Copy
Onze zomerstilte is voorbij, maar stil was het zeker niet. Met name Frank heeft deze zomer een mooi avontuur beleefd in windmolenland. Naast positief nieuws hebben we ook een teleurstelling te verwerken. Maar niet getreurd!


Achter het net

Naast het zoet van een eigen windmolen is er ook het zuur van van de SDE beschikking.

Die hadden we voor 2.000 panelen aangevraagd. Maar al voor onze aanvragen in behandeling zijn genomen was de subsidiepot leeg. Opgegaan aan met name bijstook in kolencentrales. 

En nu? In overleg met de dakeigenaren vragen we dit najaar opnieuw SDE aan. Of.. we stappen over naar een andere regeling: de postcoderoosregeling. Maar dan wel a la Zuiderlicht. Die 2.000 panelen komen er hoe dan ook. Een aantal nog dit jaar. 

Lees meer over de SDE, onze kansen in het najaar en de postcoderoosregeling.

 
Beste leden en vrienden van Zuiderlicht, 

We hopen dat jullie een fijne zomer hebben gehad.

Hoewel het van onze kant wat stil is geweest de afgelopen twee maanden is het zeker niet saai geweest. We hebben nieuws. En een mooi verhaal. Sinds gisteren zijn we de trotse mede-eigenaren van een windmolen!

Het begon medio juli, toen we net onze koffers aan het pakken waren, en Willemien en Frank ineens aan kwamen zetten met een windmolen. Of eigenlijk een heel park: 93 nieuw te bouwen windmolens in Flevoland. Het grootste Nederlandse windpark op land. 

Om een lang verhaal kort te maken: binnen een week zaten Frank en Marinus aan tafel, met een aantal collega energiecoöperaties. Nog geen anderhalve maand later zijn wij allen mede-eigenaar geworden van een tussen wuivende maisvelden, draaiende windmolen. 

Lees het hele verhaal over onze onverwachte deelname aan een grootschalig windproject in Flevoland