Nieuwsbrief Duurzaam Diepenveen juni 2015

Beste geadresseerde,
 
Hierbij ontvangt u de derde elektronische nieuwsbrief van Duurzaam Diepenveen in 2015. Deze verschijnt op onregelmatige tijdstippen als er nieuws is. Kent u nog anderen die mogelijk ook in deze nieuwsbrief geïnteresseerd zijn, stuur deze mail dan door en vraag hen zich op te geven voor een gratis abonnement. Wilt u de mail niet meer ontvangen, geef dat dan aan via de afmeldingsmogelijkheden van deze mail.
 
Meer weten over de verschillende onderwerpen, kijk dan op onze website duurzaamdiepenveen.nl, neem contact op via de site of benader ons tijdens onze activiteiten.
 
Duurzaam Diepenveen


Duurzame Huizen Route 2015


Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 7 en 14 november 2015 krijgt u de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heeft u alle tijd om uw vragen te stellen op gebied van verduurzaming.
 
.
http://www.duurzamehuizenroute.nl/sites/default/files/informatie1_0.jpg
 
Huis aanmelden

Vindt u het leuk om anderen op weg te helpen bij het duurzamer maken van hun woning?
Meld u aan voor de Nationale Duurzame Huizen Route en deel uw kennis en ervaringen. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen of balansventilatie; al uw opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol! In september kunt u aangeven of u uw huis wilt openstellen tijdens de Duurzame Huizen Route. Ook in Diepenveen doen enkele woningen mee.
Meer informatie: www.duurzamehuizenroute.nl/wat-is-het
 

Duurzaamheidspremie en duurzaamheidslening bij isolatie
 
Voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren heeft de provincie Overijssel de duurzaamheidspremie en de duurzaamheidslening. Op www.slimenergiethuis.nl vindt u meer informatie en kunt u direct een aanvraag doen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Energie in Deventer via telefoonnummer 0570-746050 of e-mailadresinfo@energieindeventer.nl.
U kunt ook binnenlopen bij het EnergieLokaal op Nieuwe Markt 23. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.energieindeventer.nl.
                               Afbeeldingsresultaat voor groen geld
 
Wie meer dan twee isolatiemaatregelen treft (met een investering hoger dan € 1.750) kan € 600 subsidie krijgen. Wie dit samen met buren doet (bepaald postcodegebied) kan nog € 150 extra subsidie verdienen. De subsidie moet je vooraf aanvragen (“reserveren”).
 
Voor zonnepanelen is geen subsidie beschikbaar, maar wel een duurzaamheidslening.  Voor de Duurzaamheidslening van de provincie Overijssel  geldt medio 2015 dat een te lenen bedrag van € 2500 - € 7.500 in 10 jaar moet worden afgelost; de rente is 1%. Versneld aflossen mag ook. Een leningsbedrag tussen € 7.500 en € 20.000 kent een rentepercentage van 1,7%.
 
 
Buurkracht en Diepenveen Noord in Hof van Salland

 

Op 9 juni jl. vond in de Hof van Salland  de eerste, succesvolle bijeenkomst Buurkracht plaats van bewoners uit Diepenveen Noord (vanaf de Brinckerinckbaan naar het noorden). Dit initiatief werd in samenwerking met Buurkracht georganiseerd. Buurkracht is een initiatief van Enexis en wil stimuleren dat bewoners  elkaar ondersteunen bij de gezamenlijk aanschaf van energiebesparende maatregelen. Dat bespaart ook kosten, bijvoorbeeld  als een bedrijf voor een hele straat voorrijdt voor de vloer- of spouwisolatie.
Er waren 34 mensen uit Diepenveen Noord  aanwezig.  Henk Kasper, een lokale energieadviseur, gaf een overzicht van de mogelijke energiebesparende maatregelen voor deze specifieke buurt. Er zijn relatief veel vrijstaande huizen, er is veel diversiteit in huizen van jaren 30, 60-er jaren woningen tot nieuwbouw en de meesten zijn zelf eigenaar van hun huis. Henk liet aan de hand van één geselecteerde woning zien welke maatregelen mogelijk zijn en wat de terugverdientijd is.
 
De inventarisatie van wensen van bewoners had een mooie opbrengst. Op basis van de wensen zijn er 4 taakgroepen samengesteld.
De taakgroepen (met aantal deelnemers) zijn zonnepanelen/zonneboiler (14), isolatie/dak/spouw (17), dubbel glas (6) en combiketel (7). Geïnteresseerden worden persoonlijk uitgenodigd voor een vervolgafspraak met hun taakgroep.  Eind deze maand en begin komende maand komt de taakgroep dubbel glas bijeen.  Ook wordt een vervolgdatum gemaakt voor september. De groep voor zonnepanelen is tevens gesuggereerd  te gaan naar een avond van ZonDeventer  op 24 juni in de naast Diepenveen gelegen wijk Borgele in Deventer. die bijeen om te inventariseren of en wat iedereen mogelijk wil.
Omdat we vermoeden dat we in de zomervakantie niet compleet zullen zijn, en we graag met zoveel mogelijk mensen willen starten, is de eerste afspraak voor de andere taakgroepen na de zomervakantie gepland. Op deze avond maken de taakgroepleden kennis met elkaar, kan iedereen bespreken wat hij/zij wil, worden  afspraken gemaakt over offertes opvragen en worden vervolgafspraken gemaakt hoe de taakgroep gezamenlijk tot actie over kan gaan. Henk Kasper, de energieadviseur die een inleiding hield over energiebesparende maatregelen, zal aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden en zo nodig te adviseren.

Mocht u zich (nog) niet opgegeven hebben voor een van de taakgroepen, maar wel graag aan willen sluiten, dan is dat geen probleem. Stuur dan even een mail naar Duurzaam Diepenveen, met uw wensen. Dan nemen wij contact met u op.

Kijk ook op de speciale webpagina Diepenveen-Noord van Buurtkracht. Klik hier.  Lees over de buurtakties en meld je aan.
Wie zijn wij?                                             Beschrijving: C:\Users\Jan\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\V8FQX1MC\Logo-DD.jpeg
 

Duurzaam Diepenveen is een organisatie van en voor Diepenveners  die zich belangeloos inzet voor de bevordering van duurzaamheid in Diepenveen. Gedurende het jaar organiseren we enkele activiteiten in het dorp en nemen we deel aan door anderen georganiseerde evenementen.
 
Op onze website www.duurzaamdiepenveen.nl is meer te vinden over onze interessegebieden. Wij werken samen met ZonDeventer, SlimDeventer en met diverse energieadviseurs in de regio Deventer/Diepenveen.
 
Onze groep bestaat uit: Klaartje Arntzen, Agnes Brinkhof, Jan Willem Bouman, Ton Holtslag, Matthijs Tijl, Koos Visscher, Fokko Wedda en Jan Weggemans
Copyright © 2015 Duurzaam Diepenveen, All rights reserved.

U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

afmelden van de nieuwsbrief    uw aanmeld gegevens wijzigen