Copy
We blikken terug op een bijzondere en druk bezochte ledenvergadering en doen verslag. En we hebben feestelijk nieuws: Zuiderlicht telt meer dan 500 leden en behoort daarmee tot de 5 grootste lokale energiecoöperaties in Nederland. 


500-ste lid

Tijdens de Open dag van VMBOT-school De Apollo heeft het 500-ste lid zich aangemeld.

En wat voor een: docent, adjunct directeur en vastbesloten Paultje voor zich te winnen. Of toch voor de leerlingen?

Geen doel op zich, maar wel leuk om te melden: met ons huidige ledental schaart Zuiderlicht zich bij de 5 grootse lokale energiecoöperaties van Nederland. Hoe dat precies zit vertelt ons Anne Marieke Schwencke. 

Lees verder
Beste leden en vrienden, 

’t Was koud. Half Nederland had griep. Maar velen van jullie waren er, op de 7de ledenavond van Zuiderlicht. Dank voor jullie fijne, massale aanwezigheid! 

Marjan Minnesma heeft ons nog één keer haar verhaal verteld: "Opschalen en Opschieten". Wij geven het door, opdat we straks allemaal kunnen putten uit de schat aan feiten en getallen, argumenten en onderzoeksresultaten die aantonen dat het anders moet en anders kan. Vandaag al, op naar een wereld op schone energie. 

Dit inspirerende, overtuigende verhaal staat binnenkort voor iedereen leesbaar en deelbaar op onze site. Nog heel even geduld, want, zoals Marjan het zelf zegt: "zo uitgeschreven komt het nauw". 

Bouwe de Boer was er ookBouwe zorgt er in Friesland voor dat het over 13 jaar al zo ver is. "Als iedereen maar zijn eigen hartje goed volgt, dan is het gewoon klaar. Is het zo simpel? Ja, het is zo simpel."

Frank Boon heeft ons in een half uur meegenomen langs de hoogte- en dieptepunten van 2016. En passant zet hij een aantal leden in het zonnetje. Dat verhaal staat al wel op de site. Mag je van ons ook delen!