Beste geadresseerde,
 
Dit is de eerste nieuwsbrief van Duurzaam Diepenveen in 2017.  Deze verschijnt op onregelmatige tijdstippen als er nieuws is.
Kent u nog anderen die mogelijk ook in deze nieuwsbrief geïnteresseerd zijn, stuur deze mail dan door en vraag hen zich op te geven voor een gratis abonnement. Wilt u de mail niet meer ontvangen, geef dat dan aan via de afmeldingsmogelijkheden van deze mail.
 

Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf: door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen.
Dus zet 'm in je agenda: op vrijdag 10 februari 2017 vieren we weer Warmetruiendag! 
Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie - en dus 6% CO2 - per graad!
Je kunt je voor de actie ook registreren via www.warmetruiendag.nl.
 
 Duurzaam Diepenveen op Lentefair 2017 :    25 mei 2017

 
 
We staan weer op de Lentefair van Diepenveen, samen met een energieadviseur en een specialist over zonnepanelen. Dit jaarzijn er ook experts aanwezig met wie u uw vragen over regenwaterontkoppeling kunt bespreken. En er is voorbeeldmateriaal aanwezig.
Kom gerust langs met uw vragen of een praatje tussen 11.00 tot 17.00 uur bij onze stand.
 
 Regenwaterontkoppeling

 
Voor in de agenda: 
6 juni 2017,  informatieavond 20.00 u.  in het Hof van Salland
                                               
Met ons veranderende klimaat en regenhoeveelheden van 750-800 liter per m2 per jaar, loont het de moeite om te kijken naar opvang en buffering van regenwater in plaats van het direct af te voeren naar de riolering. Maatregelen variëren van de bekende regenton tot ingegraven infiltratievoorzieningen en zelfs complete tanks voor hergebruik van water. Het regenwater komt zo direct ten goede aan onze tuin. En we ontlasten ons rioleringssysteem, dat nauwelijks berekend is op de huidige hoeveelheden regenwaterafvoer, laat staan als dat nog eens meer gaat worden.

We zijn enige tijd geleden een nieuw initiatief over regenwaterontkoppeling gestart om bewoners actief te ondersteunen bij het uitvoeren van de regenwaterontkoppeling. In samenwerking met de Slingerbos stimuleren we dat kinderen actief betrokken zijn bij die regenwaterontkoppeling.
We staan op de lentefair met specialisten die u kunnen adviseren over de mogelijkheden van regenwaterontkoppeling. We zorgen voor aanschouwelijk onderwijs met materialen. Op 6 juni organiseren we een informatieavond in de Hof van Salland.
Belangstelling? Neem gerust contact met ons op via de website.

Hier alvast twee weblinks als u meer wilt weten:
www.deventer.nl/afkoppelenregenwater een website met voorbeelden over regenwater afkoppeling, de afkoppeling die op DeHoven in Deventer is uitgevoerd en subsidie mogelijkheden in onze gemeente
www.waterklaar.nl website over Waarom, Hoe Wie Waar enz. Achtergronden van de regenwaterafkoppeling en voorbeelden hoe het kan.
 

Meer weten over de verschillende onderwerpen van Duurzaam Diepenveen, kijk dan op onze website
www.duurzaamdiepenveen.nl , neem contact op via de site of benader ons tijdens onze activiteiten.

 
  Copyright © 2017 Duurzaam Diepenveen, All rights reserved.

U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor onze nieuwsbrief.
U kunt 
hier uw aanmeldgegevens wijzigen  of  hier  afmelden voor de Nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Duurzaam Diepenveen · p.a. Burg. Smijterweg 16 · Diepenveen, Overijssel 7431 CA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp