Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief maart 2020

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram

Beste Motief-sympathisant, 

Motief is druk in de weer met vormingen in Wetteren, Leuven, Antwerpen, ... We hebben dan ook een goed gevulde nieuwsbrief voor je en alvast een save the date: noteer zeker 21 mei in je agenda voor onze vierdaagse in Leuven. Meer info over onze vierdaagse volgt heel gauw.
 
Houd ook onze facebook-pagina in het oog voor de verslagen van de voorbije activiteiten. Zo ben je helemaal mee met ons reilen en zeilen. 


Veel leesplezier, 
Het Motief-team

omslagfoto van de gespreksavond 'vilvoorde op weg naar een nieuw wij'

Vilvoorde, op weg naar een 'nieuw wij' - Gespreksavond


5 maart 2020 - Vilvoorde

Onze samenleving en dus ook onze stad, Vilvoorde, blijft veranderen. Willen we ook blijven samenleven, dan moeten we zoeken naar een ’nieuw wij’ waarin we allemaal opnieuw onze plek vinden. Voor de inspiratie- en gespreksavond ‘Vilvoorde op weg naar een 'nieuw wij'’ nodigen we dan ook alle Vilvoordenaars uit om samen in gesprek te gaan rond het samenleven in hun stad.

Meer info vind je op onze site en facebook-event

De onzichtbare kracht van onvervulde dromen - Bijbeldag

 

7 maart 2020 - AalstFoto van een lezing tijdens de vorige bijbeldag

Wij dromen van een goed leven, niet alleen voor onszelf, ook voor anderen, én voor de aarde waarop wij leven mogen. Maar die dromen botsen vaak met de weerbarstige krachten van de dood, met de machten van het Systeem of de Wereldorde waaraan we onderworpen lijken. Over deze realiteit willen we samen nadenken en zoeken naar heel concrete wegen om te leven. In die zoektocht zullen we ons laten inspireren door enkele verzen uit de brief van Paulus aan de messiaanse gemeente van Rome (8, 18-23 'de schepping in barensweeën') en door de weg die door de Eco-kerk wordt uitgeprobeerd. 


Inschrijven kan via jan.de.roeck3@telenet.be of lieveneukermans@gmail.com
Meer info vind je op onze site 

Foto van Bazzz on stage

 

OPGELET!
BAZZZ ON STAGE + nabespreking gaat door op 
14 maart 2020

 

De Bazzz On Stage voorstelling van 21 maart verhuist naar het najaar, wees er dus zeker bij op 14 maart want dan vindt, na de voorstelling, ook de nabespreking plaats.

Een stem uit het publiek getuigt:

Quote BAZZZ ON STAGE

 

Je merkt het, Bazzz On Stage moet je gezien hebben! Help ons reclame te maken voor dit fantastische evenement door het facebook-event te delen of op instagram onze posts te delen.

Meer info en tickets vind je zoals steeds op onze site.


Stop Racisme


21 maart - Brussel
 

Wandel mee met Motief tijdens de 3de editie van de nationale betoging tegen racisme. Samen met een breed platform van organisaties onderschrijven we zes eisen: maatregelen voor dekolonisering, geen etnische profilering of discriminerend politiegedrag, een vluchtelingenopvang die de mensenrechten respecteert, tegen de bestaande hoofddoekverboden op de werkvloer, een andere wet voor nieuwkomers en praktijktesten. Wil je meer info over de zes eisen, kijk dan zeker op de site van het platform.

Hopelijk zien we je op 21 maart in Brussel, dan komen we samen op straat tegen racisme!

Meer info vind je op het facebook-event of op de site van Platform 21/3.

stay woke-logo


Stay woke en stop racisme op school!


School zonder racisme
 

N.a.v. de internationale dag tegen racisme en discriminatie, op 21 maart, zet School zonder Racisme je aan om het taboe te doorbreken en de conversatie aan te gaan over racisme. 'Stay Woke', biedt leerlingen een Eerste Hulp Bij Alarm-gids én een beltoon aan, leerkrachten vinden op de site een gids en werkvormen. Ben je zelf leerling of leerkracht, ga dan aan de slag met Stay Woke en verspreid de boodschap!  

Neem een kijkje op de site voor meer info of contacteer School zonder Racisme.

voorpagina voorjaarsprogrammaVoorjaarsaanbod 2020

De brochure met ons voorjaarsaanbod voor 2020 kan je hier vinden. Alle bovenstaande activiteiten kan je er in terugvinden en nog veel meer! 

Blijf op de hoogte van ons meest recente aanbod via onze site, facebookpagina en instagram.

 

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram
met steun van


Copyright © 2020 vzw Motief, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp