Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief april 2020

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram

Beste Motief-sympathisant, 

in onze nieuwsbrieven krijg je normaal gezien een overzicht van onze activiteiten. Maar deze tijden nopen ons onze werking anders aan te pakken. Hoe doen we dat dan precies? Onderaan de nieuwsbrief krijg je een antwoord op al je vragen i.v.m. onze werking tijdens corona-tijden. 

Daar sta je dan, als sociaal wezen met een verbod op ontmoeting. Het sociale vasten, voelt soms als een "ont-moeten"? Of zijn we net meer bezig met het zoeken naar een goede (internet)verbinding? Motief is benieuwd naar jouw antwoord: Hoe vind jij tegenwoordig verbinding met anderen? Vul zeker onze korte rondvraag in! 

Maar bovenal wensen we iedereen een goede gezondheid. 
Zorg goed voor jezelf en de mensen in je omgeving. 


Veel leesplezier, 
Het Motief-team

Verbondenheid: een rondvraag


Voel jij je nog verbonden met anderen?
Hoe blijf jij in verbinding? 
 

verbindingIn deze tijden van social distancing lijkt een snelle internetconnectie dé voorwaarde om met anderen in verbinding te gaan. Werkt dat ook zo voor jou? Of heb je meer aan een goed telefoongesprek, een lange wandeling of zelfs een teddybeer achter het raam? 

Verbinding met anderen is voor velen een basisbehoefte. Deze situatie stelt ons allen voor een grote beproeving, iets waar we als samenleving misschien wel sterker uitkomen? Wij zijn daarom benieuwd naar hoe jij tot verbinding komt tegenwoordig. 


Motief wil graag weten hoe mensen in deze tijden tot verbinding komen. Vul jij mee onze (anonieme) poll in? En laat je nadien inspireren door de antwoorden van anderen.

Vul jij deze 2 vragen in?

Verbondenheid: een online gesprek


Heb je interesse om over dit thema met anderen in gesprek te gaan? Neem dan deel aan een online ontmoetingsmoment. 


pink phone boothWij nodigen je uit op vrijdagnamiddag 10 april (om 13u of 15u) voor een koffiebabbel van een uurtje met geïnteresseerden in kleine groepjes van max. 5 personen. Dit gesprek wordt gemodereerd door een educatief medewerker van Motief. We willen hiermee een verbinding creëren tussen mensen die elkaar niet kennen, maar wel in hetzelfde schuitje zitten: in corona-lockdown, ieder vanuit zijn/haar/x eigen realiteit. We willen vooral uitwisselen over wat ons hoop geeft en ons verbondenheid doet ervaren, maar uiteraard horen we ook graag wat jou bezorgd maakt.
 
Klik hier als je interesse hebt om deel te nemen

Motief in coronatijden?

 

Alle vragen beantwoord!

Gaat mijn vorming nog door? Geven jullie ook advies op afstand? Hoe zijn jullie best bereikbaar? Klik hier voor een antwoord op jullie 'Veelgestelde Vragen'. Deze lockdown zorgde misschien voor een lege vormingskalender, maar niet voor een lege agenda. Hier alvast een voorsmaakje: 


Maar als jullie geen vorming mogen geven...
wat doen jullie dan wél?


Goede vraag! Wij proberen enerzijds een kwaliteitsvol najaar vol boeiende vormingen samen te stellen. Denk zeker eens aan Motief voor één van uw vormingen of activiteiten op maat! Anderzijds zijn we bezig met het voorbereiden van een aantal onderzoeksprojecten, o.a. rond discriminatie in de sport en rond het ondersteunen van o.a. vrijwilligers die nieuwkomers begeleiden (binnen een buddywerking). Daarover hadden we in onze vorige brochure nog een interessant interview.
 

Groeten van Motief

Ben jij betrokken bij een sociaal sportinitiatief? 


Demos brengt alle sociale sportinitiatieven in België in kaart 

logo demos
In opdracht van Laureus Sport for Good, een internationaal sociaal sportfonds, wil Demos zoveel mogelijksociale sportinitiatieven in België in kaart brengen, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, Brussel en de Duitstalige gemeenschap. Deze initiatieven kunnen sociaal-sportieve praktijken, sport-plusinitiatieven, buurtsportwerkingen, sociale sportclubs, sociale sportprojecten verbonden aan scholen, enzovoort zijn. Laureus Sport For Good zal op basis van deze korte bevraging elk initiatief analyseren en vervolgens de initiatieven die in aanmerking komen uitnodigen voor een financieringsaanvraag.

Vul hier de bevraging in of stuur de boodschap door.
Klik hier voor de Demos-blog voor meer info.

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram
met steun van


Copyright © 2020 vzw Motief, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp