Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief februari 2020

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram

Beste Motief-sympathisant, 

Motief heeft het nieuwe jaar goed ingezet en onze agenda is alweer aardig gevuld: het belooft een leerrijk voorjaar te worden! In deze nieuwsbrief verneem je meer over de geplande vormingen, de bijbeldag, ons panelgesprek in Leuven en we laten Leila, onze educatief medewerker, aan het woord. We zetten ook graag 'Bazzz on stage' in de kijker, met voorstellingen op 14 en 21 maart in de Arenberg in Antwerpen. 

Je merkt het, ook in 2020 inspireert Motief je op weg naar een actief pluralistische samenleving, en jawel, daar hoort ook een gloednieuwe Instagram account bij!


Veel leesplezier, 
Het Motief-team

Vilvoorde, op weg naar een 'nieuw wij' - Gespreksavond


5 maart 2020 - Vilvoorde

Onze samenleving en dus ook onze stad, Vilvoorde, blijft veranderen. Willen we ook blijven samenleven, dan moeten we zoeken naar een ’nieuw wij’ waarin we allemaal opnieuw onze plek vinden. Voor de inspiratie- en gespreksavond ‘Vilvoorde op weg naar een 'nieuw wij'’ nodigen we dan ook alle Vilvoordenaars uit om samen in gesprek te gaan rond het samenleven in hun stad.

Meer info vind je op onze site en facebook-eventomslagfoto van de gespreksavond 'vilvoorde op weg naar een nieuw wij'

Leren en veranderen


Een inkijk in onze vormingen op maat. 

Leila Clement vertelt het relaas van een reeks vormingen op een bijzondere plaats. fiches gebruikt tijdens de vorming 'de profeet Joesoef (vrede zij met u)'

"We hebben ervaring genoeg in het vormingswerk, maar elke eerste keer in een nieuwe omgeving en met een nieuwe groep, geeft je toch opnieuw kriebels. Reken er deze keer maar knikkende knieën en zweethanden bij." Motief ging aan de slag met het verhaal van Joesoef en gaf 5 vormingen 'daar binnen'. 

Lees Leila's verslag op onze site.

Foto van Bazzz on stage


14 en 21 maart 2020
Arenbergschouwburg Antwerpen

 

In 2019 bracht Bazzz, een Antwerpse jeugdwerking, Bazzz on Stage als toonmoment van een artistiek project. Na de laaiend enthousiaste reacties werd de voorstelling nog 3 maal geprogrammeerd. De voorstelling biedt namelijk een spreekbuis voor jongeren die in deze samenleving zelden gehoord worden. Door uitsluiting en discriminatie staan ze soms voor een uitdagende identiteitsontwikkeling. Toch is Bazzz on Stage een krachtige voorstelling rond positieve identiteitsontwikkeling die inspirerend werkt voor eenieder die het verschil wil maken in onze superdiverse samenleving.
logo KifKif
Benieuwd naar wat je te zien zal krijgen? Lees hier de recensie van KifKif. 

Tickets en info over de voorstelling van
14 maart 15u15 - zonder nabespreking
21 maart 13u30 - met nabespreking

De onzichtbare kracht van onvervulde dromen - Bijbeldag

 

7 maart 2020 - AalstFoto van een lezing tijdens de vorige bijbeldag

Wij dromen van een goed leven, niet alleen voor onszelf, ook voor anderen, én voor de aarde waarop wij leven mogen. Maar die dromen botsen vaak met de weerbarstige krachten van de dood, met de machten van het Systeem of de Wereldorde waaraan we onderworpen lijken. Over deze realiteit willen we samen nadenken en zoeken naar heel concrete wegen ten leven. In die zoektocht zullen we ons laten inspireren door enkele verzen uit de brief van Paulus aan de messiaanse gemeente van Rome (8, 18-23 'de schepping in barensweeën) en door de weg die door de Eco-kerk wordt uitgeprobeerd. 


Inschrijven kan via jan.de.roeck3@telenet.be of lieveneukermans@gmail.com
Meer info vind je op onze site 

(Op)groeien in diversiteit - Panelgesprek


20 februari 2020 - Leuven

panelgesprek (op)groeien in diversiteitDe toenemende diversiteit op school, op het werk én in de samenleving stelt ons voor heel wat uitdagingen. Als ouder, leerkracht of hulpverlener is het vaak gissen over hoe we hier best mee omgaan. 
In dit panelgesprek reflecteren experts aan de hand van concrete cases over wat precies bijdraagt aan het bouwen aan een positieve beeldvorming en identiteitsontwikkeling.
Via deze link vind je meer info en kan je je inschrijven.

Wil je graag een soortgelijke avond in je eigen organisatie of gemeente? Contacteer ons vrijblijvend: info@motief.org 

voorpagina voorjaarsprogrammaVoorjaarsaanbod 2020

De brochure met ons voorjaarsaanbod voor 2020 kan je hier vinden. Alle bovenstaande activiteiten kan je er in terugvinden en nog veel meer! Zo zijn we op 5 maart in Vilvoorde en op 18 april in Brussel.

Blijf op de hoogte van ons meest recente aanbod via onze site en Facebookpagina.

 

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram
met steun van


Copyright © 2020 vzw Motief, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp