemerpoort. IVN Gelderland verbindt met het Jongeren Adviesbureau diverse partijen met jongeren uit het gebied - en dat levert winst op voor iedereen. Meer weten? Neem contact op met Stefanie Janssen

Start IVN Gastheer van het Landschap - Bronckhorst

IVN Gelderland gaat in 2017 in de gemeente Bronckhorst het succesvolle programma voor recreatieondernemers Gastheren van het Landschap organiseren, met medewerking van onder andere IVN De Oude IJsselstreek en IVN Noord-Midden Achterhoek. Neem voor meer informatie contact op met Saskia van Daalen

Korte cursus IVN Jongerenbegeleider

Hoe krijg je jongeren van 12 en ouder weer naar buiten? In maart 2017 organiseert IVN Gelderland samen met WoesteLand, de jongerenorganisatie van IVN, een cursus IVN Jongerenbegeleider. Hoe zit het puberbrein in elkaar? Hoe bereik en benader je jongeren? En hoe laat je ze op een actieve manier weer kennis maken met natuur? Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Ilse Suijkerbuijk. 

Drone-beelden van levende windmolen

Op 8 december kregen zo´n 350 bovenbouw-leerlingen van De Oversteek een rondleiding op het Windpark Nijmegen-Betuwe. Met de levende windmolen maakten de kinderen ‘s middags een krachtig statement voor méér duurzame energie. Bekijk de spectaculaire drone-beelden.

IVN Gelderland heeft windpark-vrijwilligers opgeleid, zodat zij energieke lessen en rondleidingen kunnen geven over duurzame energie en het windpark. Interesse in een gastles of rondleiding? Neem dan contact op met Linda IJmker.

Word IVN Natuurouder

In 2016 heeft IVN ruim 600 natuurouders opgeleid: vrijwilligers die het leuk vinden om samen met kinderen de natuur op een leerzame manier te ontdekken. Vind je het leuk om te helpen bij de uitvoering van natuuronderwijs op de basisschool? Meld je dan ook aan voor de cursus ! Kijk voor meer informatie op ivn.nl/natuurouders. Ook geïnteresseerde gemeenten, scholen en IVN afdelingen kunnen hier terecht.

Fijne feestdagen


IVN Gelderland wenst u fijne feestdagen en een groen en gezond 2017!

 

 

En verder...

Agenda

  • Aanmoedigingsprijs voor IVN Oost-Achterhoek
    IVN Oost-Achterhoek heeft van de provincie Gelderland de aanmoedigingsprijs gekregen van €5.000 om op het verwaarloosde terrein van de waterzuivering in Neede een natuurbeleeftuin te ontwikkelen, samen met Stichting Vleermuizendorp Neede. Lees meer.
     
  • Workshop IVN website
    IVN Gelderland en IVN Websupport organiseerden in november een workshop over de mogelijkheden van de vernieuwde IVN website. Veertien Gelderse IVN-afdelingen zijn inmiddels overgestapt.
   

Geef de natuur cadeau

Op zoek naar een cadeau? Geef dan een IVN-lidmaatschap cadeau voor slechts 24 euro. De ontvanger krijgt ook gratis het blad Mens & Natuur.

Lees meer

Belastingvrij schenken

Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten, die erop gericht zijn om kinderen in contact te brengen met natuur.

Lees meer
IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij te beleven. 
© Copyright IVN 2016
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

               


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IVN · Jansbuitensingel 13 · Arnhem, Gld 6811 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp