Copy
Bitmymoney nieuwsbrief
6 januari 2016
In deze Nieuwjaars editie aandacht voor de Bitcoinkoers, een vooruitblik op 2016, koersvoorspellingen en de mobiele app.
bitcoinkoers euro

Koersnotificatie: +18%

De maand december eindigde met een bitcoinprijs van 398 euro, zo'n 18% hoger dan op de 1e van de maand. De Bitcoin Price Index (BPI) gaf een hoogste waarde van 433 euro op 15 december. De stijgende trend sinds september heeft doorgezet.

Vooruitblik op 2016

De verwachtingen zijn positief. Het sentiment is goed, nieuwsberichten over Bitcoin zijn positiever. Belangrijke factoren die in 2016 de prijs gaan beïnvloeden:

Halvering beloning miners: +

Elke 4 jaar ongeveer halveert de beloning die miners ontvangen voor het toevoegen van transacties aan de Bitcoinboekhouding, de Blockchain genaamd. Deze beloning bestaat uit nieuwe bitcoins die in omloop komen. Bij de start in 2009 was de beloning 50 bitcoins per 10 minuten, 25 sinds eind 2012 en naar verwachting in juli dit jaar, zal dit halveren naar 12.5 bitcoins per 10 minuten.

Minder nieuwe bitcoins kan leiden tot minder aanbod op de markt en zo tot een hogere prijs. Door het telkens halveren, blijft het totale aantal bitcoins uiteindelijk beperkt tot 21 miljoen.

Instabiele nationale valuta: +

Heel anders dan bij Bitcoin, kunnen nationale valuta onbegrensd in omloop worden gebracht. Veel opkomende economieën worstelen met inflatie, vooral in Latijns Amerika. De munten van Mexico, Colombia, Brazilie en Argentinië kenden een waardedaling van 20% to 70% sinds 2011. De euro daalde in dezelfde periode met ongeveer 7%. Suriname waardeerde haar munt afgelopen november af met 20%.

In landen met hoge inflatie neemt de roep om een alternatief toe. Bitcoin kan hiervan profiteren.

Blockchains in opkomst: +/−

Een drijvende kracht achter het positieve sentiment is de populariteit van Blockchain technologie. In 2015 kondigden banken massaal aan hiermee aan de slag te zijn gaan. Hoewel daarbij vaak expliciet afstand genomen wordt van Bitcoin, is het de vraag of banken om de Bitcoin Blockchain heen kunnen.

Capaciteit: −

In 2015 laaide de discussie op over het vergroten van de capaciteit van het Bitcoinnetwerk. Op dit moment kunnen 7 bitcoin transacties per seconde verwerkt worden. Het huidige gebruik loopt tegen deze grens aan. Als in 2016 geen overeenstemming over de oplossing komt, zal dat een negatief effect hebben op het vertrouwen in Bitcoin en daarmee op de prijs.

Voorspellingen 2016


"Higher"

Barry Silbert, CEO Digital Currency Group
bron: Bitcoin Magazine

€ 600

Richelle Ross, Bitcoin fan / University of Florida
bron: Coindesk

€ 3250

Bobby Lee, CTO BTC China
bron: Reuters

"Patience you must have"

Yoda, Jedi Master

Mobiele app

Heb je een Android telefoon, dan kun je nu eenvoudig zien hoeveel bitcoins op je Bitcoinrekening staan en wat de waarde is.

Begin 2016 wordt de app voor iPhone uitgebracht.

De app wordt snel uitgebreid met kopen, verkopen en betalen, zodat je nog makkelijker je Bitcoin geld kunt beheren.

De Bitmymoney app is gratis te downloaden:

Dank!

Reageer op deze e-mail en geef jouw kijk op Bitcoin in 2016. Ook horen we graag wat je van de Bitmymoney app vind. Dankjewel!

Log in op je Bitcoinrekening


afmelden    wijzig voorkeuren