Copy
Några tips till dig som visat intresse eller använder Daily Bits Of.
View this email in your browser

Hej <<First Name>>, och välkommen till ett nytt år med Daily bits of!

 

Hoppas att du haft en riktigt härlig jul och nyår samt att starten på 2015 varit toppen. Själv har jag hållit mig borta från mejlen och fokuserat på utveckling. Du och resterande 11 000 Dailybits:are kommer säkerligen att se lite nya funktioner i våra "bits" samt på dailybitsof.com. Idag ska du få två tips: ett om hur du kan skapa ambassadörer och ett mer generellt mejltips från våra vänner på Get a newsletter.

Så identifierar du ambassadörer

Daily bits of:s tillväxt har nästan uteslutande skett organiskt genom att peppade personer pratar om våra olika kurser. Det går inte en dag utan att jag får ett uppmuntrande mejl eller ett peppigt tweet från någon som är supernöjd med de kurser som ni kursskapare skapat. Men visst finns det också några knep för hur vi kan be våra prenumeranter om hjälp snarare än att behöva vänta på dem.

Här kommer en snabbguide i hur du hittar och kontaktar möjliga ambassadörer:

1. Logga in på Daily Bits Of (mejla mig direkt om du ännu inte kommit igång med kursskapandet!).

2. Klicka på "subscribers" i menyn till vänster.

3. Klicka två gånger på rubriken "subscribed to" längst till höger för att sortera dina användare utifrån de som gått flest av dina kurser. Bilden nedan är från min egen användare. Som du ser har totalt 2385 personer (namn + mejl är censurerade) tagit mina kurser.  


4. Välj sedan ut en lämplig cut-off, det vill säga hur många kurser ska en person ha gått minst för att räknas som ambassadör. Eftersom jag skapat så många kurser tycker jag att de som gått mer än hälften (minst fem) är ambassadör material.

5. Kontakta nu dina ambassadörer en och en. Var personlig och kör absolut inga copy/paste-mejl, sånt ser man igenom direkt! Tacka dem för att de gått så många av dina kurser, fråga om de har några synpunkter på dem och avsluta med att fråga om de har lust att sprida ordet om dina kurser genom att dela dem i sociala medier.

BONUS! Underlätta delningen för dina ambassadörer genom att skapa snygga dela-länkar. På Sharelinkgenerator.com kan du skapa snygga dela-länkar för Facebook och Twitter. Föredrar du mejl så kan du skapa snygga länkar för färdigifyllda mejl via detta verktyg
Så här smidigt kan det se ut!

Gästtips från våra vänner på Get a newsletter

Stora mängder mail skickas kors och tvärs över Internet och en stor andel av dessa är spam. Vi rör oss mot en trend där spamfilter blir allt mer strikta och restriktiva. Ett sätt att förhålla sig till dem är att förstå hur de är uppbyggda och filtrerar mail.

Spamfilter använder sig av spampoäng för att avgöra om ett mail är spam eller inte genom att filtrera fram objekt i nyhetsbrev som verkar misstänksamma. Ju högre spampoäng, desto större är risken att ditt mail hamnar i skräpposten eller i värsta fall fastnar i ett av filtren innan den når inkorgen.

Tyvärr är inte dessa metoder perfekta och det händer att ett önskat mail markeras som spam trots allt. Frågan är då vad man kan göra åt detta? Nedan har vi på Get a Newsletter listat olika saker som du kan förhålla dig till för att undvika att fastna i spamfilter.
  1. Ha en jämn balans mellan bild och text
  2. Använd tydliga avsändarnamn- och adress
  3. Undvik utropstecken, frågetecken och apostrofer i rubriksfältet
  4. Tänk på ordval
  5. Skriv relevant innehåll
  6. Använd alt-texter på alla dina bilder7.
  7. Be mottagaren lägga till dig i deras kontaktlista
  8. Undvik att skriva ut URL-länkar i nyhetsbrevet
  9. Lägg upp ett SPF-record för att hindra spammare från att använda din domän som avsändare för skräppost 
Läs mer om hur du undviker spamfilter här.

Och så två kurstips...

Du har väl inte missat våra meta-kurser på Dailybitsof.com? Vill du ta dina marknadsföringsfärdigheter till nästa nivå bör du kolla in dessa kurser:
Önskar dig en riktigt fin start på 2015, hoppas vi ses och höra massor!

Niklas
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Kurser
Kurser
Pinterest
Pinterest
Copyright © 2015 Daily bits of..., All rights reserved.