Copy

46 år i økologiens og kornets tjeneste

I disse dage har vi nået endnu en milepæl i Aurions historie. Efter snart 46 år trækker Inger og Jørn Ussing Larsen sig tilbage fra den virksomhed, som har været, og nok fortsat vil være, deres hjertebarn. Fra deres pure ungdom har de brændt for biodynamikken, for økologien og for den gode smag.

Fra 1974......

Med stort engagement og hjerter, der banker for økologien og biodynamikken og det gode danske økologiske og biodynamiske korn, har Inger og Jørn skabt en værdibaseret virksomhed, som er kendt og skattet over hele Danmark. 

Tiden er fløjet forbi - heldigvis i godt selskab. Igennem alle årene har Inger og Jørn samarbejdet om deres fælles projekt, Aurion. Der er mange gode minder at se tilbage på og mange landvindinger som fx det første læs spelt eller de første brød, der blev solgt i butikken i Hjørring til den nette pris af 8 kr. og 40 øre for et firkornsbrød. Allerede i 1979 var Jørn meget bevidst om, at Aurions produkter ikke var en tilbudsvare: "Udsalg, humørpriser, tilbud, og hurrapriser - findes ikke i Aurion", skrev han i en artikel i ugeavisen. 

...... til 2020

Vi har de sidste 5 år været igennem en proces, hvor vi har forberedt os på, at Inger og Jørn ville trække sig tilbage. Jørn har gennem længere tid været aktivt involveret i Kornets Hus, og det vil han fortsat være. Inger nyder at få mere tid til at pleje sine mange interesser, men er også klar til fortsat at dele sin viden med medarbejderne på Aurion, såfremt det bliver nødvendigt. I dag bor Inger og Jørn et stenkast fra Aurion, så Aurion og Kornets Hus er nærmeste naboer. 

Inger og Jørn ønsker ikke en "masse postyr" i forbindelse med tilbagetrækningen, og det markeres derfor med en intern afskedsfrokost i Kornets Hus for Aurions medarbejdere. 

Men økologien og biodynamikken i Danmark har uendeligt meget at takke Inger og Jørn for. Aurion vil aldrig gå på kompromis med kvaliteten af råvarerne. "Vi springer over, hvor kornet er højest" er vores motto, og vi er stolte af at bære den økologiske og biodynamiske fane og arv videre. 

Skulle du have lyst til at sende Inger og Jørn en hilsen, så kan de fremover træffes på inger@speltkorn.dk og jorn@speltkorn.dk - naturligvis. 

Korneventyret fortsætter

For nylig sagde Jørn til magasinet Gastro, at "han langtfra er færdig med korn", og hos os i Aurion er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at det er så sandt, som det er sagt. Kærligheden til korn er livslang for både Jørn og Inger. Hold øje med Kornets Hus på Facebook og Instagram og slå endelig vejen forbi Vendsyssel og hils på. 

Velkommen til Bjarne

Aurion kan naturligvis ikke eksistere uden en dedikeret kornnørd, og derfor er vi utroligt glade for, at Bjarne Hansen har sagt ja til at være en del af holdet hos Aurion. Bjarne er nemlig en rigtig kornnørd, og jer, der kender os, ved, at det er en rigtig fin betegnelse. Fra 1. august 2020 er Bjarne tiltrådt som kornindkøber og ansvarlig for avlerkontakten. 

Selv siger Bjarne, at han er sidste generation, som stod op og malkede køer, inden han gik i skole. Han er født på et lille husmandssted på Sjælland, og allerede som 20-årig overtog han sine forældres landbrug og blev selvstændig landmand. Men der var noget andet, der trak i ham, og efter 4-5 år som landmand rejste han til Kammergave, som dengang var Danmarks største biodynamiske landbrug. Her tog hans biodynamiske og økologiske karriere for alvor fat. Kort efter uddannede han sig til landbrugstekniker, og så har det stået i økologiens tegn lige siden. De seneste tre år har Bjarne arbejdet på Skovsgaard Gods på Langeland. 

Igennem årene har Bjarne arbejdet som økologikonsulent i mange forskellige sammenhænge bl.a. i Økologisk Landsforening. Han er velbevandret i det teoretiske såvel som i det praktiske og kan rådgive om både korn og husdyrbrug - ikke at vi har planer om at anskaffe os køer eller grise :-)

Bjarne er med egne ord mere generalist end specialist, men når det er sagt, har han en brændende interesse for oldtidskorn. Og det er netop denne interesse, der har fået ham til at rykke teltpælene op og søge mod Vendsyssel. "Aurion er en kulturbærer inden for det biodynamiske og økologiske felt. Derfor er det spændende at komme til at arbejde her", siger Bjarne, som understreger, at for ham er det at arbejde med økologien en livsstil.   

Så vi er altså kort og godt blevet en kornnørd rigere og er ikke helt på Herrens Mark, nu hvor Jørn træder tilbage.  
Du har nu læst Aurions nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer sædvanligvis seks gange om året - og når vi har noget særligt at fortælle.
Følg Aurion på Facebook
Følg Aurion på Instagram
Website
Del vores nyhedsbrev på din Facebookside Del vores nyhedsbrev på din Facebookside
Send nyhedsbrevet videre Send nyhedsbrevet videre
Copyright © *|2017|* *|Aurion A/S|*, All rights reserved.
Aurion er Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Stiftet i 1974. Aurion er førende på biodynamiske og økologiske korn- og melprodukter og har Danmarks største kornsortiment.

Aurions adresse er:
Aurion A/S - Guldagervej 525 - DK-9800 Hjørring
Web: aurion.dk

Vores e-mail er:
Aurion A/S
Guldagervej 525, Hjørring.
Hjørring 9800
Denmark

Add us to your address book


Ønsker du at opdatere dine oplysninger? Eller ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevlisten.

Email Marketing Powered by Mailchimp