Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief maart 2019

Share
Tweet
Forward

Beste Motief-sympathisant


De afgelopen dagen voelde je wellicht ook al de eerste lentekriebels. Misschien heb je wel zin om er binnenkort een paar daagjes tussenuit te knijpen? Dan raden wij je zeker onze jaarlijkse themavierdaagse aan!
Vier dagen weg net iets te veel? Misschien is dan een dagje politiek bijbellezen iets voor jou? De straat op komen is alvast ook een goed idee! Loop met ons en vele andere burgers en organisaties mee op de betoging tegen racisme op 24 maart!

Het Motief-team

 

Wat maakt ons tot ons? - Aalst - 16 maart 2019
Op weg met het bijbelboek TOBIT

In onze samenleving komen we vandaag in contact met mensen met heel uiteenlopende achtergronden, allemaal met eigen ideeën en intuïties over wat zinvol en belangrijk is in het leven. Daarbij laten ze zich vaak inspireren door diverse bronnen en tradities. Ook het christendom is zo'n traditie die inspiratie en richtingaanwijzers kan bieden. Maar voor velen onder ons is die inspiratiebron niet meer altijd even duidelijk: waar gaat het nu in wezen over in onze traditie? Waar staan wij voor?

Begeleiding: Ine Van den Eynde
Datum: Zaterdag 16 maart van 9.30u tot 16u
Plaats: Jebron, Begijnhof 1, 9300 Aalst
Organisatie: vzw Motief i.s.m. Christenen voor het Socialisme
Meer info en inschrijvingen kan je hier vinden


Themavierdaagse - Drongen - 30 mei t.e.m. 2 juni 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren vzw Motief en Welzijnsschakels in het Hemelvaart-weekend een vorming omtrent een actueel thema op het snijpunt van levensbeschouwing en samenleving. Tijdens deze vierdaagse vorming brengen we mensen bijeen die van elkaar verschillen op het vlak van sociaal-economische positie, levensbeschouwing, opleiding en leeftijd. Met deze diverse groep oefenen we ons in het samen nadenken, samen werken en samen leven. Hou onze website goed in het oog want binnenkort meer info over het thema van dit jaar. En reserveer intussen alvast het Hemelvaart in je agenda voor weer een boeiende vierdaagse in Drongen!


Initiatieven van partners uit het middenveld:

Nationale betoging tegen racisme - Brussel - 24 maart 2019

Op 24 maart vindt de 2de editie plaats van de nationale betoging tegen racisme, georganiseerd door een breed front van antiracisme-organisaties met de steun van een waaier aan middenveldorganisaties.

Ondersteun, net als vzw Motief, zelf ook het eisenplatform (www.platform2103.be) en zak op zondag 24/3 met vrienden en familie af naar Brussel. Samen laten we zien dat we ons niet laten verdelen.
Stop racisme! Sociale rechten voor iedereen!


'Verdacht': interactieve avond over etnisch profileren - Antwerpen -
28 maart 2019

Etnisch profileren is onrechtvaardig en slecht politiewerk. Het helpt niets of niemand vooruit. Het is frustrerend voor wie het meemaakt en het versterkt vooroordelen. De politie verliest tegelijk het vertrouwen en verspilt middelen aan onnodige - en onwettige - controles.
Tijdens deze avond wordt de documentaire 'Verdacht' vertoont en gaan we in debat met politieke kleppers: Imade Annouri (Groen), Yasmine Kherbache (sp.a), Liesbeth Homans (N-VA), Bart Somers (Open VLD), Peter Mertens (PVDA) en Nahima Lanjri (CD&V)

Datum: Donderdag 28 maart om 20u
Plaats: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen
Organisatie: De Roma, Amnesty International, Kif Kif en Uit De Marge
Meer info en inschrijvingen kan je hier vinden

Copyright © 2019 vzw Motief, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp