Copy

Kornet er i hus, vi arbejder med FN's Verdensmål og det biodynamiske, julen nærmer sig, og der er tryk på i chokoladeværkstedet... alt er som det plejer. Nå ja, altså lige bortset  fra, at vi fylder 45 år i dag.

Aurions økologiske eventyr begyndte for 45 år siden

Den 24 oktober 1974 åbnede Aurion sin butik i Hjørring i en verden, der så noget anderledes ud end verden af i dag. 

Jørn husker tilbage på den spæde start: "Vi var meget forud for vores tid, var der nogen, der sagde. Andre sagde, at vi bare var en døgnflue. I en artikel stod der i en omtale af Inger og jeg, at "vi var et biodynamisk ægtepar med 1 ged og 2 katte!

Da vores vindmølle kom op i 1985, stod der i avisen: "Før biodynamisk, nu aerodynamisk", og sådan kunne vi blive ved.

Som årene gik, var der dog en, der bemærkede, at vi ikke var så mærkelige, som vi havde været.....

Ja, verden har bevæget sig, og vi oplever, at Aurions værdier og holdninger er mere aktuelle end nogensiden før. Biodynamiske produkter er ikke så mystiske som dengang, og alle de nye kornarter og produkter vi har introduceret gennem årene er blevet taget godt imod - måske endnu mere nu rent faktisk.

Det manifesterer sig også i den store interesse, som vi oplever for Kornets Hus. Efter planen åbner videns- og inspirationscentret medio 2020. 

Tak for jeres interesse, jeres engagement og nysgerrighed. 

Hvordan var høsten i år?

Dyrkningsåret 2018-19 tegnede længe til at blive et år omkring middel, eller lidt over middel. Vejret frem til høst artede sig pænt. Vores avlere havde udsået pæne mængder, og vi ville få godt med korn på lager. Desværre begyndte det at regne 1-2 uger for tidligt – og det blev ved.

Vårhveden, ølandshveden og dalarhveden var klar til høst, men det regnede så meget, at høsten ikke kunne lade sig gøre pga. den vedvarende regn. Men alligevel lykkedes det os at få pæne mængder i ret god kvalitet, som skulle række til årets forbrug.

Som I sikkert har bemærket, har også efteråret være en våd omgang. Det betyder, at mange landmænd – også enkelte af vores avlere - ikke har kunnet komme i marken. De sidder simpelthen fast, og det kan betyde, at flere ikke får deres efterårsafgrøder i jorden rettidigt. Det kan potentielt blive en udfordring næste år for enkelte af afgrøderne, men vi tager naturligvis alle de forholdsregler, vi kan.

Vejret er en faktor, vi har svært ved at gøre noget ved, men i samarbejde med vores gode avlere finder vi altid en vej. Og så skader en lille bøn til vejrguderne jo aldrig.

Chokoladeværkstedet summer af aktivitet

Vores egen ChokoladeLone kunne godt bruge lidt hjælp fra nogle flittige julenisser, for der er rygende travlt lige nu. Hvert år sender vi en hel hel chokolade afsted til vores norske samarbejdspartner Norganic, og første sending er allerede på vej. Lone er nu i fuld gang med at lave chokolade til jer. Som noget nyt kan I nu også købe vores knasere og konfektstænger online. I finder vores chokolade i helsekostbutikkerne og i vores egen webshop Juleshoppen. Den finder I her.
Egentlig tænker vi, at vi har arbejdet med mange af FN's Verdensmål i mange år. Men vi har nok ikke været så gode til at fortælle om det. I vores produktions-apparat vælger vi bæredygtige løsninger, ikke kun når det gælder energikilder, men også fx emballage. Når vi forarbejder kornet, gør vi det så skånsomt som muligt for at bevare størst mulige næringsindhold. Gennem flere år har vi haft et godt partnerskab med quinoaproducenter i Bolivia, og det holder vi fast i, selvom priserne måske ikke er så gunstige. Det er kvaliteten af quinoaen til gengæld, og så hjælper vi dem med bæredygtig produktion. Også dyrknings-mæssigt er vi optagede af gode løsninger. Biodynamisk og økologisk dyrkning skåner jorden, passer på grundvandet og sikrer biodiversitet. Så jo, verdensmålene er på vores dagsorden. 

Nyt i webshoppen

Vi lytter meget til de mange kunder, der skriver og ringer til os for at fortælle, hvad de savner. En af de ting, som mange har savnet, er vores mel i store sække. Derfor har vi nu lagt alle vores melprodukter i 5 kg-sække på vores webshop Kværnshoppen. Det er ikke alle produkter, vi kan lægge på, da vi lige skal sikre os, at lageret og forsendelsen kan følge med, men vi prøver. I finder Kværnshoppen her. 

Nyhed: vegansk julekalender

Sidste år lancerede vi en chokoladejulekalender, og den blev taget utroligt godt imod. Men hvorfor laver I ikke en vegansk julekalender, blev vi spurgt. Jamen det gør vi da så. Og her er den. 24 stykker vegansk chokoladekonfekt. Ingen mælkeprodukter og ingen honning. 100 % vegansk til samme pris som den "almindelige" julekalender nemlig 269 kr. Designet er super flot - det er nemlig magen til den, vi lancerede sidste år, men med et fint label, så man nemt kan se forskel. Læs mere her. 

Vi udvider vores biodynamiske sortiment

Mad, mennesker og muld. Sammenfattet kan man sige, at det er essensen af det biodynamiske. Vi har siden starten af 1970'erne været optagede af, hvordan vi dyrker jorden. Gennem årene har vi udvidet vores samarbejde med danske biodynamiske avlere, og det betyder, at vi i dag har Danmarks største biodynamiske sortiment inden for kornprodukter. Alle vores produkter har Demeter-mærket, som er det biodynamiske kvalitetsstempel. 

Bio-dynamik betyder ordret "livskraft", og er man biodynamisk avler, handler det bl.a. om, hvordan man behandler jorden. Vi plejer at kalde vores biodynamiske produkter "økologi ++" på grund af avlernes skånsomme dyrkning af jorden. Grundvandet nyder godt af det, og det gør biodiversiteten også.

Biodynamiske produkter er de reneste fødevarer på markedet, og mange gastronomiske restauranter er begyndt at anvende biodynamiske produkter, da smagen er uforlignelig. 

Balancen mellem naturen og mennesket ligger os på sinde, så derfor vil vi i de kommende år arbejde endnu mere med det biodynamiske. 
Du har nu læst Aurions nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer seks gange om året. 
Følg Aurion på Facebook
Følg Aurion på Instagram
Website
Del vores nyhedsbrev på din Facebookside Del vores nyhedsbrev på din Facebookside
Send nyhedsbrevet videre Send nyhedsbrevet videre
Copyright © *|2017|* *|Aurion A/S|*, All rights reserved.
Aurion er Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Stiftet i 1974. Aurion er førende på biodynamiske og økologiske korn- og melprodukter og har Danmarks største kornsortiment.

Aurions adresse er:
Aurion A/S - Guldagervej 525 - DK-9800 Hjørring
Web: aurion.dk

Vores e-mail er:
Aurion A/S
Guldagervej 525, Hjørring.
Hjørring 9800
Denmark

Add us to your address book


Ønsker du at opdatere dine oplysninger? Eller ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevlisten.