Copy
Als er problemen zijn met de weergave van dit bericht, klikt u hier om het in een webbrowser te bekijken.
Unieke lezingen over gezond oud worden
Kom op 23 mei 2014 naar De dag van de Gezondheid
 
Wat is de beste én leukste manier om 100 jaar te worden? Wie het antwoord wil weten, moet vooral naar De dag van de Gezondheid komen op vrijdag 23 mei in CORPUS 'reis door de mens' in Leiden. gezondNU heeft de beste wetenschappers van het land ingeschakeld om jou te laten weten hoe je gezond oud kunt worden.

De dag van de Gezondheid is op vrijdag 23 mei en start om 14.00 uur en wordt geopend door burgemeester Henri Lenferink van Leiden. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 12,50. Het is mogelijk om een bezoek aan De dag van de Gezondheid, met korting, te combineren met een bezoek aan de educatieve attractie ‘reis door de mens’ in CORPUS.

Na afloop ontvang je een gratis goodiebag!
 


Meer informatie »   Programma »   Facebook event »
100 worden? Een makkie! (zegt de wetenschap)
Prof.dr. Rudi Westendorp
 
Prof. dr. Rudi Westendorp, één van de de autoriteiten in Nederland over dit vraagstuk, opent met zijn lezing De dag van de Gezondheid. Hij laat de ongekende potentie zien van een mensenleven. Zijn voorspelling biedt hoop: we worden met z’n allen nog véél ouder dan nu. Maar hij vertelt ook hoe we dat leven leuk houden. Westendorp is oprichter en directeur van kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing, dat opleidingen biedt, onderzoek doet en ontwikkelingen initieert op het gebied van vitaliteit en veroudering. 
Oud worden is vreselijk!
Psycholoog Yvonne Kroonenberg
 
Psycholoog Yvonne Kroonenberg toont een minder rooskleurig beeld van ouder worden. Ouderen kunnen “een behoorlijke plaag zijn” – stelt zij. Ze schreef het boek Wees blij dat je ze nog hebt – en is daarmee de spreekbuis voor kinderen op leeftijd die noodgedwongen de zorg voor hun hoogbejaarde ouders op zich nemen. Tijdens De dag van de Gezondheid zal zij haar standpunten nog eens goed toelichten.
Hoopvol: in de toekomst zijn er geen ouderdomsziektes
Arts en onderzoeker David van Bodegom
 
David van Bodegom, arts en onderzoeker bij Leyden Academy, verdiepte zich in de vraag hoe westerse ouderdomsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en versleten heupen uitgesteld of voorkomen kunnen worden. Wat kun je zelf doen? In zijn lezing tijdens De dag van de Gezondheid gaat hij daar verder op in. 
En als je 100 wordt – dan zijn dit de verhalen die je kunt vertellen … 
Schrijver Steffie van den Oord
 
Hoe bijzonder is oud worden? En welke verhalen heb je te vertellen? Steffie van den Oord schreef het boek Eeuwelingen. Ze vertelt over mensen van honderd jaar oud die niet alleen de laatste crisis meemaakten, maar ook de crisis in de jaren dertig. En de eerste auto’s, radio’s en telefoons. Bijzondere portretten gemaakt door een bijzondere schrijver. 
Deel je mening
 
Laat je reactie achter op Facebook!
Partners
 
De dag van de Gezondheid is een evenement van publiekstijdschrift gezondNU. Dit jaar is het thema: Iedereen wordt 100! 

In samenwerking met:
Leyden Academy on Vitality and Ageing
Uitgeverij Atlas Contact
Gemeente Leiden
CORPUS ‘reis door de mens’ 
Stuur deze nieuwsbrief (of actie) door naar een vriend of vriendin!
Volg ons ook op facebook
U ontvangt deze partner-emailing omdat u geabonneerd bent op gezondNU of op de gezondNU nieuwsbrief.
Hebt u bezwaar tegen het ontvangen van interessante informatie en aanbiedingen van gezondNU en haar partners, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief opzeggen.
 
© Copyright 2014, Mix Media, Alle rechten voorbehouden.
Nieuwsbrief opzeggen  |   Disclaimer  |   Privacy