Copy

Høsten er i hus

Denne tid på året er en af de vigtigste for os, for det er her, at vi kan se, hvordan høsten har været. Kvaliteten og udbyttet af kornet har indflydelse på hele vores produktion for det kommende år. Derfor følger Aurions regnskabsår også kornets cyklus. Men vi har ikke tid til at hvile på spelten, for vi har et spændende projekt på bedding om ganske få uger i hovedstaden.  

Høsten er i hus, og hvordan er det så gået i år?

Vores kornansvarlige, Bjarne Hansen, har haft en travl start i Aurion. Bjarne har været rundt ved de fleste af vores avlere og vurderet kornet. Her får I Bjarnes status på høsten.

Årets høst af vinterkorn er præget af den megen nedbør i efteråret 2019 og (næsten) rekord-nedbør i februar. Det betød, at en del vintersæd ikke blev sået, og en del blev ødelagt af den megen regn. Det gav et ringere høstudbytte end håbet og forventet.
 
Til gengæld er det gået godt for vårkornet, som de fleste steder i landet havde fine vækstbetingelser og har givet tilfredsstillende udbytter.
 
Vi gik fra bekymring i juli over en kommende måske våd og vanskelig høst til en lang periode med sol og fint høstvejr i august, så mange fik høstet tørt og en fin kvalitet med faldtal på det jævne. Det blev lange, men gode høstdage, og det gode vejr har sikkert sparet en del udgifter til tørring og materiel.
 
Specielt udbyttet i havre ligger højt i år, hvor den generelle melding er, at der er høje udbytter, som er høstet tørt og med en fin gylden farve. Der er altså god mulighed for at få en fin grynhavre-kvalitet i år.
 
Pga. den milde vinter lider vi af en del spildhavre i vinterspelten. Det er et problem, som vi sammen med avlerne skal have kigget på og finde ud af, hvordan vi løser bedst muligt.
 
Vi var også meget spændte på, hvordan kvaliteten af den efterårssåede vårhvede kom til at se ud, men de prøver, jeg har set, ser ikke tossede ud. 

Nu arbejder vi hårdt på at få oparbejdet udsæd af specielt vinterspelt, så vi kan få sået i god tid og i passende areal i et forhåbentligt godt og tørt såbed.

Aurion flytter ind på BaneGaarden

Vi rykker teltpælene op og forlader vores comfort zone, når vi fra 9. november - 6. december flytter ind i BaneGaardens smukke lokaler i hjertet af København. 

På DSBs gamle baneterræn ligger en grøn, vild oase med de smukkeste gamle, bevaringsværdige trælader. I en af disse lader får vi en temmelig stor pop-up butik, og vi tager hele vores sortiment med. Vi planlægger også at afholde en del kurser, som du kan læse mere om neden for.

BaneGaarden falder helt i tråd med Aurions værdier om økologi, biodynamik, bæredygtighed og gode råvarer. Det er et fødevaremekka for økologer, og de æstetiske omgivelser får én til at standse op og nyde at være midt i naturen og de mange sanse- og smagsoplevelser. Det er godt for sjælen.

Bag BaneGaarden står bl.a. stifterne af Aarstiderne Søren Ejlersen og Thomas Harttung, og vi glæder os til samarbejdet og til at møde alle jer, der har lyst til at slå vejen forbi. 

Aurions kurser på BaneGaarden

Der er mange, der spørger, om vi ikke kan lave et bagekursus i København, for der er langt til Vendsyssel - sjovt nok lige langt :-) Men vi lytter til jer, så i løbet af den måned, vi er på BaneGaarden, har vi planlagt en lang række kurser. Der bliver fx surdejsbagekurser med Surdejsbageren fra Aalborg, Henrik Bruse Skougaard; fuldkornsbagning med bagerne fra Aurion; mad med korn med Bente og Emilie fra Livø (måske har du lige set Emilie i programmet på DR med Anne og Anders); pizza på bagesten fra Etna; glutenfrie kager og meget mere.

Pga. Coronaudbruddet er der begrænset antal pladser på hvert kursus, masser af sprit og krav om mundbind, så vi passer godt på hinanden. 

Tilmelding, praktisk info, pris mv. finder I på vores hjemmeside i løbet af næste uge, så hold øje med siden, for der er som nævnt begrænsede pladser.

Nyhed i webshoppen: maltmel

På utallige opfordringer har vi nu mørk og lys maltmel i vores webshop. Vi har været lidt tøvende med at sælge vores maltmel i webshoppen, fordi især den mørke maltmel afgiver meget farve. Vi bruger naturligvis papirsposer, og der kan være en ganske lille utæthed i lukningen, og så er der maltmel over det hele.

Men i forsendelsen er de meget opmærksomme på at pakke maltmelet godt ind, så I kan trygt bestille både lyst og mørkt maltmel til hjemmebagningen. I finder det her.

Chokoladebrownies med emmer

Amanda er ny bager hos Aurion, og hun elsker at bage kager. Og så elsker hun også at eksperimentere med at bruge de gamle kornsorter i kagerne. Her har hun kreeret en opskrift på en meget lækker chokoladebrownie med emmermel - vi har testet! I er de første, som får opskriften. Vi håber, at den falder i god smag. 
(PS.: I kan også møde Amanda på BaneGaarden, når hun holder bagekursus sammen med Søren, en af vores andre dygtige bagere).

Ca. 12 stk. i en bageform 22 x 22 cm. 
200g smør 
200g 70% mørk chokolade  
265g rørsukker 
120g emmermel 
3 æg
1 tsk. vanille 
0,5 tsk. salt 
100g valnødder 

Smør og chokolade smeltes over vandbad. Alle ingredienser på nær valnødder piskes sammen. Massen vendes med smør og chokolade. Hæld blandingen i en smurt bageform og "dump" valnødder ned i dejen. 
Bag kagen ved 170 grader i varmluftsovn i ca. 25 minutter. Kagen er færdigbagt, når man kan stikke en gaffel ned i midten af dejen, og der hænger lidt kagedej ved gaflen. Kagen skal være lidt svampet, så smager den bedst. 
Serveres med en god vanilleis og friske bær. 

Aurions signaturbrød: pumpernikkelbrød

Siden 1974 har vi bagt en række brød, som med tiden er blevet det, vi kalder Aurions signaturbrød. Et af disse brød er pumpernikkelbrødet, som mange af jer elsker. I en række små videoer på vores Facebookside kan du netop nu komme med ind i bageriet og se, hvordan Søren og de andre bagere laver pumper-nikkelbrød. Det tager faktisk 72 timer at lave brødet! 
Aurions brød fås på bestilling i de fleste helsekostbutikker. Ring til os, hvis du vil vide, hvor din nærmeste forhandler er. tlf. 9896 3444. 

Dejklæder fra Klassbols

Vi har netop fået nye forsyninger af vores smukke dejklæder fra svenske Klässbols. Dejklædet måler 50 x 50 cm og er lavet i 100% økologisk hør. Fordelen ved hør er, at det er et antibakterielt materiale. Klædet er desuden GOTS-certificeret. GOTS er en international mærkningsordning, som sikrer, at der er bæredygtighed i alle produktionsled. 

Dejklædet kan kun købes i vores webshop og i vores Aurionbutik i Hjørring.
Du har nu læst Aurions nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer seks gange om året. 
Følg Aurion på Facebook
Følg Aurion på Instagram
Website
Del vores nyhedsbrev på din Facebookside Del vores nyhedsbrev på din Facebookside
Send nyhedsbrevet videre Send nyhedsbrevet videre
Copyright © *|2017|* *|Aurion A/S|*, All rights reserved.
Aurion er Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Stiftet i 1974. Aurion er førende på biodynamiske og økologiske korn- og melprodukter og har Danmarks største kornsortiment.

Aurions adresse er:
Aurion A/S - Guldagervej 525 - DK-9800 Hjørring
Web: aurion.dk

Vores e-mail er:
Aurion A/S
Guldagervej 525, Hjørring.
Hjørring 9800
Denmark

Add us to your address book


Ønsker du at opdatere dine oplysninger? Eller ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevlisten.

Email Marketing Powered by Mailchimp