Copy
LEAN update - november 2015

"Lean is a permanent struggle to better flow value
to each customer." 
(Jeffrey Liker, Lean leadership seminar, A'dam, 12 sept.'15)


De kern van de Lean strategie schuilt niet in de Lean methoden en technieken die alom bekend raken. De werkelijke Lean successen schuilen in het denken en handelen van alle medewerkers. Kortom een Lean mindset én Lean Leiderschap.

In tijden van onzekerheden en veranderende omgevingen geldt: 'The craft behind the tool is what matters'. In deze Lean update meer over Lean Leiderschap en het toepasselijkheid van de SCRUM techniek in de uitdagingen van deze tijd. Dagelijks experimenteren en leren, op basis van strategische keuzes die vertaald zijn naar meetbare doelstellingen op alle niveaus van de organisatie.

SCRUM borgt flow in
complexe projectomgevingen

Tijdigheid, kwaliteit én functionaliteit

De SCRUM methode blijkt zeer effectief en succesvol om moeilijk voorspelbare en onoverzichtelijke processen beheersbaar te maken. SCRUM is inzetbaar in o.a. bouw-, ontwerp-, tender-, engineering en beleids- processen. Een heel toegankelijke werkwijze met ingrijpende verbeteringen naar de juiste functionaliteit, de gewenste kwaliteit en tijdige (deel) leveringen naar de klant en/of de samenwerkingspartners. SCRUM is een krachtige basis binnen Lean Projectmanagement. Lees meer

Ontwikkeltraject naar 
Lean Leiderschap

"Lean tools can be powerful ...
and the craft takes decades to master" J.K. Liker

Lean leiders zorgen als katalysator dat de Lean leercultuur tot in de kern van het bedrijf tot ontwikkeling komt. Leiderschap gebaseerd op coachen, luisteren, observeren en vragen stellen. Een individueel trainingsprogramma aan de hand van het Toyota Lean Leiderschap Ontwikkelmodel o.l.v. een ervaren Lean coach. Lees meer.

Vormbouw

Beter bouwen doe je samen


De managers bij VORM Bouw werken al jaren hard naar een echte Lean enterprise. Heldere doelen, medewerkers trainen en heel veel Lean echt toepassen bracht hen naar een afvalvrije bouwplaats, kortere doorlooptijden, vele kosten besparingen en een hoge medewerker tevredenheid.  Bekijk de video >>

Seminar 'Lean Leiderschap' handout en boek

In september presenteerde onze Lean inspirator, Jeffrey Liker, persoonlijk de NL-vertaling van zijn nieuwste boek: "Lean leiders ontwikkelen op alle niveaus" Een inspirerende ochtend programma voor alle aanwezigen. U kunt hier de handout van deze presentatie over Lean leiderschap downloaden en het boek bestellen.
 

CONTACT

www.craftlean.com
contactformulier
Tel.: +31(0)30 87 95 774

Spreuken voor een
Lean mindset
.

AGENDA
 

Overzicht trainingsagenda 
Liker Lean Academy

Lean Black Belt Training Diensten, Industrie, Bouw
> Start 3 mrt.'16
> 5 modules van 2dgn

Lean Black Belt Training Publieke sector
> Start 28 jan.'16
> 5 modules van 2dgn

"A great Lean leader pursues two things to drive a company to succes.
First get each person to take initiative to solve problems and improve their jobs. Second, ensure that each person's job is aligned to provide value for the customer and prosperity for the company"


Marco Baldini,
CRAFT Lean Management partner 
LinkedIn
YouTube
Website
Copyright © 2015 CRAFT Lean Management,, All rights reserved.


uitschrijven    inschrijving aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp