Copy
Je krijgt deze email omdat je in ons Open Onderwijs Data netwerk zit.
Bekijk deze email in je browser
In deze mail praten we je bij over ontwikkelingen rond Open Onderwijs Data en nodigen we je uit om mee te denken, praten en ontwikkelen op ons data-journalistenlab tijdens de Hack de Overheid Hackathon op zaterdag 29 juni a.s. in het gemeentehuis van Amsterdam. >> SAVE THE DATE
Zoals je ziet is er een slag gemaakt in de Open Onderwijs Data vormgeving. Onze nieuwe huisstijl en website zijn een uiting van de professionalisering die de Open State Foundation doormaakt met de komst van onze nieuwe directeur, Arjan El Fassed. Aan de achterkant betekent dit dat we bezig zijn met het uitwerken van een lange termijn visie en bijbehorend programma om de onderwijssector efficiënter, effectiever en transparanter te maken door het open maken van meer data en de ontwikkeling van slimme toepassingen.
WEBSITE
Op 29 juni a.s. organiseert Hack de Overheid weer een grote Hackathon. Dit keer in de raadszaal van de gemeente Amsterdam. Op deze Hackathon organiseren wij een workshop en data-journalistenlab. Tijdens de workshop presenteren wij onze eigen API (zie hiernaast). In het data-journalistenlab kunnen data-journalisten met de data-bezitters (vertegenwoordigers van DUO, de inspectie en het ministerie) en programmeurs in gesprek en op zoek naar antwoorden in de data. Om de journalisten te ondersteunen hebben wij verschillende teams klaar staan die kunnen helpen bij het doorzoeken, inzichtelijk maken, ophalen en visualiseren van de data.
SCHRIJF JE IN
We hebben er al een paar keer over bericht, maar nu is hij er dan echt. In samenwerking met verschillende partijen hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan de inrichting van onze eigen onderwijsdata API. Waarom? Omdat wij van mening zijn dat de data van o.a. DUO en de inspectie makkelijk en direct beschikbaar moet zijn voor programmeurs, wetenschappers en journalisten. DUO geeft haar data op dit moment vrij in xls en csv formaat, met onze API is deze data eenvoudiger te gebruiken. De inspectie geeft op dit moment geen data vrij via haar website. Deze data hebben wij met scraping verkregen. Fantastisch nieuws is dat de inspectie deze ontwikkeling begrijpt en tijdens ons data-journalistenlab toelichting komt geven op de open data ontwikkelingen die intern gaande zijn en op de data die wij in deze API beschikbaar stellen. 
Voor vragen mail naar: alette@openstate.eu