Copy
250 euro, op de bank levert het weinig op. Leen je het aan Zuiderlicht uit dan zie je het binnen een paar weken terug, op het dak van een school. De school krijgt er energie van, jij  rond de 2% tot 5% rente. 

Zuiderlicht is een zwerm. Op de oostflank vliegen al jaren twee actieve IJburgers en Zuiderlicht-leden van het eerste uur. Linda Vosjan en Marinus Knulst. Zij zijn de échte initiatiefnemers van de IJburg Colleges 1&2, samen goed voor 1130 zonnepanelen. 

Onder de vleugels van Zuiderlicht hebben zij Oosterlicht opgericht. Oosterlicht is een project van Stichting Natuurlijk IJburg
 


Koffie op Vrijburcht

Heb je nog vragen? Of heb je gewoon zin in koffie? Kom op zondag 9 april a.s. naar Vrijburcht, op IJburg. Wij staan er met onze koffiekar. Tot dan!
Beste leden en vrienden van Zuiderlicht, 

Het heeft even geduurd, maar...
Nu kan het weer.
Nu mag het weer. 

Eindelijk!
Mee investeren in de opwek van schone energie. 

Gouden gevel, groen hart
Achter de goed isolerende, gouden, high tech gevel van het IJburg College 2 (IJC2) schuilt een groen hart.
Groen is het rond, op en in de school. Groen is de energie die de school opwekt met 650, of straks 850 zonnepanelen van Zuiderlicht. 'Groen' is ook een steeds weer terugkerend onderwerp in het cluster- en themaonderwijs van het IJC2. Lees verder.

Word mede-eigenaar van dit schooldak
Iedereen kan met leningen mee investeren. Je lening ligt zichtbaar op het dak van de school energie op te wekken. Transparanter kan niet.  

   

Wacht niet te lang
Heb je naar dit moment uitgekeken? Wacht niet te lang. We nemen zo veel leningen aan als we op daken kwijt kunnen. Op dit moment zijn dat ca. 200 leningen a 250 euro. Op de projectpagina van het IJC2 houden we dagelijks bij hoeveel leningen er nog bij kunnen. 

Hoe zat het ook al weer met die leningen?
  • per lid maximaal 20 leningen a 250 euro
  • jaarlijks 2% tot 5% rente* 
  • na 10 jaar valt je lening vrij
* In 2014 en 2015 heeft Zuiderlicht ondanks het klein aantal projecten 2% rente uitgekeerd.