Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief december 2019

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

Beste Motief-sympathisant, 

In de donkerste maand van het jaar brengen de feestlichtjes, kommen soep, gezellige babbels en aanmoedigende woorden ons licht. We kunnen terecht bij duizenden organisaties die deze samenleving warm houden. Maar net zij liggen onder vuur door een kil overheidsbeleid. En dan volstaat het niet meer om een kaarsje te branden voor elkaar... dan heb je VuurWerk nodig! En dat is precies wat er deze week op de agenda staat.

Veel leesplezier en een warm eindejaar gewenst, 

Het Motief-team

Motief werft aan:
educatief medewerker (75%)


Interesse om bij Motief aan de slag te gaan? Of ken je de geschikte persoon voor deze job? Klik hier voor alle info omtrent de functie en procedure. 

Wij maken VuurWerk!

en zetten het onmisbare middenveld in de kijker. 

De besparingstrein van de overheid raast aan een stevig tempo, en laat niet enkel financiële gevolgen achter, maar tast de solidaire kern van onze samenleving aan. Dit pikken we niet dus komen we op straat. Maar wat haalt dat uit, vraagt u? 

Ondanks een jaarlijks gemiddelde van 3 protestacties per dag in Brussel, heeft het verenigd middenveld vorige week bewezen dat een breed gedragen actie wel degelijk invloed heeft op het politieke debat. 

Als een kaarsje branden niet meer volstaat, maak dan Vuur-Werk: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder (voor) een warme en solidaire samenleving. Een verenigde sociale, culturele, jeugdige, zorgende en kritische massa voert een hele week actie. 

Lees hier het volledige programma.

Wie werkt segregatie écht in de hand? 

Verrijkende samenwerking genekt door wanbeleid? Femma gaat binnenkort in zee met Wereldvrouwen, een etnisch-culturele organisatie die zogenaamd segregatie in de hand zou werken. Eva Brumagne en Diane Vangeneugden kropen in de hun kritische pen:
"Er kan alleen maar achterstelling zijn als iemand bevoordeeld wordt. De Vlaamse regering zegt dat inclusie de weg is. Wij ook, maar we vullen het anders in. Voor ons betekent het dat alle gemeenschappen deel uitmaken van de samenleving, met respect voor hun eigenheid. De verantwoordelijkheid voor de succesvolle integratie ligt bij iedereen."
Lees hier de volledige opinie. 

Motief doet een kort winterslaapje

Van 23 december t.e.m. 2 januari zijn de Motief-medewerkers aan het herbronnen. Vanaf 3 januari kan je ons weer via mail en telefonisch bereiken.

Facebook
Website
Email
LinkedIn
met steun van


Copyright © 2019 vzw Motief, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp