Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief november 2019

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

Beste Motief-sympathisant, 
 

Er zijn twee herfsttypes: Zij die met sport en beweging, kooklessen en hobby's de herfstdip te boven komen. En dan heb je zij die graag in een zeteltje neerploffen en van een goed boek of boeiend debat genieten. 

Goed nieuws! Motief heeft voor beide wat wils! Sportliefhebber? Leg de vinger aan de pols in je eigen vereniging. Debatfanaat? We zien je misschien op de aankomende trefdag van Socius? Is dat nog niet genoeg Motief voor je? Solliciteer dan bij ons! 


Veel leesplezier, 

Het Motief-team

Diversiteit in de sport: Cases gezocht!

Hoe reageert jouw sportclub op discriminatie? 

Racisme in het voetbal, je kan er bijna niet meer naast kijken. En toch ontbreekt het zelfs op professioneel niveau aan een gepaste, menselijke aanpak met oog voor het slachtoffer. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Op verenigingsniveau zijn er talrijke voorbeelden van dagdagelijkse vormen van discriminatie en uitsluiting. 

Motief bevroeg in 2019 sportfederaties naar hun aanpak. We werden geconfronteerd met een duidelijke blinde vlek
“Ja, er wordt gepest omwille van verschillende geloofsovertuigingen” en “Neen, er zijn geen spanningen op basis van levensbeschouwing”: maar liefst 30% van de bevraagde sportfederaties vinkte beide tegenstrijdige uitspraken aan. 43% zei hun werking niet aan te passen om beter rekening te houden met verschillende culturele achtergronden van de deelnemers, met alle bijhorende uitsluitingsmechanismen tot gevolg... 

Heb jij hier ook een ervaring rond? Of wil betrokken worden bij dit project? 
Deel jouw verhaal met Motief en ondersteun zo andere sportclubs in hun aanpak van deze thematiek. 

Motief op Trefdag Socius

21 november te Mechelen

Jezelf zijn is moeilijk in een samenleving die enkel focust op jouw levensbeschouwelijke of culturele deelidenteit. En dat is éxact wat er aan de hand is met het discours over de ‘problematische’ identiteitsontwikkeling bij moslimjongeren. Veel organisaties in onze sector willen drempels wegwerken in het voordeel van "diversiteit" maar creëren we ook betekenis? Je kan op de aankomende trefdag van Socius in 'fishbowl'-gesprek gaan met Leila van Motief en Betül Demirkoparan. Alle info hier.

Vergaderplek gezocht? 

Welkom in het Belgradehuis te Mechelen

Op amper 10 minuutjes wandelen van het station in Mechelen ligt het Belgradehuis, de thuisbasis van Motief. Je kan ons vergaderlokaal ook huren: een zeer lichte, flexibele en aangename ruimte gelegen in een rustige tuin. Interesse? Alle info vind je hier.

Motief werft aan:
educatief medewerker (75%)


Interesse om bij Motief aan de slag te gaan? Of ken je de geschikte persoon voor deze job? Klik hier voor alle info omtrent de functie en procedure. 

Ben jij een Mechelaar met migratieroots? 

Interesse om mee te werken aan onderzoek van de VUB? 

De VUB onderzoekt de beeldvorming van mensen met een migratieachtergrond ten opzicht van de politie en zoekt daarvoor nog deelnemers voor hun focusgroepen (5-10 personen, max. 90minuten in Mechelen). Op basis van het onderzoek zullen een aantal concrete aanbevelingen gedaan worden, die tot doel hebben de relatie tussen politie en groepen mensen met een migratieachtergrond te verbeteren.  
Lees hier de volledige oproep voor meer info. 

Facebook
Website
Email
LinkedIn
met steun van


Copyright © 2019 vzw Motief, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp