Copy
Je ontvangt deze mail omdat we je graag op de hoogte houden over onze projecten. Geen mail meer ontvangen? Klik op de link onderaan deze mail.
Bekijk deze email in je browser

In deze mail praten we je bij over de ontwikkelingen van de API, ons nieuwe project School en Toekomst en nodigen we je uit voor de Open Onderwijs Data borrel op vrijdag 17 oktober op de Tolhuisweg 2 te Amsterdam.

Nieuwe gegevens en code open source

In de 
Open Onderwijs API staan nieuwe gegevens! Van de zomer zijn we hard bezig geweest met het toevoegen van een groot aantal datasets. Het gaat om 25 datasets van DUO en 11 datasets van de Onderwijsinspectie.

Je vindt nu ook data over onderwijspersoneel, gemiddelde cito-scores per school, de nieuwe samenwerkingsverbanden voor Passend Onderwijs, welke basisschoolleerlingen naar welke middelbare school gaan en álle data uit de Toezichtkaart van de Onderwijsinspectie.


Zie verder de documentatie om te bekijken welke data er nu allemaal in de API staat.


Ook is het project nu volledig open source. De broncode van de software die de data inlaadt uit de originele bronnen, opruimt en beschikbaar stelt staat openbaar op GitHub.

Zie hier de volledige post over dit onderwerp.
WEBSITE
Challenge School en Toekomst

Deze zomer zijn we gestart met het in de steigers zetten van een gloednieuwe Challenge: School en Toekomst. 

Met deze Challenge proberen we nieuwe manieren te vinden om MBO, HBO en WO studenten te ondersteunen bij het vinden van een geschikte stage, leerwerkplek, beroepspraktijkvormingsplek of hun eerste baan. 

Tegelijkertijd willen we ondernemers ondersteunen om geschikte stagiaires en medewerkers te vinden. Het mes snijdt immers aan twee kanten.

Via open data op het gebied van stages, leerwerkplekken, prognoses, vacatures, etc. zullen we stimuleren dat er toepassingen worden ontwikkeld die een oplossing bieden voor een goede match. We doen dit samen met het Ministerie van OCW.

In oktober of november van dit jaar zal de Challenge echt van start gaan. We zullen ontwikkelaars uitnodigen om op basis van de beschikbare open data ideeën te bedenken voor toepassingen dit die probleem oplossen. De beste ideeën krijgen een stimuleringsprijs om te gaan ontwikkelen.

We zien er naar uit om nieuwe combinaties van data te zien en zijn nu al benieuwd naar welke nieuwe toepassingen of verbeteringen van huidige toepassingen er uit deze Challenge zullen komen!

Zie hier de volledige post over dit onderwerp.

 
Back to school borrel

Op vrijdag 24 oktober organiseert het netwerk Open Onderwijs Data een borrel om het nieuwe school- en studiejaar in te luiden. Schrijf je s.v.p. hier in.

De borrel vindt vanaf 16.00 uur plaats bij
de Open Coop:
Tolhuisweg 2, Amsterdam

Back to school: ofwel voor ons, back to onderwijsdata open beschikbaar krijgen en het gebruik van open onderwijsdata stimuleren.

Welke data wil jij dit schooljaar als open data beschikbaar hebben? Vertel het ons!

Welke ideeën voor apps heb je? Vertel het ons!

En raak vooral ook geïnspireerd door anderen!

Graag tot ziens!

Schrijf je hier in, dan weten we hoeveel we in moeten kopen.
schrijf je uit voor deze nieuwsbrief    pas je instellingen aan voor deze nieuwsbrief