Copy

 

 

 
FISCALITAT JUSTA #4
Perquè ser ric surt molt barat

fiscalitat

 

Aquest trimestre amb una mica de retràs sobre la data prevista, però orgullosos que pugueu tenir el nostre butlletí un cop més al vostre correu electrònic. Us deixem bona lectura sobre impostos per aquest mes d’agost.

 

Un cop més t’animen a donar-te d’alta aquí i a difondre’l entre persones amigues i conegudes. Trimestralment, i puntualment el dia 21 del mes rebràs el butlletí “dels que sí paguem impostos”.

 

 

L'opinió de la Plataforma:

·       La reforma fiscal: ni justa, ni solidària. Xavi Casanovas

·       Europa y la armonización fiscal: Análisis de los programas electorales a las elecciones europeas 2014 en materia de fiscalidad (1). Cecile Barbeiton

·       La importància de la bona gestió pública de recursos i serveis. Josep Lluís Pérez

 

Notícies fresques:

·      Tècnics d'Hisenda denuncien que la reforma fiscal només beneficia als rics. Ara.cat

·      La reforma fiscal se olvida de los desahuciados que deben pagar impuestos tras perder su casa. ElDiario.es

·      La reforma fiscal se queda a medias. El País

·      Por una fiscalidad justa, progresiva i suficiente. ElDiario.es

·      Impuestos para unos pocos. José Antonio Bueno. El Periódico

·      Muchos dicen 'mecenazgo' pero quieren decir 'desgravación fiscal'. Javier Gomà. El País

 

"Sobre héroes y villanos" Hacienda no somos todos [vídeo]

  

 L'opinió:
La reforma fiscal: ni justa, ni solidària.

 

Xavi Casanovas


Després d’un any d’anades i vingudes, ja coneixem quina és la proposta del ministre Montoro per a una reforma fiscal a l’Estat Espanyol. Ningú negava que ens calia una reforma; Espanya té una pressió fiscal tan sols del 37%, nou punts per sota de la mitjana Europea situada al 46%. Què vol dir això? Que el marge de recaptació que té l’Estat és molt gran i, per tant, la lluita contra el dèficit i les retallades es pot resoldre per la via dels ingressos.

Però després de veure la proposta podem afirmar que ni el que es proposa és realment una reforma, ni garanteix els principis de justícia i progressivitat del sistema fiscal. Fent una ullada als grans impostos, i sense entrar al detall que demanaria una reflexió de més fondària, podem veure que: Seguir llegintL'opinió:
Europa y la armonización fiscal: Análisis de los programas electorales a las elecciones europeas 2014 en materia de fiscalidad (1).

 

Cecile Barbeiton

 

El escándalo de los 39 europarlamentarios con fondos de pensiones en una SICAV en Luxemburgo, y la posterior dimisión de Willy Meyer en coherencia con el programa electoral de su partido (IU) ha reavivado en las últimas semanas el debate sobre fiscalidad a nivel europeo.

Se ha cuestionado, por ejemplo, el riego que supone contar con países que deberían ser considerados paraísos fiscales en el seno de la UE, o la existencia de mecanismos en muchos de estos países que, como las SICAV, permiten eludir el pago de impuestos. Pero ¿qué papel juega realmente la fiscalidad en la UE? Y ¿cuáles son las principales propuestas de los partidos políticos para esta legislatura europea recién iniciada?. Seguir llegint

 L'opinió:
La importància de la bona gestió pública de recursos i serveis

 

Josep Lluís Pérez - Economistes en acció

 

Cada cop més han anat sortint veus afirmant que hi ha altres maneres de fer política. L’aparició de grups d’opinió cada vegada més extensos, de nombroses publicacions i finalment el controvertit llibre “El Capital en el Segle XXI” de l’economista francès Thomas Piketty, han reforçat una evidència cada cop més clara: la diferència entre els més rics (l’ú per cent) i la majoria de la població del món s’engrandeix, de tal manera que la riquesa d’aquesta minoria, conservada i ampliada per l’herència, s’afirma com un autèntic perill per a la continuïtat de la democràcia.

 

En aquestes circumstàncies dues coses es fan necessàries:

-       Una reforma en profunditat del sistema impositiu per tal que pagui més qui més té.

-      Una necessària adequació de l’Administració per assegurar el millor ús dels recursos així recaptats. Seguir llegint.

 Sobre héroes y villanos – “Hacienda no somos todxs”

 

En aquest número compartim el fantàstic vídeo que els amics d’Oxfam Intermón han realitzat arrel de la seva campanya “Por una reforma fiscal justa”. Una versió irònica dels anuncis del Ministeri d'Hisenda que de ben segur no us “defraudarà”.

 

http://estatico.vozpopuli.com/imagenes/Noticias/9438DDB2-266B-A0A4-F1EB-2C11D9D9BC70.jpg/resizeMod/1000/0/IO-denuncia-que-Hacienda-no-somos-todos--las-familias-pagan-50-veces-mas-impuestos-que-las-empresas.jpg

   Vols rebre el butlletí? Dona't d'alta aquí i el rebràs al teu correu electrònic.
  


facebook  Facebook | twitter  Twitter | fiscalitat  Web


 

 This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària · Barcelona · Barcelona, B 08001 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp