Beste geadresseerde,

 
Hierbij ontvangt u de tweede elektronische nieuwsbrief van Duurzaam Diepenveen in 2016.
Deze verschijnt op onregelmatige tijdstippen als er nieuws is.
Kent u nog anderen die mogelijk ook in deze nieuwsbrief geïnteresseerd zijn, stuur deze mail dan door en vraag hen zich op te geven voor een gratis abonnement. Wilt u de mail niet meer ontvangen, geef dat dan aan via de afmeldingsmogelijkheden van deze mail.
Meer weten over de verschillende onderwerpen, kijk dan op onze website Duurzaam Diepenveen neem contact op via de site of benader ons tijdens onze activiteiten.
 In Diepenveen-Oost is veel interesse om energie (en geld) te besparen. Via verschillende kanalen lieten inwoners uit de buurt al weten dat ze graag aan de slag willen met één of meerdere energiebesparende maatregelen zoals
  • Isolatie (vloer, muur en/of dak)
  • Zonnepanelen
  • HR ketels
  • HR.glas
Door gezamenlijke inkoop bespaar je geld en van het samen onderzoeken wat bij jouw huis/situatie past, word je een hoop wijzer, bijvoorbeeld over wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van een passende cv ketel. Inmiddels zijn leden van het buurtteam gestart in werkgroepen om kennis en ervaring te delen, leveranciers te selecteren en offertes op te vragen en te evalueren.
Wie zich nog aan wil melden, kan contact opnemen via de website  Duurzaam Diepenveen om mee te gaan doen. Wees er dan snel bij, zodat u er in de winter warmpjes én energiezuinig bij zit! Ook als u niet in de buurt woont, kunt u meedoen.
Wie zich aanmeldt op buurkracht.nl/diepenveen-oost vindt daar informatie over alle acties in de buurt en wordt automatisch op de hoogte gehouden via nieuwsbrieven. Ook zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Mensen met een slimme meter kunnen hier bovendien inloggen om hun eigen energieverbruik in te zien en te vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.
 

Taakgroep regenwaterafkoppeling gestart


In de gemeente Deventer is er grote belangstelling voor de afkoppeling van regenwater van het riool. De noodzaak daartoe behoeft nauwelijks verdere uitleg na de de afgelopen tropische buien. Regenwaterafkoppeling is goed voor de grond waaraan wij ons drinkwater onttrekken en het voorkomt overbelasting van het riool. Op de website van Duurzaam Diepenveen in de rubriek “water”  is meer informatie te vinden. Wie mee wil doen aan de taakgroep  regenwaterafkoppeling kan zich per e-mail of via de site van Duurzaam Diepenveen opgeven.
Doel is om samen te bekijken wat een ieder wil en kan doen in de eigen tuin.
 

Weggooien van gereedschap is zonde


Gereedschap dat u niet meer gebruikt, wordt door ons opgeknapt en weer prima bruikbaar gemaakt. Gered Gereedschap Deventer zamelt (oud)gereedschap in, knapt het op en stuurt het naar projecten in ontwikkelingslanden. Het merendeel gaat naar technische scholen in Afrika. Het gaat daarbij om handgereedschap
 
WAT KUNT U DOEN ?
  • U kunt gereedschap dat u niet meer gebruikt, aan ons geven. Er staat een inzamelbak bij de Welkoop in Diepenveen en bij de Wereldwinkel in Deventer. Of u kunt het afgeven aan onze werkplaats aan de Spanjaardsdijk 92b (vanuit Schalkhaar richting Heeten), open op maandagmiddag, dinsdag en woensdag.
  • U kunt ook een gift overmaken op onze bankrekening. Het opknappen kost geld: voor de huur, de energie en voor materialen (verf, schuurpapier, olie etc.).
  • U kunt zich aanmelden als vrijwilliger en één of meer dagdelen in de week meewerken in onze werkplaats aan de Spanjaardsdijk
Meer informatie staat op de website geredgereedschap.nl. of stuur een mailtje naar deventer@geredgereedschap.nl.
Ons banknummer is NL04 RABO 031.49.23.675 t.n.v. Gered Gereedschap Deventer.
 

Nationale Duurzame Huizen Route 2016


            

Op zaterdag  5 en 12 november 2016, kun je bij particulieren thuis (op afspraak) kijken naar genomen duurzame maatregelen en met de eigenaar informatie uitwisselen over een en ander.

Meer informatie op de site:  duurzamehuizenroute.nl . Klik hier voor een informatie filmpje.
 

Wie zijn wij?  Op onze website Duurzaam Diepenveen is meer te vinden over onze interessegebieden. Wij werken samen met ZonDeventer, SlimDeventer en met diverse energieadviseurs in de regio Deventer/Diepenveen.
Onze groep bestaat uit: Klaartje Arntzen, Agnes Brinkhof, Jan Willem Bouman, Ton Holtslag, Matthijs Tijl en Fokko Wedda.
Wij zijn te bereiken via de website Duurzaam Diepenveen of per mail via duurzaamdiepenveen@gmail.com. Voor de activiteiten van Buurkracht Diepenveen-Noord: buurkracht.nl/buurten/diepenveen-noord

 
Copyright © 2016 Duurzaam Diepenveen, All rights reserved.

U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

U kunt
 hier uw aanmeldgegevens wijzigen  of hier  afmelden voor de Nieuwsbrief.