Copy
View this email in your browser

 

 

Nieuwsbrief oktober 2020

Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram

Beste Motief-sympathisant, 

Hoewel de Corona-wolken opnieuw samenpakken geven wij de moed niet op. Onze vormingen zijn coronaproof en als de maatregelen van de overheid het toelaten loopt onze programmatie verder zoals gepland. Zo houden we in Vilvoorde twee avonden Diversegem. Een vorming die erg gesmaakt wordt!

We zijn ook erg trots op het Netwerk Antiracisme en -discriminatie waar we samen met 30 andere jeugdwerk- en antiracisme-organisaties onze schouders onder zetten en kijken alvast uit naar hun online studiedag op 17 november!

Vergeet ook zeker niet je handtekening te zetten onder de petitie tegen het stopzetten van de subsidies van de opleiding Ervaringsdeskundige Armoede en Sociale Uitsluiting. 

Verzorg jezelf en je geliefden en hopelijk tot gauw!

Veel leesplezier, 

Het Motief-team

Diversegem in Vilvoorde

Op 9 november en 14 december


Motief strijkt opnieuw neer in Vilvoorde, ditmaal om er onze gekende vorming Diversegem te houden!

Diversegem stelt de vraag: beeld je in dat we helemaal opnieuw konden beginnen: hoe zou onze nieuwe gemeente of organisatie er dan moeten uitzien volgens jou? Welke afspraken zijn nodig om het samenleven en -werken zo aangenaam mogelijk te maken?

Heb je een duidelijke band met Vilvoorde en wil je er graag bij zijn? Aarzel dan niet om je in te schrijven! Plaatsen zijn beperkt. 
 
Diversegem
 
Info en inschrijven

Jeugdwerk tegen racisme

Nieuwe campagne, met steun van Motief vzw


Uit De Marge en Chirojeugd Vlaanderen startten vorig jaar een gezamenlijk initiatief: het Netwerk Antiracisme - en discriminatie. Samen met 30 andere organisaties uit het jeugdwerk en de antiracismebeweging wenst dit netwerk een verschil te maken in de strijd tegen ongelijkheid, logo jeugdwerk tegen racismediscriminatie en racisme. Motief vzw is heel erg trots aan het netwerk te kunnen bijdragen. 


Op dinsdag 17 november organiseert het Netwerk Antiracisme en –discriminatie een online studiedag waar een uitgebreide toolbox met methodieken wordt voor gesteld. Tijdens de studiedag staat de stem van kinderen, jongeren en jeugdwerkers centraal. Experten nemen het woord over identiteit, beeldvorming en nazorg en theorie wordt in de praktijk gezet in workshops. Ook Motief geeft een workshop getiteld: "Structureel racisme onderzoeken in je eigen context".

Info over, en inschrijven voor, de online studiedag van het Netwerk Antiracisme - en discriminatie kan hier.

Bazzz on stage

Een review


Bazzz on stage

 

Diegenen die ons op het hart drukten dat we Bazzz on Stage moésten gezien hebben, hadden het bij het rechte eind.
De voorstelling was aangrijpend, soms erg rauw, doodeerlijk, en soms ook gewoon heel grappig. De jongeren gaven het beste van zichzelf en dat was geen sinecure: ze stonden al maanden niet meer op de planken en moesten tijdens de heropleving van het coronavirus opnieuw beginnen repeteren. Nochtans leek het alsof ze nooit gestopt waren met optreden.

Nabespreking Bazzz on stageMotief verzorgde ook een nabespreking: onze collega Jo polste bij de jongeren naar hun belevingen en legde hen enkele moeilijke vragen voor. Collega Lieve bevroeg de vele hulpverleners, leerkrachten, jeugdwerkers en diversiteitsmedewerkers in het publiek en gidste hun vragen naar de jongeren op het podium. De antwoorden van de jongeren waren ongelofelijk indrukwekkend en zorgden ervoor dat de nabespreking een echte meerwaarde betekende. Er werden heel wat rake thema's besproken die de jongeren dagelijks bezighouden: identiteit, racisme, gender, armoede en stereotypering.

Eén ding is zeker, Motief vzw wil verder inzetten op de samenwerking met Bazzz want zoals onze collega Leila het verwoordde 'deze voorstelling vertelt méér dan eender welk handboek'

De allerlaatste kans om Bazzz on Stage te zien is op 28 oktober in Arenbergschouwburg in Antwerpen. Info en tickets vind je hier.

Volg Bazzz zeker op Facebook en Instagram

Het belang van ervaringsdeskundigen

Tijd om van ons te laten horen!
 

Ben Weyts stopt de subsidies van de opleiding Ervaringsdeskundige Armoede en Sociale Uitsluiting. De opleiding zou tot te weinig tewerkstelling leiden na het behalen van het diploma. De uitdaging ligt echter niet aan opleidingszijde, maar in het kamp van de potentiële werkgever: Zijn overheden, bedrijven, organisaties, scholen, kabinetten,... bereid zich permanent te laten bevragen en bewust het armoedeperspectief te betrekken in hun werking?

Motief organiseert al jaren emanciperende en kritische burgerschapsvorming voor zeer diverse doelgroepen, al dan niet in een armoedecontext. Dit zouden we onmogelijk kunnen doen zonder samenwerking met gediplomeerde ervaringsdeskundigen. Deze expertise is voor ons onmisbaar in onze Raad van Bestuur, bij onze docenten, onder deelnemers, etc. Het opent deuren en blikken. Het verrijkt onze werking dagelijks. Het stoppen van deze subsidies is ook een directe klap voor Motief.

Wij roepen dus op om de petitie te tekenen en te delen met je netwerk

Lees hier het artikel van Welzijnszorg.
 
ervaringsdeskundigheid
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Instagram
met steun van
Vlaamse overheid

Copyright © 2020 vzw Motief, All rights reserved.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw Motief · Belgradestraat 80 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp