Copy

Kom og besøg os på Dansk Mølledag

Rhododendron blomstrer, fuglene kvidrer, og temperaturerne stiger. Foråret er godt i gang, og der sker også nyt hos os. Byggeriet af Kornets Hus tager form, og vi følger spændte med fra sidelinjen. På Dansk Mølledag kan I komme med Jørn Ussing Larsen på rundvisning i byggeriet. Direktør Brian Nybo er blevet næstformand i Økologisk Landsforening. Og så har vi lanceret en ny webshop. 

Dansk Mølledag 16. juni 2019 

Aurion er Danmarks ældste økologiske mølleri, og alt korn males på stenkværne. Stenkværnet mel giver en helt speciel melkvalitet, fordi man bevarer næringsindholdet og kornets gode smag i melet. På Mølledagen kan man se, hvordan en stenkværn fungerer og høre mølleren fortælle om processen. I bageriet kan man smage resultatet, og børn kan prøve at male mel og flager til boller. Der vil desuden være en salgsbod med gode tilbud.

I denne tid bygges der på livet løs lige ved siden af Aurion. Kornets Hus, som er Vendsyssels kommende viden- og oplevelsescenter om korn og kornets historie, er under opførelse. På Mølledagen vil Jørn Ussing Larsen fra Aurion vise rundt i bygningen og fortælle om de kommende oplevelser og baggrunden for Kornets Hus.   

På Mølledagen kan du opleve:
  • Rundvisninger i møllen og demonstration af en stenkværn
  • Rundvisninger i Kornets Hus, som er under opførelse
  • Smagsprøver i bageriet på brusebadsboller
  • Børneworkshop: her kan børnene prøve at male rugmel og valse flager til brusebadsboller
  • Salgsbod
Praktisk info: 
Kl. 10-15 Guldagervej 525, 9800 Hjørring - tilmelding ikke nødvendig 

Ny webshop - Glutenfri Shop

Aurion har i mange år udviklet en lang række glutenfri produkter i samarbejde med vores dygtige avlere. I dag er det fx muligt at købe quinoa og boghvede dyrket i Danmark. Vores glutenfri havre produceres af vores sønderjyske avlere og smager forrygende. Vi har de seneste år fået mange efterspørgsler på vores glutenfri produkter, og vi har derfor lanceret en webshop, hvor man kan købe netop disse: Glutenfri Shop hedder den. Du finder den her: https://www.aurion.dk/shop/glutenfrishop/default.aspx 
På vores hjemmeside kan du også finde en lang række glutenfri opskrifter. 

Brian Tholstrup Nybo - ny næstformand i Økologisk Landsforening 

Ved den seneste generalforsamling i Økologisk Landsforening (ØL) blev direktør for Aurion Brian Nybo valgt til næstformand i foreningen. En af Brians mærkesager er at være med til at opfylde foreningens nye mål: at økologien udgør 30% af det danske landbrugsareal og 30% af det danske fødevareforbrug i i 2030. Desuden skal ØL udvikles til en mere bred interesseorganisation.

Kværnshoppen går godt

I har taget vældigt godt imod vores webshop, Kværnshoppen, hvor vi sælger kornkværne, valser, bagegrej og hele korn. Især salget af hele korn er efterspurgt og det er vi glade for. Det viser os nemlig, at der rundt omkring i mange hjem bages rigtig gode brød. Besøg Kværnshoppen.

HUSK MARKVANDRING PÅ LIVØ

Igen i år arrangerer vi i samarbejde med Bente og Karsten fra Livø Avlsgaard den årlige sommerudflugt til Livø. Kom med på markvandring søndag den 28. juli 2019. Læs mere om turen og tilmeld dig her: https://www.aurion.dk/shop/kurser-og-arrangementer/default.aspx 
Du har nu læst Aurions nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer seks gange om året. 
Del vores nyhedsbrev på din Facebookside
Send nyhedsbrevet videre
Copyright © *|2017|* *|Aurion A/S|*, All rights reserved.
Aurion er Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri. Stiftet i 1974. Aurion er førende på biodynamiske og økologiske korn- og melprodukter og har Danmarks største kornsortiment.

Aurions adresse er:
Aurion A/S - Guldagervej 525 - DK-9800 Hjørring
Web: aurion.dk

Vores e-mail er:
Aurion A/S
Guldagervej 525, Hjørring.
Hjørring 9800
Denmark

Add us to your address book


Ønsker du at opdatere dine oplysninger? Eller ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine indstillinger eller afmelde dig nyhedsbrevlisten.