Ny udstilling på Kunsten
View this email in your browser
 
Pressemeddelelse
 

KUNSTEN ÅBNER MED FORMIDABLE FARVEEKSPLOSIONER


Fra den 23. januar kan publikum opleve udstillingen ’Idea of Landscape’ på Kunsten, når museet genåbner efter en omfattende restaurering. Bag udstillingen står kunstneren Imran Qureshi, der er en af Pakistans største samtidskunstnere.

Ved første øjekast ligner det blod. Store, røde plamager og små, røde stænk fylder lærrederne og leder tankerne hen på en forladt slagmark, hvor kun blodsporene er tilbage. Men kigger man nærmere efter, vil man opdage, at de blodrøde farveeksplosioner rummer mere end som så.
 
I udstillingen ’Idea of Landscape’ afsøger Imran Qureshi forholdet mellem håb og frygt, skabelse og destruktion, liv og død. Disse elementer er på sin vis modsætninger, men går samtidig hånd i hånd. Samtlige elementer kan spores i Qureshis værker, afhængigt af øjnene der ser. Hvis man ser værkerne på afstand, er blodet dominerende, imens blodet forvandler sig til sirlige blomsterformationer, hvis beskueren går tættere på. Værkerne symboliserer således både liv og død på én og samme tid.

To kæmpeinstallationer
Udstillingen på Kunsten er Imran Qureshis første soloudstilling i Skandinavien. Til udstillingen skaber Qureshi to iøjnefaldende værker specielt til Kunsten; et gigantisk gulvmaleri og et stort bjerg, der består af 30.000 stykker sammenkrøllet papir. Derudover omfatter udstillingen små, sirlige miniaturemalerier samt store, abstrakte malerier.

Værkerne har et fælles udgangspunkt i idéen om landskabet – det indre landskab såvel som det ydre, på individplan såvel som i relation til samfundets politiske udvikling. Udstillingen refererer til samfundsmæssige forhold i Pakistan, samtidig med den også afspejler den vold og uretfærdighed, som hver dag går ud over uskyldige mennesker verden over. Værkernes røde farveeksplosioner fungerer som maleriske metaforer for den voldsomhed og angst, der har præget tiden efter 9/11 2001. Men under overfladen kan der også spores liv og håb, der ufortrødent pibler frem af landskabet.

Kunst med internationalt format
Imran Qureshi brød for alvor igennem i 2011, samtidig med det arabiske forår trak overskrifter verden over. Med en stor udendørs maleri-installation ved Sharjah-biennalen fik kunstverdenen øje på hans kunsts evne til at reflektere over verdens tilstand, terrorens betydning for vores verdensopfattelse og den fortsatte kamp for frihed. Imran Qureshi har siden lavet store stedspecifikke værker verden over - på taget af Metropolitan Museum i New York, i Berlin og i Paris’ gader, i Melbourne og i kunstnerens eget hjemland Pakistan - og nu er turen kommet til Aalborg.

’Idea of Landscape’ kan opleves fra Kunstens genåbningsdag den 23. januar. Udstillingen er åben i museets Store sal i overetagen d. 23. januar – 28. marts 2016 og i Ny sal i underetagen d. 23. januar – 24. april 2016.

Udstillingen har modtaget generøs støtte af CKU og indgår i den landsdækkende Images Festival i 2016. Kunststyrelsens Internationale Billedkunstudvalg Billedkunstudvalg og Winsor & Newton har ligeledes støttet udstillingen.

Download pressefoto

For mere information kontakt udstillingens kurator:
Stinna Toft
31 99 41 04
stoh@kunsten.dk


Med venlig hilsen

  
Facebook
Instagram
Hjemmeside