Copy
View this email in your browser

 

Ben jij een medestander
in de strijd tegen racisme? 

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram

Beste Motief-sympathisant, 

De schokkende gebeurtenissen in de Verenigde Staten, maar ook bij ons, tonen dat geïnstitutionaliseerd racisme nog steeds aanwezig is, zelfs na al onze jaren van strijd ertegen. De protesten en de rellen die volgden op de dood van George Floyd, maar ook na de dood van de negentienjarige Brusselaar Adil C., tonen dat de weerstand tegen politiegeweld en institutioneel racisme groot is. 

Onze medewerkster Leila schreef er het volgende over:

"Iedereen is verontwaardigd over het structureel politiegeweld dat leidt tot racistische moorden in de VS. Maar tegelijkertijd lijkt het ver van ons bed. Amerika is Vlaanderen niet, zou je denken, maar ook in Vlaanderen zit het racisme diepgeworteld in onze structuren en dat leidt ook hier tot slachtoffers.
Dit moet en kan veranderen!

Er ligt een rol voor eenieder die bereid is de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Mensen met migratieroots voeren het woord en bepalen het verloop van de anti-racismestrijd, maar ook voor witte mensen ligt er een rol. Een rol die in eerste instantie vraagt om bescheidenheid, maar ook bewustwording. Bewustwording van de eigen bevoorrechte maatschappelijke positie en een grote bereidheid om vanuit die eigen positie mee de structuren aan te pakken, en zo te verhinderen dat racisme ook in Vlaanderen slachtoffers blijft maken."

Motief herhaalt daarom dit najaar een vormingsprogramma voor wie hier mee aan de slag wil in de eigen omgeving. 

Wil je medestander zijn
in de 
strijd tegen racisme? 


Motief organiseert dit najaar opnieuw het programma "De Kunst van het verzet". 
Gedurende 4 bijeenkomsten werken we in kleine groep rond thema's als positiebewustzijn, verantwoordelijkheid, je eigen macht en mogelijkheden en uitsluitingsmechanismen. We vertrekken vanuit de concrete vragen en noden in je leef- en werkomgeving. Samen ontwikkelen we inzichten, vaardigheden en strategieën om jouw mogelijkheden tot actie te vergroten, zowel individueel als collectief.

We stemmen het programma zoveel mogelijk af op de vragen, behoeften en ervaringingen van de deelnemers. Daarom organiseren we een kort kennismakingsgesprek met geïnteresseerden.

Geïnteresseerd? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je.
Ja, ik heb interesse, je mag mij contacteren

Administratieve en financiële medewerker gezocht (50%)

 

Ben jij een administratieve duizendpoot? Een planner en een probleemoplosser? Weet jij iets van boekhouden en financieel beleid? Ben je geboeid door onze werking? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken! 

Lees hier de volledige vacature.
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram
met steun van


Copyright © 2020 vzw Motief, All rights reserved.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp