Copy
Als er problemen zijn met de weergave van dit bericht, klikt u hier om het in een webbrowser te bekijken.
gezondNU-nieuwsbrief | Week 16 - 2015
Veel bestrijdingsmiddel in superfoods
Zo super zijn superfoods niet
 
Ze zijn razend populair: superfoods. Supermarkten weten ze niet aan te slepen en op internet vind je tientallen recepten met chiazaad en gojibessen. Maar: in een kwart van de superfoods zitten meer sporen van bestrijdingsmiddelen dan wettelijk is toegestaan. Zijn superfoods dan wel zo super? En wat zeggen deskundigen over deze hype?
Super of niet super? »
Super of niet super?
Met minder zout koken? NoSal.nl
Tip: Geen bruine bananen
 
Rijpe bananen zijn handig voor het bakken van een bananenbrood, maar wil je voorkomen dat ze snel bruin worden? Wikkel dan de steel in met plastic folie, zo blijven ze langer mooi geel. - Arjan

Heb jij ook een leuke tip? Deel hem op onze facebookpagina »
 
Moet ik water filteren?
Zin of onzin?
 
In Nederland zijn we gezegend met schoon drinkwater. Toch komt steeds vaker in het nieuws dat ons water medicijnresten, bestrijdingsmiddelen en microplastics bevat. Iets dat je liever niet opdrinkt. Kun je toch gerust water drinken? Of is het verstandig om je water eerst te filteren? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij.
Filter jij voortaan je water? »
Ontmoet freekeh
Een aanwinst voor de keukenkast
 
Zijn we net bekend geraakt met quinoa, duikt er weer een nieuw graansoort op: freekeh. Maar wat maakt deze graansoort zo speciaal? Wij ontmaskeren de identiteit van freekeh: de nationaliteit, leeftijd, schuilnamen en zijn gezondheid. Plus een heerlijk recept voor een goed begin van het weekend.
 
Eet jij vanavond freekeh? »
Geen teek op je lijf
Voorkom een beet
 
Als de zon schijnt, trekken we snel onze korte broek aan en maken we een mooie boswandeling. Maar wacht eens: denk jij wel aan teken? In deze maanden zijn ze het meest actief. Die tekenbeet kun je maar beter voorkomen, want maar liefst 20 procent van deze bloeddorstige diertjes is besmet met het Borrelia bacterie.
Wat weet jij over de teek? »
Alviana tandverzorging
Advertorial | gezondheidswinkel.nl
 
Met de alviana tandpasta’s reinigt en verzorgt u uw tanden en tandvlees op een natuurlijke manier. Plantaardige extracten en natuurlijke oliën zorgen voor een langdurig gevoel van frisheid. De natuurlijke tandverzorging van alviana is beschikbaar in twee verschillende smaken »
Dik kind? Geen dieet!
Zo voorkom je diabetes (en zo niet)
 
Valt het je ook zo op als je naar oude foto’s van kinderen kijkt? Die kinderen lijken allemaal zo mager! Anno 2015 zijn kinderen op de basisschool een stuk steviger. En steeds vaker ook echt té zwaar. Daardoor lopen kinderen meer risico op diabetes, maar ook op andere aandoeningen. Wat moet je doen als ouder (en wat absoluut niet)? De do’s en don’ts op een rijtje »
Lekker en gezond kokkerellen
Win Carbonell-oliën
 
Koken is nog nooit zo leuk en gezond geweest! Koken is leuk voor jong en oud, en met dit pakket van Carbonell kan je direct aan de slag. De oliën van Carbonell zijn geschikt om in te bakken, braden of om je salade op smaak te brengen.
gezondNU mag 10 pakketten t.w.v. € 25,- weggeven.
Wil jij kans maken? Vul het winformulier in »
Digitaal abonnement: voor € 47,95
Jaarabonnement gezondNU
 
Neem een digitaal abonnement op gezondNU en ontvang 12 nummers voor maar € 47,95. Je ontvangt een jaar lang elke maand gezondNU in je mailbox. Per kwartaal betaal je minder dan 12 euro en zo blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van voeding, gezondheid en psyche.
Betaal voor 12 nummers slechts € 47,95! »
Shiitake- omelet met quinoa en broccoli
Recept van de week | ZTRDG
 
Voor extra energie eet je deze Shiitake-omelet. Een bron van vitamine C door de broccoli en voedzaam door de quinoa. Ook lekker om mee te nemen naar een zomerse picknick! Zo lekker is ZTRDG »
“Shhhhhhh…… it’s a secret”
Blog Myrthe Johansen
 
“Zie je wel, het is The Secret”, zegt mijn vriendin door de telefoon. Ik ben zo blij met de  technologie van tegenwoordig. We wonen 24 uur vliegen bij elkaar vandaan, maar we kunnen gratis met elkaar bellen via het internet. Haar stem klinkt zo helder hees en dichtbij, alsof ze bij me op de thee is. Hier is het ochtend, daar is het avond »
Best gelezen nieuws
 
7 onbekende oorzaken van slapeloosheid »
Melk is goed voor elk, maar niet voor mij »
Dit zegt je stem over jouw gezondheid »
Zeg dit nooit tegen iemand die is afgevallen »
Vrouwen doen zichzelf tekort »
Laat je recepten pimpen!
 
gezondNU wil jou helpen om lekker en gezond te koken. Heb jij een (klassiek) recept waarvan je je afvraagt of het gezond is? Stuur het dan naar info@gezondaanbod.nl.
Receptontwikkelaar Patricia van GezondaanBod tovert dit recept om in een gezonder recept met behoud van smaak!
GezondaanBod »
Stuur deze actie door naar een vriend of vriendin! Mail cta
Volg ons ook op Facebook cta

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een abonnement hebt op gezondNU of omdat u zich voor deze nieuwsbrief heeft aangemeld. Bent u ook, óf juist niet meer, geïnteresseerd in andere onderwerpen zoals diabetes of lekker eten?
Update dan uw ontvangstprofiel
© Copyright 2015, Mix Media, Alle rechten voorbehouden.
Nieuwsbrief opzeggen |  Ontvangstprofiel aanpassen |  Disclaimer |  Privacy