Bekijk deze e-mail in je browser

NIEUWSBRIEF

Welkom!

Sinds 1 juli is Willeke van den Hoek programmaleider bij Vanuit autisme bekeken. En de zomervakantie is begonnen! Hoe gaan levensloopbegeleiders en deelnemers van de pilot Levensloopbegeleiding om met het andere ritme? We vroegen een aantal van hen welke afspraken zij hebben gemaakt over contact tijdens de vakantie. Ook lees je in deze nieuwsbrief hoe levensloopbegeleiders en deelnemers de afgelopen maanden creatieve oplossingen bedachten om in contact te blijven, komt medewerker Erwin van Deutekom aan het woord, en vertellen we over de themabijeenkomsten met sprekers Els Borgesius, Bianca Toeps en Jan-Pieter Teunisse. 

Veel leesplezier!

Nieuwe programmaleider bij Vanuit autisme bekeken

Met ingang van 1 juli 2020 is Willeke van den Hoek de nieuwe programmaleider van Vanuit autisme bekeken. Zij neemt het stokje over van Jan-Hein Evers. Willeke is sinds 2013 betrokken bij Vanuit autisme bekeken en is één van de initiatiefnemers van de pilot Levensloopbegeleiding. Willeke werd betrokken vanuit haar ervaringen als moeder van een zoon met autisme.

Lees verder...

Autisme, levensloopbegeleiding en de zomervakantie. Hoe gaat dat?

De zomervakantie is begonnen! Veel mensen zijn een paar weken vrij. Hoe houden levensloopbegeleiders en deelnemers van de pilot contact als een van hen op vakantie is? Er zijn geen vaste regels, dus de levensloopbegeleider zoekt samen met zijn of haar deelnemer naar een manier die voor hen het beste werkt. 

Lees verder...

Levensloopbegeleiding tijdens corona

Een plexiglas plaat in de auto, samen wandelen of afspreken op veilige afstand in de tuin: levensloopbegeleiders en deelnemers van de pilot bedachten de afgelopen maanden allerlei creatieve oplossingen om contact te houden. Toch zijn ze blij dat alles nu langzaam weer een beetje 'normaal' wordt.

Lees verder...

Medewerker uitgelicht: Erwin van Deutekom

De afgelopen maanden hield medewerker Erwin van Deutekom zich bezig met de werving van levensloopbegeleiders en deelnemers voor de laatste pilotgroepen. Nu de pilot vol zit, richt Erwin zich met zijn opgedane kennis over de pilot op het vernieuwen van de website van Vanuit autisme bekeken. 

Lees verder...

Themabijeenkomst 'Autisme en vrouwen'

Regelmatig organiseert Vanuit Autisme Bekeken een themabijeenkomst voor levensloopbegeleiders, deelnemers van de pilot en hun naasten. Wat betekent het voor vrouwen om autisme te hebben? In de tweede themabijeenkomst deelden gastsprekers Els Borgesius en Bianca Toeps hun kennis en ervaringen rondom het thema 'autisme en vrouwen'.
(Foto: Bianca Toeps, Make-up: Charlotte van Beusekom)

Lees verder...

Themabijeenkomst 'Levensloopbegeleiding'

In de derde themabijeenkomst nam neuropsycholoog en lector Levensloopbegeleiding Jan-Pieter Teunisse de aanwezigen mee in de ontwikkeling van zijn eigen visie op levensloopbegeleiding. Volgens Jan-Pieter moet per levensfase bekeken worden wat iemand met autisme nodig heeft. 
(Foto: Rob Gieling)

Lees verder...

Autisme en inclusief werkgeverschap

AutismeAmbassade-logo
In het project autisme en inclusief werkgeverschap ontwikkelt Vanuit autisme bekeken een methodiek om binnen je eigen organisatie een Autisme Ambassade op te richten. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan via deze link in voor de kwartaal nieuwsbrief, specifiek gericht op autisme in relatie tot werk. 

Video

Hoe pak je solliciteren aan als je autisme hebt? Vertel je meteen over je autisme? Autisme ambassadeurs Donald en Dieuwertje vertellen in deze video over hun ervaringen. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Wil je vaker op de hoogte gehouden worden van nieuws rondom Vanuit autisme bekeken? Volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn via de buttons hierboven. Of kijk op onze website: www.vanuitautismebekeken.nl.
Jouw privacy © 2020

Vanuit autisme bekeken
Hamburgerstraat 28A
3512 NS Utrecht
info@vanuitautismebekeken.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u interesse heeft getoond in Vanuit autisme bekeken.
Wilt u de instellingen van deze e-mail veranderen? 
klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief of hier om uw gegevens aan te passen.