Bekijk de webversie

Nieuwsbrief IVN Gelderland

IVN Gastheren-netwerk Hattem & Heerde

In de regio Hattem & Heerde zijn afgelopen voorjaar 44 recreatieondernemers en vrijwilligers van toeristisch informatiepunten opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap. Dit najaar werken middelbare scholieren uit Heerde samen met de Gastheren aan onder andere een fietsroute, over de gebiedsontwikkeling in Hattemerpoort, in het project IVN Jongeren Adviesbureau. Lees meer. 

Schone Rivieren

In september gaan grote groepen Maas- en Waaljutters aan de slag om oevers en uiterwaarden schoon te maken. Wil je met jouw bedrijf of organisatie óók genieten van Schone Rivieren en plastic soup voorkomen? Doe dan mee met de Schone Rivieren Estafette!

10-10 is de Dag van de Duurzaamheid, met onder andere een speciale voorleesactie rond het thema plastic. Vanwege het goede werk van de Waaljutters en Maasjutters komt Gedeputeerde Josan Meijers voorlezen in de Schone en Beleefbare Waal gemeente Neder-Betuwe.

IVN Nijkerk organiseert Natuuroudercursus

IVN is de grootste aanbieder van natuurcursussen in Nederland. Er zijn cursussen over bijvoorbeeld vogels, het landschap en duurzaamheid. En cursussen waarin je leert hoe je ánderen bij de natuur betrekt, zoals de Natuuroudercursus. Deze laatste wordt dit najaar door IVN Nijkerk georganiseerd: Ouders en grootouders van basisschool-kinderen worden opgeleid om actief een bijdrage te leveren aan de natuur-vaardigheden van hun (klein)kind. Lees meer.

IVN's Grijs, Groen en Gelukkig

De komende jaren helpt IVN zorginstellingen in heel Nederland vergroenen met het project Grijs, Groen & Gelukkig. Afgelopen maanden is met veel zorginstellingen gesproken, en 27 instellingen hebben een aanvraag ingediend. Momenteel wordt een selectie gemaakt van deze aanmeldingen. Later dit jaar worden de koplopers feestelijk gepresenteerd. Meer weten over Grijs, Groen & Gelukkig? Bekijk dan dit filmpje.

IVN Zwerfafvalboekje

Kan jij nog een rondje hardlopen, fietsen of wandelen zonder een leeg blikje of plastic tegen te komen in de bermen? Overal vinden we zwerfafval. Daarom heeft IVN Gelderland het Zwerfafvalboekje ontwikkeld.
 
In het Zwerfafvalboekje lees je hoe jouw vereniging kan bijdragen aan het verminderen van zwerfafval in de natuur. Je vindt er allerlei tips, weetjes en goede voorbeelden. Het Zwerfafvalboekje biedt ook informatie en aanknooppunten die laagdrempelig zijn voor vrijwilligers om zwerfafval onder de aandacht te brengen bij het publiek. 

Advies voor & over groene buurtinitiatieven

Groen Dichterbij, hét platform voor groene buurtinitiatieven, reisde afgelopen maanden stad en land af om verhalen te verzamelen over de mooiste groene buurtinitiatieven van Nederland – waaronder De Bijentuin in Zutphen.
Op zoek naar tips voor je buurtinitiatief? Kijk op groendichterbij.nl. Wil je als gemeente advies over het stimuleren en faciliteren van burgerparticipatie? Neem dan contact op met IVN projectleider Marieke Ankoné.

En verder...

Agenda

Geef de natuur cadeau

Op zoek naar een cadeau? Geef dan een IVN-lidmaatschap cadeau voor slechts 24 euro. De ontvanger krijgt ook gratis het blad Mens & Natuur.

Lees meer

Belastingvrij schenken

Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt landelijke en lokale IVN-projecten, die erop gericht zijn om kinderen in contact te brengen met natuur.

Lees meer
IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij te beleven. 
© Copyright IVN 2016
Afmelden voor deze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte