Copy

De tijd gaat snel en voordat je het weet is er al weer heel wat te vertellen. Sommige mooie dingen en sommige wat minder. maar het belangrijkste is dat we tussen alles wat er gebeurt duidelijk Gods hand blijven zien.

 

 

View this email in your browser

Het afgelopen jaar is een behoorlijk bewogen jaar geweest. We hebben veel meegemaakt in positieve zin, maar zoals jullie weten waren er ook moeilijke dingen. De tumor van Suzana’s broer was eigenlijk een soort begin van de moeilijke tijd. Een paar maanden later kwam er de kanker van Suzana’s vader erbovenop. Suzana’s vader overleed uiteindelijk binnen twee weken tijd. 

Dit alles terwijl Suzana’s broer midden in zijn behandeling zit. 

Ondertussen weten wij dat Suzana’s broer vrij is van kanker. Hij moet nog wel 2 chemo therapieën  doen. De eerst volgende begint aanstaande vrijdag 4 maart. Deze chemo therapieën zijn preventief om te voorkomen dat de kanker terugkomt. Wij zijn God natuurlijk erg dankbaar voor de genezing van Suzana’s broer. Zelfs de behandelend arts was enorm verast en blij dat hij in de eerste fase van de behandeling al kanker vrij is.

 

Nou zijn we nog niet helemaal uit het ziekenhuis gebeuren helaas. De afgelopen weken heeft Elijah een aantal keren over buikpijn geklaagd en werd daarna erg moe en verloor bijna zijn bewustzijn. De eerste keer was het na een stevig gebed weer over. Aangezien het terug bleef komen zijn wij afgelopen dinsdag direct na zo’n moment op school naar het ziekenhuis gegaan. Hier hebben we eigenlijk niet echt iets als een huisarts dus je zit altijd meteen bij een ziekenhuis. De dienstdoende arts vond niets abnormaal in zijn bloed of lichaam op zich en verwees ons meteen door naar de neuroloog. Die dacht eigenlijk eerst aan een allergische reactie op bepaalde voedingsmiddelen. Gek genoeg blijken bepaalde chocolade melk merken vaak dit soort reacties van buikpijn op te roepen. Aangezien de jongens dit elke dag drinken zou dat natuurlijk kunnen, maar voor de zekerheid heeft hij toch een EEG laten doen. Op de EEG was duidelijk op verschillende plekken te zien dat er abnormale reacties waren die naar epilepsie wijzen. Elijah is meteen begonnen met een kleine hoeveelheid medicatie om te zorgen dat hij voor zo ver mogelijk geen aanvallen meer heeft. Ook moet er een MRI worden gemaakt om te zien of er geen tumor of eventueel letsel is op de plek waar de epilepsie gemeten is.

Je zult begrijpen dat dit Suzana maar ook de rest van de familie hier na dit jaar erg zenuwachtig maakt. Aankomende vrijdag gaan ze een MRI maken en dat gaat dan gebeuren onder algehele verdoving.

wij vinden het uiteraard erg fijn als jullie dat mee willen nemen in jullie gebed. Het feit dat zo veel mensen de afgelopen maanden om ons heen hebben gestaan met gebed heeft ons echt deze tijd helpen doorkomen. 

 

 

Er gebeuren natuurlijk ook mooie dingen hier. Tussen alle familiemoeilijkheden door gaat ons werk ook zo veel mogelijk door. 

De Bijbelschool is weer begonnen. dit jaar met als nieuwe directrice Suzana. Wij hebben de eer om nu de leiding te hebben over de bijbelschool. De eer en ook het werk want er komt heel wat bij kijken. 

Een van de mooie verhalen van nieuwe leerlingen is het verhaal van een jongen bij ons uit de kerk. Zijn ouders zijn niet gelovig. zijn vader is alcoholist en als hij dronken is behoorlijk agressief. Tiago (zo noem ik hem maar voor het gemak) is twee jaar geleden met ons naar het indianendorp geweest. Hij had weken gebeden en gevast om mee te kunnen. Iemand uit de gemeente heeft toen zijn vervoer betaald en zijn vader tekende het toestemmingsbriefje (hij is nog minderjarig). De reis naar de indianen liet zo’n impact na dat hij al meteen begon te vragen over de bijbelschool. aangezien we geen minderjarigen toelaten moest hij nog even wachten. In principe kon hij pas volgend jaar beginnen maar zijn ouders vonden het een prima idee als hij dit jaar al begon. Ook onze voorganger was het daar mee eens en dus hebben we in overleg besloten dat hij ondanks zijn leeftijd van 17 al vast mag beginnen. Hij is nu de eerste leerling die hier elke maandag en vrijdag aankomt. hij is er meestal om 17.30 terwijl de les om 19.00 begint.

Op zich een mooi verhaal natuurlijk maar we krijgen nu ineens vragen van andere jongeren die ook willen beginnen. Dit terwijl de meeste kerken en andere bijbelscholen problemen hebben met het vinden van mensen die een bijbelschool willen doen en daarna zich willen inzetten als voorganger of zendeling.

Voor ons is dat een enorme bemoediging om te zien.

 

Verder zijn wij bezig met het organiseren van een evangelisatie training. Er zijn op dit moment rond de 10 kerken betrokken bij deze training. Het zijn voornamelijk kleine kerken van tussen de 40 en 100 mensen. Deze kerken zijn nog eens verdeeld over drie steden.

Nou noemen wij het een training, maar de beste training is het gewoon doen. We hebben daarom dus ook twee trainingsmomenten en daarna een middag de wijken in om het te doen. Daarna een evaluatie om van elkaar te leren. Wij hebben er erg veel zin in omdat evangelisatie nou eenmaal ons hart heeft. Na de evangelisatie is het de bedoeling dat de kerken door middel van huisgroepen/kringen de nieuwe gelovige bijstaan in hun eerste stappen.

De training is op 11,12 en 13 maart. Natuurlijk zou het ook fantastisch zijn als jullie hiervoor willen bidden.

Copyright © 2016 jacob lima zutphen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp