Ernesto Neto: Voices of the Forest
  
Pressemeddelelse 
 

FRA SYDAMERIKAS REGNSKOV TIL NORDJYLLANDS MARMORPALADS
 

Kunsten skal ikke blot opleves med øjnene, men med hele sanseapparatet, når en ny udstilling åbner på Aalborgs kunstmuseum, Kunsten. Bag udstillingen står den brasilianske kunstner Ernesto Neto, der har hentet inspiration i Amazonas' jungle og stammefolket Huni Kuin.
 
Pressen er inviteret til åbning torsdag den 21. april. Åbningen varer hele dagen og er offentlig for alle museets gæster. Der vil være åbningstaler kl. 11 og kl. 17 med kunstner Ernesto Neto, museumsdirektør Gitte Ørskou og kurator, kritiker og tidligere direktør ved Trondheim Kunstmuseum Pontus Kyander. Desuden vil Ernesto Neto og shamaner fra Huni Kuin-stammen opføre en performance på åbningsdagen. Pressen har mulighed for at interviewe Ernesto Neto på Kunsten fra den 18. april. Kontakt venligst kommunikationschef Lars Ulrich Hansen LUH@kunsten.dk / 31994105 for aftale. 

Ernesto Netos værker er lavet af farverige tekstiler, hæklede overflader og bløde, organiske former. Hans spektakulære kæmpeinstallationer er særligt kendt for at give publikum en kropslig oplevelse, hvor barrieren mellem kunstværk og publikum forsvinder.

Den brasilianske kunstner har udstillet på museer som Guggenheim og MoMA i New York samt Centre Pompidou i Paris, og Ernesto Neto har dermed slået sit navn fast som én af de største samtidskunstnere på den internationale scene. I Aalborg skaber Neto sin til dato største installation i Danmark. Udstillingen 'Voices of the Forest' åbner den 21. april på Kunsten. 
 
Marmor møder hækling
Publikum kan forvente en unik totalinstallation, som Ernesto Neto har skabt specielt til museets Store Sal. Store Sal er, ligesom museets øvrige arkitektur, tegnet af den verdensberømte arkitekt, Alvar Aalto, der ofte fandt inspiration til sin arkitektur i naturen. Som udstillingens titel, ’Voices of the Forest’, antyder, har Ernesto Neto også brugt naturen - særligt den sydamerikanske Amazonas-regnskov - som inspirationskilde. Det ses i de udstrakte, hæklede net, der leder tankerne hen på spindelvæv, og i de tykke, farvede stofposer, der hænger ned fra loftet som lianer.
 
Huni Kuin
Neto har gennem flere år været interesseret i stammefolket Huni Kuin, der lever i Amazonas. Huni Kuin-folket er i tæt kontakt med naturen, som de betragter som hellig. Koblingen mellem naturen og den spirituelle verden har de senere år påvirket Neto i hans kunstneriske praksis, og dette vil også komme til udtryk i ’Voices of the Forest’.

Netos kunstneriske stil er blandt andet påvirket af biomorfismen; en kunstbevægelse navngivet i 1930, der hylder de organiske former på tværs af kunst, design og arkitektur. Andre vigtige inspirationskilder er minimalismen, den neo-konkrete avantgardebevægelse og Tropicália-bevægelsen fra 1960- og 70’ernes Brasilien.
 
’Voices of the Forest' kan opleves på Kunsten i perioden 21. april til 23. oktober 2016. Udstillingsåbningen finder sted 21. april, hvor der vil være åbningstaler kl. 11 og kl. 17 med kunstner Ernesto Neto, museumsdirektør Gitte Ørskou og kurator, kritiker og tidligere direktør ved Trondheim Kunstmuseum Pontus Kyander. Desuden vil Ernesto Neto og shamaner fra Huni Kuin-stammen opføre en performance på åbningsdagen. 

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Oticon Fonden og Statens Kunstfond. 

Download pressefotos.


For mere information kontakt:

Museumsinspektør Stinna Toft
31 99 41 04
stoh@kunsten.dk

Kommunikationschef Lars Ulrich Hansen
31 99 41 05
luh@kunsten.dk


Med venlig hilsen

  
Facebook
Instagram
Hjemmeside


This email was sent to <<E-mailaddresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunsten Museum of Modern Art Aalborg · Kong Christians Alle 50 · Aalborg 9000 · Denmark