Copy

Se nyhedsmailen i din browser

Amtmænd, sommerhuse og fire markante 100-årige


Sommerferien er ved at være overstået for de flestes vedkommende, og Bevaringsforeningen er klar med tre nye arrangementer i Rindum, Søndervig og Ringkøbing. Arrangementerne er gratis for medlemmer, og koster 40 kr. for ikke-medlemmer, der også er meget velkomne.
Rindumgaard

Rindumgård og Amtmandens Lund
Torsdag den 15. august klokken 19.00


Vi mødes på gårdspladsen, og med blandt andre Jens Aarup Jensen som guide skal vi høre om Rindumgaards spændende historie, se den gamle hovedbygning og spadsere en tur i Amtmandens Lund.

Det fortælles, at da Frederik den Syvende og Grevinde Danner deltog i en fornem middag på Rindumgaard, lod man vinduerne i spisestuen stå på vid gab, så byens borgere kunne stå på gårdspladsen og følge begivenheden. En public service funktion, som i dag varetages af DR og TV2.

Denne aften får deltagerne dog adgang til den historiske bygning. Tilmelding er ikke nødvendig.
Søndervig ca. 1910

Sommerhuse i Søndervig
Søndag den 8. september klokken 13.30


Med udgangspunkt i bogen "Sommerhuse i Søndervig" vil vi gå en tur i området, der stadig rummer mange smukke og spændende sommerhuse, når man kommer lidt væk fra den sandalklaprende smagløshed. Vi starter fra parkeringspladsen ved bowlingcenteret og går nordpå, så det vil ikke være de samme huse, som vi så på klitvandringen sidste år.

Turen vil vare et par timer, og undervejs fortæller Søren Damgaard Jensen om Søndervigs historie, sommerhusarkitekturens udvikling og anekdoter og skrøner om sommerhusenes farverige beboere. 

Tilmelding er ikke nødvendig.
Sparekassen, Kreditforeningen, Nørrehus og Priorgården

1913-2013 - Fire markante bygninger fylder 100 år

Søndag den 27. oktober klokken 13.30


I 1913 var der usædvanlig stor byggeaktivitet i Ringkøbing, og fire meget markante bygninger har siden sat deres præg på byen siden. På denne byvandring vil vi kigge nærmere på husene og høre om byens udvikling i perioden.

Vi arbejder på at arrangere en rundvisning i en eller flere af bygningerne, der stadig er meget velbevarede med ganske få ændringer i det ydre, og for de tres vedkommende med flotte og velbevarede indvendige detaljer.

Tilmelding er ikke nødvendig, men der vil komme nærmere oplysninger om arrangementet på hjemmesiden og i et kommende nyhedsbrev. 

Postadresse:
Ringkøbing Bevaringsforening
Markskellet 2
Ringkøbing 6950
Denmark

Add us to your address book

Frameld Bevaringsforeningens nyhedsmail
Opdater abonnementsoplysninger

Email Marketing Powered by Mailchimp