Copy
Vazduh, svetlost, život, sreća!
CASA - Custom Art & Solutions Alternative
Dragi čitaoci,

sedimo u prijatnom ambijentu jednog restorana na Adi i, odmaramo oči i dušu zahvaljujući kratkom odsustvu Interneta na radnom mestu. Prilika i okruženje su savršena inspiracija za novi newsletter.
Upotreba stakla bez sumnje spade u najnovije trendove u dizajnu enterijera, fasada i arhitekture uopšte. Ovo nije slučajno jer dizajneri veruju da staklo dodaje lepotu i prefinjenost svakom prostoru sa svojim čistim linijama, ekološkim osobinama i održivosti u gradnji.
Imajući ovo u vidu , ovog puta bi se osvrnuli na kreiranje multifunkcionalnih prostora primenom inteligentnih rešenja sistema za staklo.
Pored toga predstavićemo i uspešno realizovane projekte spomenutih sistema.
Pišite nam šta vam se dopada, koje teme, proizvode, ličnosti iz sveta arhitekture bi ste voleli da predstavimo u narednom izdanju, kritike, sugestije...Vaše mišljenje nam beskrajno znači!

Vaša CASA

P.S. Za pozadinu newslettera smo izabrali pastelne tonove Emerald, "boja 2013 godine",  apsolutno favorit kolor eksperata!


Interakcija Enterijera i Eksterijera

Stakleni Klizni Zidovi kao fasada za kuću u obliku elipse
Nekada jasno definisana granica između naših domova i vrtova konstantno se briše, a danas možemo da kreiramo besprekoran pogled i uživamo svoju prvu jutarnju kafu u svetlosti, svežem vazduhu i cvrkutu ptica iz udobnosti našeg doma. Priroda se u elipsa rezidenciji prožima na nov i originalan način sa enterijerom, zahvaljujući Staklenim Kliznim Zidovima.
Like Iskoristite Prostor Maksimalno on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Bilo da želite da se vaša dnevna zona vizuelno preliva u baštu ili želite da stvorite dinamičan prostor sa više svetlosti za vaš komercijalni objekat, Stakleni Klizni Zidovi vam daju pregršt rešenja. 
    Fascinantna nova tehnologija bez vertikalnih i podnih okova, pruža nesmetan pogled i  kretanje, a garantuje dugotrajno zadovoljstvo ljudima koji su se odlučili za ovakav dizajn. Primena je zaista široka, od eksterijera u vidu fasadnih zidova, zimskih bašti ili izloga na maloprodajnim objektima do enterijera za konferencijske sale u hotelima, kancelarijama i restoranima. 
    Lakoća manipulacije staklenim pregradama je još jedan plus, neverovatno brzo, bez napora se dobija otvoren / zatvoren prostor u zavisnosti od trenutne namene. 

HSW sa integrisanim okretnim vratima
Prelazak spolja ka unutra i obrnuto kada su stakleni klizni zidovi zatvoreni, može se izvesti kroz okretna vrata koja su integrisana u stakleni zid. 
    Na slici je prikazan HSW Stakleni Klizni Zid sa dvokrilnim vratima i gornjim skrivenim zatvaračima vrata.

    Centralna okretna vrata su dodatna funkcija koja je naišla na odličan prijem kod arhitekata, projektanata, izvođača radova i vlasnika.
    Na prvi pogled vrata deluju kao standardna okretna vrata sa fiksnim staklenim panelima.  U suštini, nude fleksibilnost velikih staklenih otvora transformišući se u pokretni stakleni zid.
    Veoma su jednostavna za manipulaciju,  lako skliznu na parking mesto kao i ostatak panela kada se želi potpuno otvoren prostor. 
Sistem se dizajnira po visini i dužini svakog specifičnog prostora. Maksimalna visina panela prevazilazi slične sisteme na tržištu i dostiže do 4000mm , širina jednog panela može biti do max. 1250mm, a na jednom parking mestu trpi opterećenje do 1000kg. Dužina zida je neograničena.
    Sistem Staklenih Kliznih Zidova nudi izuzetne dizajnerske i projektantske benefite. Značajno je napomenuti uštedu troškova za električnu energiju. Zahvaljujući velikim staklenim površinama prodor prirodne dnevne svetlosti je veći, a samim tim smanjuje se potreba za veštačkim osvetljenjem. Ovo je izuzetno korisno za komercijalne objekte naročito šoping centre, i ne samo to već je rad u takvim uslovima mnogo zdraviji i prijatniji za zaposlene imajući u vidu da rad pod veštačkim svetlom mnogo više iscrpljuje energiju.
Pregrađivanje prostora
Prikazana konfiguracija na slici ide u slovo T. Restoran je pregrađen i stvorene su 3 zasebne celine koje gostima pružaju intimu. U slučaju potrebe za većim korisnim prostorom, stakleni klizni zidovi se sklope na parking mesto i dobija se velika sala. U zatvorenom položaju prolaz je omogućen kroz dvosmerna vrata.
Like Iskoristite Prostor Maksimalno on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
       Dizajnerske prednosti
• Panormaski pogled bez prepreka i u zatvorenom položaju
• Simetrična okretna centralna vrata inkorporirana u sistem kliznih zidova
• Fleksibilnost sistema prema različitim zahtevima
• Paneli se mogu neprimetno složiti sa strane na parking mesto ili van vidokruga kada je sistem   otvorenom stanju
• Svi paneli su u istoj ravni
• Moguće su konfiguracije sa pravolinijskom, zakrivljenom, kružnom i izlomljenom šinom koja daje fluidnost prostoru
• Prilagođavanje grafika i teksture stakla kompletnom dizajnu enterijera

• Okov dostupan u svim mogućim bojama i nijansama

          Projektantske prednosti:
• Visok nivo kvaliteta performansi same strukture i bezbednosti sistema
• Glavni nosioc panela su klizne šine postavljene u plafonu što osigurava sigurnu upotrebu čak i ako dođe do nakupljanja prašine ili prljavštine na podu
•  Dugotrajna jednostavnost korišćenja uz vrhunsku nadoknadu i dodatne funkcije
• U ponudi je i potpuno automatizovan sistem kliznih zidova
• Tiha operativnost zahvaljujući patentiranim točkićima sa više - kugličnim ležajevima
• Održive karakteristike – energetska efikasnost, prirodna dnevna svetlost i prirodna ventilacija
• Precizno konstruisan sistem lak za ugradnju sa minimalnim održavanjem uz jednostavno rukovanje


Stilizovana Transformacija Prostora

Klizne Pregrade MSTS VARIO 5000
Prolaz od kuhinje do dnevnog boravka je napravljen u konfiguraciji ugaonog pregrađivanja. U ovoj postavci nema potrebe za vratima, a fizička odvojenost se lako postiže zatvaranjem kliznih pregrada. Prostor je maksimalno iskorišten i postignut je efekat intime i kompaktnog dizajna.
Like Iskoristite Prostor Maksimalno on Facebook share on Twitter Google Plus One Button
Rastući trend malih stambenih jedinica u urbanim sredinama, uslovio je potrebu za efikasnijom upotrebom prostora.  
    Cilj  je stvoriti prostran, svež, moderan izgled i omogućiti cirkulisanje kroz prostor, a održati intimu kada je to neophodno. Koncept otvorenog plana predstavlja alternativu čvrstim zidovima i izbor pri organizovanju i podeli prostora u stambenim i komercijalnim objektima.
    Sistem Kliznih Pregrada MSTS VARIO 5000 daje rešenje za praktičnu i elegantnu preorjentaciju okruženja. Dnevna zona može da se podeli i kreira kuhinja, kancelarija, soba, garderober. Na taj način, okruženje se obnavlja prema potrebama, bez strukturalnih promena.

    MSTS VARIO 5000 raspolaže velikom lepezom stakla u boji, preko neutralnih nijansi do izražajnih jarkih boja, a pored toga dosta završnih obrada podseća na drvo.

      Karakteristike sistema:
 • sistem konstruisan za sigurnosno kaljeno ili laminirano staklo debljine 6 i 8mm
 • moguća širina i visina panela iznosi 2000mm x 3000mm
 • maksimalna težina panela do 100kg
 • širok izbor aluminijumskih podnih vodilica
 • staklo sa ispunama može biti debelo do 10mm
 • vertikalni ručni profili su ergonomski dizajnirani
 • vodilice osiguravaju preciznu i tihu operativnost
 • bez bušenja i ureza na profilima i panelima
 • nežno zaustavljanje zahvaljujući dihtungu u vertikalnom profilu
 • sistem nudi jednu, dve ili tri klizne trake
 • opcija usporenog zaustavljanja panela na krajnjoj poziciji 
 

Klizne Pregrade MSTS VARIO 5000
Nenameštena spavaća soba ili kuhinja u neredu, biće sakrivena za goste iza prelepog i bešumnog sistema kliznih pregrada. Fluidnost enterijera razbija monotoniju okruženja i funkcionalno čini prostor maksimalno fleksibilnim.
Like Iskoristite Prostor Maksimalno on Facebook share on Twitter Google Plus One Button

Realizovani Projekti - Stakleni Klizni Zidovi

Određeni broj restorana, kafića, izloga i kancelarijskih prostora se može pohvaliti inovativnim sistemom DORMA HSW Staklenih Kliznih Zidova. Broj zainteresovanih za implemetaciju svaki dan sve više raste. Ovo ne čudi jer su vlasnici i projektanti svesni činjenice koliko se zaista isplati ovakva investicija.
    Maloprodajni objekti i uslužni sektor ovakvim dizajnom šalju otvorenu pozivnicu kupcima i gostima i "samopozivaju" na ulazak. Pogledajte i nekoliko realizovanih rešenja i sami donesite zaključak.

Caliope Makedonska, Beograd
Terranova, Knez Mihajlova, Beograd
Kuca Nake Spasic, Beograd, HSW u Manet verziji
Transformišite taman, zatvoren prostor u svetlo i vazdušasto okruženje uz pomoć Staklenih Kliznih Zidova, Harmonika Kliznih Zidova, Sistema Staklenih Kliznih Pregrada ili Kliznih Vrata.
    Biće nam zadovoljstvo da pronađemo i ponudimo vam najoptimalniji sistem prema vašem prostoru i budžetu. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije u vezi sa inovativnim rešenjima, budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona ili emaila na našoj web stranici.
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2013 CASA - Custom Art & Solutions Alternativ, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp