Copy

Nyhedsbrev oktober 2018

Høsten er for længst i hus, og der har været meget snak om tørken og udbyttet, men hvordan ser høsten ud for Aurions mere end 50 danske biodynamiske og økologiske avlere? Læs Jørn Ussing Larsens beretning om høsten.

Aurions vurdering af høsten 2018

Høsten er ovre, kornet er godt i hus, og vi kan se tilbage på vækståret som en helt speciel oplevelse. Vækstsæsonen 2018 bar præg af fantastisk meget sol: 72 dage med over 25 grader, hvilket gjorde, at kornet kvitterede med ekstrem høj kvalitet, men desværre ringe udbytte. Økonomisk er det et stort problem for vores avlere, og vi har i Aurion besluttet at yde et tørketillæg til vore avlere på fra 5-15 % alt efter afgrøde. Dette vil medføre prisstigninger næste år, som vi håber, vores kunder har forståelse for.

Men aldrig har jeg set så flot korn - gult og en herlig duft. Jeg har aldrig set så høje analyser på vore vårafgrøder, og det ser ud som om, de gamle kornarter og sorter honorerer med ekstra god kvalitet. Med et vist forbehold kan jeg nævne, at afgrødernes protein- og glutenmængde er ca. 50 % højere i analyseværdier end året før. Det giver god struktur i dejen og god hævning, og smagen er uforlignelig.

Jeg har i mine mange år med korn aldrig oplevet noget lignende, og sandsynligheden for at opleve det i Danmark igen er lille.

Jeg håber, at vores kunder vil glæde sig over kornets topkvalitet, som kommer til udtryk i grød, brød og mysli. Det er en stor glæde for Aurion at kunne tilbyde sådanne kvaliteter.

Af Jørn Ussing Larsen, ansvarlig for kornindkøb og avlerkontakt 

Hyggeligt Høstmarked

I år inviterede vi alle på æblekage og kaffe til årets høstmarked den 2. september. Det var en rigtig god dag, og de mange gæster benyttede lejligheden til at kigge ind i bageriet, besøge kornbaren, hvor Enrico fortalte om årets høst, handle hos Eskekær Grønt, Brandenhoff Honning og Butikken Aurion. Inger demonstrede kornkværne. Se vores kornkværne her: Kværnshoppen.

I den grove sags tjeneste

Aurion er en del af Fuldkornspartnerskabet, der arbejder for at forbedre folkesundheden ved at informere om fuldkorn og øge antallet af fuldkornsmærkede produkter. Lige nu sætter Fuldkornspartnerskabet på en humoristisk måde fokus på fuldkorn gennem en række videoer med Bodil Jørgensen i hovedrollen som den bekymrede mor. 

Gør som Mor og Laura og få fuldkorn ind i hverdagen. Se den sjove video her. 

Lækker grønkålssalat med kogte rugkerner

Aurion slår gerne et slag for fuldkornet. Vi elsker det, og fuldkorn kan bruges på mange måder. Her har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, hvor man skal bruge kogte rugkerner. Det kan vi varmt anbefale. Find opskriften her.
Du har nu læst Aurions nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer seks gange om året. 
Del vores nyhedsbrev på din Facebookside
Send nyhedsbrevet videre
Copyright © *|2017|* *|Aurion A/S|*, All rights reserved.
Aurion er Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Stiftet i 1974. Aurion er førende på biodynamiske og økologiske korn- og melprodukter og har Danmarks største kornsortiment.

Aurions adresse er:
Aurion A/S - Guldagervej 525 - DK-9800 Hjørring
Web: aurion.dk

Vores e-mail er:
Aurion A/S
Guldagervej 525, Hjørring.
Hjørring 9800
Denmark

Add us to your address book


Ønsker du at opdatere dine oplysninger? Eller ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevlisten.