Copy
Normaal gesproken staat Zuiderlicht voor Actie, bij uitzondering voor Activisme. En dat is nu. Graag wijzen we jullie op een paar prachtige initiatieven zijn die zomaar het verschil kunnen gaan maken. Op weg naar een wereld op schone energie. 

 

#Hemweg

De Hemwegcentrale in Amsterdam-Noord staat te koop. Het is Nederlands oudste en meest vervuilende kolencentrale.

Of hij wordt verkocht en blijft nog jaren CO2 uitstoten. Of.. wij kopen hem. 

VanDeBron heeft als eerste een miljoen euro geboden. De Gemeente Amsterdam, Tony Chocolonely, de Triodosbank en St. Doen hebben daar elk een miljoen bij gelegd.

Daarmee staat de teller op 5 miljoen. Wij, gewone, bezorgde en betrokken bewoners kunnen ook meebieden. Al voor 1 euro.

Als we dat allemaal doen zitten we zo op nóg een miljoen!

Lees verder
 


Wat een klinkend succes! Samen met velen hebben we in vijf dagen de financiering rond gekregen voor het zonnedak van het IJburg College 2. Dank! Lees de reactie van schoolleider Nico Moen.

En wat nu? Gelukkig komen er snel binnenkort twee nieuwe zonnedaken aan. In de tussentijd kunnen we onze blik weer wat verruimen en richten op twee bijzondere initiatieven. Op weg naar een wereld op schone energie.

Klimaat was tijdens de verkiezingen nauwelijks een onderwerp. En nu dreigt tijdens en na de formatie het zelfde te gebeuren.
 
Tenzij.. we een Nationale Energiecommissie benoemen, die boven de partijen en partijbelangen staat. Met een budget en een heldere missie.

Die Energiecommissie, die is er eigenlijk al. Haar commissaris is Ruud Koornstra. Hij had cabaretier kunnen worden maar schuimt op dit moment de Haagse achterkamertjes af. En de media. Niet zonder succes. Maar het échte mandaat? Dat moet hij nog krijgen. Op dit moment vooral van ons.


De Energiecommissie heeft de laatste dagen al een ruime 14.000 stemmen gekregen. Laten we er als Zuiderlicht een flinke schep bovenop doen: stem, met je hele gezin, je collega's vrienden en buren.