Beste geadresseerde,

Hierbij ontvangt u de tweede elektronische nieuwsbrief van Duurzaam Diepenveen in 2015.
Deze verschijnt op onregelmatige tijdstippen als er nieuws is. Kent u nog anderen die mogelijk ook in deze nieuwsbrief geïnteresseerd zijn, stuur deze mail dan door en vraag hen zich op te geven voor een gratis abonnement. Wilt u de mail niet meer ontvangen, geef dat dan aan via de afmeldingsmogelijkheden van deze mail.
 
Meer weten over de verschillende onderwerpen, kijk dan op onze website http://duurzaamdiepenveen.nl/welkom/, neem contact op via de site of benader ons tijdens onze activiteiten.
 
Duurzaam Diepenveen
 Woning verbetering en energie besparing in Diepenveen noord.
 
Duurzaam Diepenveen werkt dit jaar samen met Buurkracht (een initiatief van Enexis Holding NV)  aan een collectieve actie voor diverse maatregelen om energiegebruik terug te dringen. Te denken valt aan muur- en dakisolatie en aanschaf van zonnepanelen. Uitgangspunt is om buurtbewoners te stimuleren om samen aan woningverbetering te doen.
Dit doen we voor zo’n 210 woningen in Diepenveen Noord. Dit zijn de straten van de buurt Hemeltjenskamp en de straten noordelijk daarvan.  De voordelen zijn duidelijk:
•           elkaar helpen met het selecteren van leveranciers en adviseurs;
•           gezamenlijk voordeliger inkopen
Deze werkwijze is niet alleen veel voordeliger maar ook nog eens leuker.
 
Bewoners van dit gebied krijgen van Enexis een slimme meter aangeboden. Daarnaast zullen leden van de werkgroep Duurzaam Diepenveen bij iedereen langs gaan om deze actie uit te leggen. Bewoners krijgen een inventarisatie kaart waarop ze aan kunnen kruisen waar ze belangstelling voor hebben. Een energie adviseur doet in een representatieve woning in de buurt een energiescan. Dan volgt er een buurtavond in de Hof van Salland op dinsdag 9 juni. Hier komt de energie adviseur uitleggen wat er aan woningen verbeterd kan worden en wat de financiële consequenties daarvan zijn. Bewoners die dezelfde soort maatregelen willen kunnen dan samen optrekken, waardoor er goedkoper ingekocht kan worden en u niet alles zelf hoeft uit te zoeken.
 
Buurkracht is de vlag waaronder de actie wordt gevoerd. Op https://www.buurkracht.nl/ staat een filmpje, ook over de stappen die gezet worden. Buurkracht geeft ons als bewoners inhoudelijke en logistieke steun bij de acties gericht op een lagere energierekening.
 

MELD JE AAN VOOR BUURKRACHT !!!Duurzaam Diepenveen op Lentefair donderdag 14 mei 2015
 
http://www.dorpskerkdiepenveen.nl/upload/category_images/_dsc5029.jpg
 
 


Voor de vierde keer op rij staan we weer op de Lentefair in de prachtige tuin van de dominee Spit, in de oude dorpskern van Diepenveen.  We zijn er van 11.30 tot 17.00 met informatiemateriaal om uw huis energiezuiniger te maken. U kunt bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen, zonneboilers,  groen dak, isolatie van uw huis, zuinig gebruik van water in huis en tuin. Henk Kasper is als energieadviseur aanwezig om u te adviseren over uw vragen.  Hij verbouwt momenteel  zijn eigen huis tot een energie neutrale woning!
Ook Zon Deventer is met een adviseur aanwezig om uw vragen over de aanschaf van zonnepanelen te beantwoorden. Zon Deventer is speciaal als non-profit organisatie opgericht om burgers te ondersteunen en ontzorgen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Door gezamenlijk in te kopen kan de prijs een flink stuk omlaag.
 


Avond over zonnepanelen van ZonDeventer
 
 
http://www.zondeventer.nl/files/header%20004.jpgZon Deventer organiseert 3 tot 4 x per jaar informatiebijeenkomsten over de aanschaf en financiering van zonnepanelen. Ook geeft ZonDeventer een nieuwsbrief uit. 
Op dit moment is nog niet bekend wanneer de eerst volgende bijeenkomst is. Op de website van ZonDeventer staat een interessante brochure over waar u op moet letten bij de aanschaf van zonne-panelen. Ook is er een mogelijkheid om BTW van de aanschaf terug te vragen bij de Belastingdienst.
Duurzaam Diepenveen adviseert altijd meerdere offertes te vragen en alleen te werken met erkende installateurs (bv. bevoorschotting maximaal 25%). 
Zie http://www.zondeventer.nl/pages/138063/Leidraad_en_BTW.html

 Wie zijn wij?                                             Beschrijving: C:\Users\Jan\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\V8FQX1MC\Logo-DD.jpeg
 


Duurzaam Diepenveen is een organisatie van en voor Diepenveners die zich belangeloos inzet voor de bevordering van duurzaamheid in Diepenveen. Gedurende het jaar organiseren we enkele activiteiten in het dorp en nemen we deel aan door anderen georganiseerde evenementen.
 
Op onze website http://duurzaamdiepenveen.nl/ is meer te vinden over onze interessegebieden. Wij werken samen met ZonDeventer, SlimDeventer en met diverse energieadviseurs in de regio Deventer/Diepenveen.
 
Onze groep bestaat uit: Klaartje Arntzen, Agnes Brinkhof, Jan Willem Bouman, Ton Holtslag, Matthijs Tijl, Koos Visscher, Fokko Wedda en Jan Weggemans
Copyright © 2015 Duurzaam Diepenveen, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor onze nieuwsbrief.