Copy
Uitnodiging Kennissessie 


06 / 12 - makerswereld & makerspaces
 
 
10.00 – 12.00 uur in Leeuwarden
 
Hierbij ben je van harte uitgenodigd om op dinsdag 6 december deel te nemen aan de Kennissessie Makerswereld & Makerspaces. Tijdens deze sessie wordt het nieuwe educatieve aanbod van FryskLab gepresenteerd en hebben we een bijzondere gast; Rick Companje van Doodle3D. Een Kennissessie over maken zou niet compleet zijn, zonder zelf aan de slag te gaan. BSF daagt je dan ook uit om middels laagdrempelige maakopdrachten zelf kennis te máken. Zo kun je later thuis of op de werkvloer laten zien wat maakonderwijs kan opleveren. Deze Kennissessie is interessant voor bibliotheken, docenten in het basis- en voortgezet onderwijs, beleidsmedewerkers, innovators en andere belangstellenden. Attendeer anderen gerust op de sessie door het doorsturen van deze uitnodiging.

Sprekers                        

Rick Companje // Doodle3D
Vele scholen en bibliotheken die werken met 3D printers maken gebruik van Doodle3D. Met deze eenvoudige ontwerptool wordt het voor kinderen heel gemakkelijk om kennis te maken met ontwerpen en 3D printen. Het brein achter Doodle3D, dat onlangs wederom een succesvolle Kickstartercampagne afrondde, is Rick Companje. Rick is verder mede-oprichter van FabLab Amersfoort en docent Creative Coding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij vertelt ons over zijn drijfveren en over de nieuwe versie van zijn geesteskind: Doodle3D Transform.
 
Jeroen de Boer // FryskLab
Jeroen de Boer is projectleider van FryskLab bij BSF en voorzitter van Stichting FabLab Benelux. Jeroen presenteert het nieuwe educatieve aanbod van FryskLab. Ook informeert hij ons over het ambitieuze initiatief om een Europees netwerk van bibliotheekmakerspaces te realiseren: het Future Library Europe Network. BSF is partner in dit netwerk, wat ook mogelijkheden biedt voor de Friese bibliotheken. Daarnaast licht Jeroen een tipje van de sluier op van aanstaande FryskLab-projecten en pilots, onder andere binnen de onlangs vastgestelde visie Mediawijsheid van de KB.    

Praktijk                         

Deelnemers aan de Kennissessie kunnen al doende kennismaken met het nieuwe educatieve aanbod van FryskLab. Vanzelfsprekend kun je ook zelf aan de slag met Doodle3D Transform!

   
Waar                                     
BSF - Zuiderkruisweg 4 in Leeuwarden

Datum                                  
Dinsdag 6 december 2016
 
Tijd                                        
10.00 - 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) 
Daarna biedt BSF een lunch aan met gelegenheid tot napraten 
 
Kosten                                  
De Kennissessie wordt kosteloos aangeboden door BSF

Aanmelden uiterlijk vrijdag 2 december 
O.v.v. naam, functie en organisatie: secretariaat@bfrl.nl

Graag tot 6 december!

BSF
 
Het verspreiden van deze uitnodiging in je eigen netwerk stellen wij zeer op prijs.

Reageren op deze Kennissessie? Mail naar marcom@bfrl.nl. De werkzaamheden van BSF voor de Friese Bibliotheken worden mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Fryslân.

Uitschrijven nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bibliotheekservice Fryslân · Zuiderkruisweg 4 · Leeuwarden, FR 8938 AP · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp