Copy

Hvordan går det hos os i Vendsyssel?

En rigtig vendelbo ville svare: ikke så ringe endda - og med lidt oversættelse betyder det, at det går faktisk rigtigt godt. Som alle andre, har vi været lidt nervøse for, hvad Coronakrisen ville indebære, men vi har haft - og har - overraskende travlt. Folk bager som aldrig før, og det er jo dejligt. Vi kværner og kværner, og der er masser af godt økologisk og biodynamisk mel på vej til forbrugerne. Men Corona er desværre også skyld i, at vi er nødsaget til at aflyse arrangementer. Til gengæld går turen igen i sommer til Livø. 

Er du med på surdejsbølgen?

Der er ingen tvivl om, at mange har haft meget mere tid end normalt under Coronakrisen. Flere steder taler man endda om surdejshype eller surdejsbølge. Den bølge har vi nu altid været med på. Vores surdej er fra 1968 og stammer fra H. C. Andersens Bageri i Haderslev. Jørns tante havde et lille mejeri i Haderslev, og hun fik surdejen fra bageriet og sendte den op til Jørns far, som var konditor, hvorefter Jørn fik den. Og det er så den surdej, vi bager med den dag i dag. Og nej, vi har ikke navngivet den, men har I et godt bud, så send det fluks til os.

Spelt er bare skønt 

I år er det 28 år siden vi genintroducerede spelten på det danske marked. Arkæologiske undersøgelser har vist, at selv Grauballemanden spiste spelt, men på et eller andet tidspunkt er den fantastiske hvedesort gået i glemmebogen. Men i 1992 fik Jørn Ussing Larsen noget spelthvede fra en biodynamisk avler og begyndte at eksperimentere med spelten. Resultatet var helt forrygende, ja nærmest magisk. Under æltningen fik dejen kæmpestore bobler. Det er da også speltens eminente hæveevne, der gør, at kunderne stadig elsker spelten. Det og så den gode smag. Prøv Marias Speltbrød - et nemt og meget lækkert speltbrød, der tager sig virkelig godt ud ved at blive formet i en hævekurv. 

Markvandring på Livø 

Heldigvis er der højt til himlen og masser af plads til at boltre sig på den skønne ø Livø i Limfjorden. Traditionen tro tager vi igen i år på markvandring hos Bente og Karsten Kjærgaard fra Livø Avlsgaard. Vi går i marken sammen med Karsten og Jørn Ussing Larsen og Brian Tholstrup Nybo fra Aurion og kigger på dette års afgrøder til Aurion. Bente serverer frokost og eftermiddagskaffe på den hyggelige gårdsplads. 

Markvandringen finder sted søndag den 26. juli 2020 og bemærk, at der er begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Turen koster 125 kr. inkl. forplejning (eksl. billet til færgen). Læs mere og tilmeld dig på vores hjemmeside. 

Nyt design - samme lækre indhold

I disse dage er det meget svært at støde på ChokoladeLone, uden at hun griner smørret. Der sker nemlig en del på chokoladefronten. Som vi skrev sidst, har vi renoveret og udvidet Lones Chokoladeværksted, hvilket giver os mange flere muligheder for at eksperimentere med nye chokoladeprodukter. Men samtidig arbejder vi også med design og emballage til vores chokolade. Vores mål er at bruge minimal emballage. Nyeste skud på stammen er fin ny indpakning til vores dragémandler og hasselnødder. Vi har fire slags: mandler overtrukket med hvid chokolade og drysset med passionsfrugt- eller hindbærpulver, lakridsmandler (som virkelig smager af lakrids) og hasselnødder overtrukket med lys chokolade drysset med pebermyntestøv. Du finder dem i vores webshop eller hos helsekostbutikkerne. 

Nye smukke træbageforme 

Jens Jakob Sejersen og Søren Bangsø er to driftige herrer fra Nr. Lyngby. De elsker at bage og kan ikke lade være med at udtænke nye løsninger. I samarbejde med os har det ført til tre nye bageforme af bøgetræ med bund udført i super håndsværksmæssig kvalitet med tapper i enderne. Formene er opkaldt efter børnebørnene: Jonathan 1,8 l, Tom 1,3 l og Theo 1 l. Bunden er aftagelig og beskytter brødet mod for hård bagning. Formene fås kun i vores webshop. Se mere her. 

Aflyste arrangementer

Udbruddet af Corona har desværre den kedelige konsekvens, at vi har været nødt til at aflyse en række planlagte arrangementer pga. forsamlingsforbuddet. Dansk Mølledag, som skulle have været afholdt 3. søndag i juni, er aflyst. Sædvanligvis kan vi byde velkommen til mere end 300 gæster, som gerne vil se vores mølle, men det kan af gode grunde ikke lade sig gøre i år. Det samme gælder Høstmarkedet, som vi plejer at afholde omkring 1. september. Sidste år kiggede mere en 500 interesserede forbi, og det vil ikke være praktisk muligt for os at arrangere det på betryggende vis for både gæster og ansatte. Det er vi rigtig kede af, men vi satser på at vende stærkt tilbage i 2021. 
 
Følg Aurion på Facebook
Følg Aurion på Instagram
Website
Del vores nyhedsbrev på din Facebookside Del vores nyhedsbrev på din Facebookside
Send nyhedsbrevet videre Send nyhedsbrevet videre
Copyright © *|2017|* *|Aurion A/S|*, All rights reserved.
Aurion er Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Stiftet i 1974. Aurion er førende på biodynamiske og økologiske korn- og melprodukter og har Danmarks største kornsortiment.

Aurions adresse er:
Aurion A/S - Guldagervej 525 - DK-9800 Hjørring
Web: aurion.dk

Vores e-mail er:
Aurion A/S
Guldagervej 525, Hjørring.
Hjørring 9800
Denmark

Add us to your address book


Ønsker du at opdatere dine oplysninger? Eller ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevlisten.

Email Marketing Powered by Mailchimp